Mėnesio archyvas: 2013 m. birželio mėn.

Kelionė į Sardiniją

Sardinija – nuostabi sala priklausanti Italijai. Saulė, Viduržemio jūra ir gardus maistas, visa ko reikia nepamirštamoms atostogoms. Keliaujant kalnuotu salos paviršiumi galima grožėtis nuostabiais gamtos vaizdais: upėmis, kalnais, lagūnomis ir ežerais.

SardinijaĮ Sardiniją galima keliauti įvairiais būdais. Kelionės automobiliu tiks tiems keliautojams, kurie mėgsta laisvai planuoti kelionės laiką ir maršrutą. Žinoma atostogų dienų turėtumėte turėti pakankamai tokiai kelionei. Skrydis lėktuvu puikus pasirinkimas turint nedaug atostogų dienų ar mėgstant tiesiog greitai pasiekti kelionės tikslą. Mėgstantys turistines keliones gali užsakyti kelionę autobusu su gidu. Tai bus patogu nenorintiems patiems rūpintis kelionės rūpesčiais.

Skaityti toliau

Ką reikia žinoti prieš šuns dresavimą?

Auginti šunį – ne tik malonumas ar pramoga, tačiau ir ypatingai didelė atsakomybė bei pareiga. Kiekvienam augintiniui reikia meilės ir rūpesčio. Lygiai taip pat kiekvieną šunį verta išdresiruoti. Šunų dresavimas visų pirma leis augintiniui suprasti, kad Jūs esate ne tik jo maitintojas, tačiau ir šeimininkas, o tai leis padaryti šunį nepalyginamai paklusnesniu. Visgi, ką reikėtų žinoti prieš pradedant dresiruoti šunį?

Šunų dresūraVienas iš svarbiausių dalykų, tai faktas, jog kiekvienas šuo gali būti išdresiruotas – nepaisant jo veislės ir netgi amžiaus, skiriasi tik laikas, kurio reikia, kad šunį pavyktų išdresiruoti. Pavyzdžiui, išmokyti Sibiro haskį komandos „Sėdėk“ yra ganėtinai sunku – tam bent jau savaitės gali prireikti net geriausiam specialistui. Štai tą pačią komandą vokiečių aviganis gali išmokti tik per kelias minutes. Tai nebūtinai reiškia, kad šuo yra kvailesnis, tiesiog jis sunkiau pripažįsta šeimininko buvimą „vadu“.

Dar viena neteisinga nuomonė yra ta, jog suaugę šunys negali būti dresiruojami. Iš tikrųjų, amžius gali turėti šiokią tokią įtaką, tačiau tai jokiu būdu nereiškia, kad dresiruoti neverta, nes tai nepavyks.

Vis tik jei neseniai įsigijote keturkojį augintinį, nelaukite ir užsiimkite šunų dresūra kuo anksčiau – taip sutaupysite ir savo brangaus laiko ir kantrybės. Galu gale, juk visada malonu turėti šunį, kuris be jokių vargų gali suprasti Jūsų komandas!

Tiesa, prieš dresuojant šunį pačiam būtina pasiruošti morališkai – šis procesas tikrai pareikalaus daug kantrybės, ypatingai jeigu dresiruojate tokią šuns veislę, kuri sunkiai pasiduoda žmogaus įsakymams ar tiesiog, jeigu dresiruojamas šuo jau yra ne pirmos jaunystės.

Taigi, galime pasakyti, kad šunų dresavimas visiškai nepriklauso nuo augintinio amžiaus ar jo veislės – visa tai tėra laiko, kurio prireiks, norint išdresiruoti šunį, klausimas. Taigi, įdėkite šiek tiek pastangų ir užsiimkite šuns dresūra!

Dantų implantacija sugrąžins pasitikėjimą savimi

Įvykus nelaimei, kai netenkama dantų, dažniausiai žmonės puola į paniką ir įgyja didžiulį diskomfortą, nebesišypso, nebesijuokia plačia burna. Tačiau jums siūlome bene vienintelę ir geriausią išeitį tam, jog būtų grąžinta šypsena ir puiki savijauta – tai dantų implantacija. Tai atlikti turėtų tik geriausi šios srities specialistai, naudodami aukščiausios kokybės techniką. Juk dantų implantai turi funkcionuoti visą likusį gyvenimą – tad Jums siūlome apsilankyti Odontologijos klinikoje ir implantologijos centre Kaune (Žiemgalių g. 3E, Šilainiai).

Dantų implantacijaAtvykus į „Procesuss“ odontologijos kliniką Kaune, jums bus pasiūlytos kokybiškos ir profesionalios dantų implantacijos paslaugos. Kyla klausimas, kodėl pacientai turėtų pasirinkti dantų implantaciją, o ne kitą dantų protezavimo būdą? Priežasčių yra daugybė. Visų  pirma, atkuriami natūralūs dantys, nereikia šlifuoti sveikų dantų, nereikia paaukoti savo dantų.  Atlikus dantų implantaciją be jokio vargo bus atstatytas kramtymo efektas, jūs ir vėl galėsite kramtyti, užmiršę, jog prieš tai jautėte nepilnavertiškumo jausmą valgant. Ir vėl galėsite nevaržomai mėgautis valgiu. Dantų implantacija neleidžia sunykti žandikaulio kaului, pasirinkus kitą protezavimo būdą, galima pastebėti spartų žandikaulio kaulo nykimą. Tad nelieka abejonių, jog pacientai nė nesuabejoję turėtų rinktis dantų implantaciją. Ne veltui, dantų implantacija dažnai pavadinama vienu didžiausių pasiekimų šiuolaikinėje odontologijoje. Tai nesunkiai pagerina estetinį žmogaus vaizdą.

Skaityti toliau

Automobilių stiklų remontas

Visi, turintys nuosavą automobilį, gerai žino kaip svarbu jį tinkamai prižiūrėti. Juk nuo to priklauso tiek vairuotojo, jo vežamų keleivių ir kitų eismo dalyvių saugumas, tiek ir galimi dideli finansiniai nuostoliai ateityje. Aptarkime vieną iš aktualesnių, neretai, bet be reikalo kai kurių vairuotojų užmirštamą ir nesureikšminamą temą. Tai- automobilių stiklų remontas.

automobilių stiklų remontasSituacijų spektras, kai vienaip ar kitaip pažeidžiami automobilių stiklai, yra labai įvairus. Tai gali būti autoįvykio pasekme, vagių ir vandalų vienu iš darbo rezultatu arba tiesiog kalta tampa netinkama jų priežiūra, tokia kaip bandymas susidariusį sniego ir ledo sluoksnį skubiai atitirpinti užpilant karšto vandens, nuo ko stiklas lengvai įtrūksta.

Keista, tačiau daugelis, susidūrę su šiomis ir panašiomis problemomis, dėl informacijos stokos, yra įsitikinę, jog vienintelis geras sprendimas tai sutvarkyti, yra stiklų keitimas, kainuojantis nemažus pinigus. Be abejonės, yra ir tokių atvejų, kai tai tikrai vienintelis būdas, kaip saugiai užsandarinti automobilio langus, jei jie smarkiai apdaužyti ir stiklas iškritęs. Tačiau ne itin stiprius įdūžius ar įtrūkimus tikrai galima sutvarkyti. Tik negalima pamiršti, jog automobilių stiklų remonto darbų kokybė priklausys ne vien nuo meistro, kuriam patikimas šio darbo atlikimas, bet ir nuo to, kaip pats automobilio savininkas elgiasi pastebėjęs atsiradusius stiklo pažeidimus. Todėl būtina gerai apžiūrėti visus pakitimus ir įvertinti bendrą situacijos rimtumą. Jei ketinama stiklus ne keisti, o remonto pagalba šalinti pažeidimus, pirmiausia reikėtų pasirūpinti pažeisto stiklo švara, atskilusių smulkiausių dalelių švelniu ir labai atsargiu nuvalymu, bei įtrūkimų izoliacija nuo galimų nešvarumų patekimo į tarpus, aplipinti tokias vietas specialiai stiklui skirta juosta.

Skaityti toliau

Apie šiuolaikinius archeologinius tyrinėjimus ir radinius

Kur nukeliauja archeologiniai radiniai?

archeologiniai-tyrinėjimaiIr šiandien vykdomi archeologiniai tyrinėjimai, nors jų, žinoma, kur kas mažiau nei prieš 15-20 metų – tam tiesiog stinga finansavimo. Dažnai žmonės domisi, kur dedami archeologinėse ekspedicijose rasti dirbiniai. Tenka girdėti įvairių versijų: kad archeologai radinius pasilieka sau, parduoda, padovanoja ir panašiai. Tačiau yra visiškai ne taip: radus kažką vertingo, radiniai griežtai saugomi, tausojami. Rastos vertybės dažniausiai atsiranda muziejuose, naujose jų ekspozicijose, kur sudaro tiesiog neįkainojamos vertės muziejų kolekcijas. Prieš 15 metų atliktų tyrimų duomenimis, muziejuose saugoma per 275 tūkstančius archeologinių ekspedicijų surastų eksponatų. Daugiausia archeologinių eksponatų yra Lietuvos nacionaliniame, Kauno karo, Mažosios Lietuvos istorijos, Švenčionių Nalšios, Kernavės bei Trakų muziejuose. Trakų muziejuje randama per 10 tūkst. eksponatų, tuo tarpu Nacionaliniame muziejuje tokių eksponatų yra net per 100 tūkstančių.

Archeologija, kaip ir bene kiekvienas mokslas, turi savo mokslinį žurnalą, kuriame publikuojami mokslo darbai. Šis žurnalas vadinasi „Archeologiniai tyrinėjimai Lietuvoje“. Jame gausu vertingų tyrimų atskaitų, svarbių kiekvienam archeologui ir besidominčiam archeologija asmeniui. Šiame žurnale taip pat nuodugniai aprašoma, kaip vyksta paminklų tyrinėjimas, kokia jo eiga, kokiomis aplinkybėmis randami artefaktai – radiniai, pateikiama brėžinių, nuotraukų, kitos ne tik vertingos, bet ir įdomios informacijos. Apskirtai archeologiniai tyrimai – dar gana nauja, tačiau jau turinti nemažai pasekėjų mokslo šaka.

Skaityti toliau

Top Fun vasaros stovykla vaikams

Vaikai itin mėgsta įvairias pramogas, naujus potyrius ir dar neištirtus dalykus. Meninio pobūdžio veikla itin sužadina jų vaizduotę, krūybingumą. Vaikai meno srityse gali atrasti savo „gyslelę“, pašaukimą.

vasaros stovyklaTop Fun Akademija – tai geriausia vieta jūsų vaikams patirti daug naujų įspūdžių, praplėsti savo pažinčių ratą ir gerai bei turiningai praleisti laiką. Šią akademiją įkūtė žinomas dainininkas Lukas Pačkauskas 2008m. Vilniuje. Tai buvo pirmoji tokia akademija tiek vaikams, tiek suaugusiems, kurioje galima save išbandyti įvairiose meno srityse – dainavime, šokyje, aktorystėj, galima mokytis miuziklo meno, gatvės bei pramoginių šokių, grožio paslapčių. Top Fun Akademijos mokytojai yra visoje Lietuvoje gerai žinomi ir savo profesiją puikiai išmanantys pedagogai kaip, pavyzdžiui, Deividas Meškauskas, Audrius Bružas, Rūta Ščiogolevaitė bei daugelis kitų.

Top Fun Akademija 2011m. virto Top Fun vasaros stovykla. Jau trečius metus organizuojama vasaros stovykla kviečia visus kūrybingus, žingeidžius, meniškus ir talentingus Lietuvos vaikus. Šios vaikų stovyklos yra ne tik puikus būdas vaikui praplėsti savo pažinčių ratą, patirti dar nepatirtus įspūdžius, puikiai praleisti laiką, bet ir susipažinti su puikiai Lietuvos visuomenei pažįstamais žmonėmis, kurie padės vaikams lavinti meninius sugebėjimus, kūrybinius įgūdžius, pasidalins savo patirtimi.

Skaityti toliau

Kompiuterių specialisto pasirinkimas

Šiandien bene kiekvieno žmogaus namuose gali rasti bent vieną kompiuterį. Tiesa, dauguma šeimų naudojasi net keliais, vienas jų stacionarus, kitas nešiojamasis kompiuteris. Nepagalvokite, jog tai dėl puikavimosi, tiesiog kompiuteris yra reikalingas ne tik darbui, tačiau ir pamokų ruošimui ar net paties paprasčiausio laikraščio skaitymui. Galima pasidžiaugti, jog šių laikų technologijos dirba žmogui ir galime sau leisti turėtis viską vos vienu klavišo paspaudimu. Žinant tai, kaip plačiai yra paplitęs kompiuterių naudojimas, nenuostabu, jog kompiuterių remontas tampa ypač populiaria paslauga. Nesvarbu ar jūsų namuose stovi naujut naujutėlis nešiojamasis kompiuteris, ar pastarąjį įsigijote naudotą. Anksčiau ar vėliau technika genda ir net geriausia prietaisų priežiūra negali nuo to apsaugoti. Tokiose situacijose vartotojams reikalingi specialistai, galintys savo darbą atlikti greitai ir operatyviai. Komveda.lt tai internetinė svetainė, kurioje galima rasti pačias įvairiausias paslaugas, kurių gali prireikti kiekvieno kompiuterio savininkui. Žinant tai, jog technikos priežiūra gali kainuoti nemažą sumą pinigų, reikia išsirinkti patikimiausius specialistus. Taigi, štai keli patarimai, kaip tai padaryti.

kompiuteriu remontasVisų pirma, jei jūsų namuose yra ne vienas kompiuteris ir jums reikalinga nuolatinė technikos priežiūra, ieškokite įmonių, kurios pasirašo priežiūros sutartį. Tai susitarimas, jog kompiuterių remontas bus atliktas kokybiškai ir laiku. Specialistai įsipareigoja reaguoti į iškvietimus per nustatytą laiko tarpą, tad galėsite būti tikri, jog pagalba bus suteikta itin greitai.

Skaityti toliau

MC serveriai

Minecraft yra vienas iš pačių populiariausių žaidimų, kuris nereikalauja jokios specialios konfigūracijos ir daug vietos jūsų kompiuteryje – tai gana paprastas, tačiau tikrai įdomus žaidimas, kurį pastaruoju metu žaidžia ne tik vaikai ar jaunuoliai, tačiau ir suaugę žmonės taip pat. Taip yra todėl, kad šis žaidimas yra, be jokios abejonės, labai strategiškas, kadangi jums reikia išgyventi virtualiame pasaulyje savo jėgomis – iš kubelių galite statyti pilis, namus ir net ištisas valstybes.

MC serveriaiDaugelis pažengusių žaidėjų ieško pačių geriausių Minecraft serverių, kuriuose būtų galima žaisti ilgai ir be jokių problemų. Tačiau kartais norisi žaisti konkrečiu stiliumi, kurių yra labai daug skirtingų. Norint rasti geriausią serverį, reiktų pasidomėti internete esančiais mc serverių katalogais – jų yra tikrai daug, tereikia gerai ieškoti.

MC serverių sąrašą internete rasti yra visiškai nesunku. Yra tikrai neblogų portalų, tokių kaip minecraftserveriai.lt, kur galite labai greitai peržiūrėti visą šiuo metu aktyvių serverių sąrašą. Jie dažniausiai yra suskirstyti pagal reitingą – kuris mc serveris turi daugiau balsų, tas ir yra aukščiau ir yra labiau rekomenduojamas pačio portalo. Žinoma, kartais tai, kad mc serveriai yra nemokami ir populiarūs, taip pat gali reikšti, kad jie ir kur kas dažniau stringa, tad nieko keisto, jog didelė dalis mc žaidėjų, kurie jau yra šiek tiek pažengę, vietoj to, kad žaistų populiariuose ir nemokamuose serveriuose, labai dažnai pereina į mokamus serverius, kurie yra šiek tiek geriau prižiūrėti.

Skaityti toliau

Spynų keitimas, avarinis durų atidarymas

Ko gero visi nors ką yra girdėję apie avarinio durų atidarymo paslaugas. Bet tik mažoji dalis žmonių nuolat su savimi turi bent vieną šį darbą atliekančio specialisto mobiliojo telefono numerį. Kodėl? Atsakymas labai paprastas: manoma, jog nemalonumai, kuriems ištikus to prireikia, jiems negresia. Esate vienas iš tokią nuomonę turinčių žmonių? Siūlome kartu peržvelgti keletą situacijų, iš kurių bent vienoje tikrai galite atsidurti ir Jūs.

Jei turite automobilį

spynų-keitimas            Kiekvienas iš mūsų, dėl nuolatinio skubėjimo, įtempto gyvenimo ritmo ar tiesiog išsiblaškymo, kartais ką nors pametame. Dėl smulkių daiktų neverta sukti galvos, tačiau ką daryti, jei tai- asmeninio automobilio rakteliai? Vargu ar pats susitvarkysite su šia problema mechaniškai nepažeidęs su spyna ir paties automobilio. Profesionalus spynų keitimas gali būti gera alternatyva brutaliam spynos atidarymui.

Skaityti toliau

Geriausi krosnelių gamintojai

Norint džiaugtis gyvenimo kokybe, nepakanka leisti turiningai laiką bei mėgautis įvairiais malonumais. Tokiu atveju būtina pasirūpinti ir namuose juntamu komfortu. Pripažinkime, jog sugrįžus į namus, visada norisi mėgautis jaukumu ir leisti sau pailsėti. Žinoma, šiltojo sezono metu tai gan paprasta, tačiau žiemą daugelis žmonių susiduria su įvairiomis problemomis. Vienas didžiausių trukdžių, kuriuo skundžiasi didžioji dalis gyventojų, tai didelės investicijos į patalpų šildymą arba šildymo sistemų nefunkcionavimas. Renkantis tokio tipo sistemų gamintoją, jūs susiduriate su gana didele pasiūla, na o tai lemia, jog sprendimo priėmimas atima daug laiko ir energijos. Negana to, daugeliu atvejų rezultatai nėra tokie geri, kokių buvo tikėtasi. Taigi, jei domitės, kurios firmos krosnelės yra geriausios bei kaip atsirinkti patikimą gamintoją, štai keli patarimai, kaip jį pasirinkti.

krosnelesVisų pirma, supraskite labai svarbų aspektą – krosnelė tai ne tik būdas apšildyti namus, tačiau ir interjero dalis. Žinoma, pastaroji gali stovėti ir katilinėje, kur jos niekas nematys, tačiau tai nėra vienintelis pasirinkimas. Stenkitės atsirinkti gamintojus, kurie geba suderinti įvairius krosnelės dizainus, leidžiančius kurti namų jaukumą. Galbūt jums tai atrodo ne itin reikšminga, tačiau gerai pagalvojus, tai nereikalauja papildomų investicijų, tad kodėl gi nepasinaudojus atsiradusia galimybe rinktis iš platesnio asortimento?

Skaityti toliau