Mėnesio archyvas: 2019 m. liepos mėn.

Žiemos sodo įrengimas – praplėskite gyvenamąją erdvę

Gyvenamosios erdvės praplėtimas aktualus daugeliui namų savininkų, todėl vis dažniau tampa aktualus žiemos sodas. Tai vieta, kurioje galite sukurti savo ramybės oazę ir tuo pačiu metu praplėsti gyvenamojo būsto erdvę. Kas gali būti geriau už galimybę mėgautis saule, lietumi ir augalais sėdint žiemos sode?

Žiemos terasaJei susižavėjote žiemos sodo idėja, tai pirmiausia ką turite sužinoti – jo funkcijos gali būti labai įvairios: nuo paprasčiausios užuovėjos iki žiemą šildomos augalų oazės. Taigi, kokios paskirties žiemos sodo norite? Nuo to priklausys projektas. Tiesa, daugelis nuogąstauja dėl to, kad žiemos sodo įrengimas kainuoja brangiai. Žinoma, to paneigti negalima. Tai nėra pigus statinys, tačiau galima rasti alternatyvų, pavyzdžiui, vietoje didžiulio sodo rinktis mažesnį projektą, pavyzdžiui gal jums pakaktų 4×4 metrų žiemos sodo? O gal norite dar mažesnio? Jums gali tikti ir 3×2 metro statinys. Juk nereikia, kad jis būtų labai didelis. Aukščiau paminėtas plotas yra pakankamas komfortiškai leisti laiką tokiame sode, o ir kaina bus mažesnė. Kaina priklauso ne tik nuo konstrukcijos dydžio, bet ir nuo to, kokios medžiagos bus naudojamos. Kuo kokybiškesnės, tuo didesnė kaina. Vis dėl to, visuomet verta rinktis kokybę. Nebent jums reikia tik paprastos užuovėjos nuo vėjo, tuomet rinkitės patį paprasčiausią variantą.

Skaityti toliau

Vyras aptiko pavydžios žmonos sekimo įrangą

Nors rimtų nusikaltimų atveju sekimo iranga gali labai pasitarnauti atliekant svarbius tyrimus, tačiau labiau dramatiškuose kraštuose tokie dalykai gali būti naudojami ir tam tikroms meilės aferoms išaiškinti. Turbūt visi bent akies krašteliu esame matę meksikietiškų telenovelių epizodus su pavydo, įtarinėjimų ir kitokiomis scenomis. Tačiau tokios scenos kartais gali atsirasti ir ten, kur galbūt jų visai neturėtų būti. Štai Amerikoje viena šeima pajautė, kad yra perlenkta lazda su įtarinėjimais ir sekimu.

Pradėjo įtarti, kad jį seka

Sekimo irangaKurį laiką vyras jautė, kad tikriausiai yra sekamas, ir jam pagelbėti galėjo nebent blakiu detektorius. Tačiau pirmiausia įtarimai buvo gana buitiniai. Žmona kabinėtis pradėjo pamažu. Klausinėdavo, kur jis taip ilgai buvo, kodėl negrįžo laiku iš darbo, ką jis taip ilgai veikė ir pan. Paskui prasidėjo kasdieniniai bandymai patikrinti telefono žinutes: ką ten rodo, kas ten rašo, kas ten skambino. Prasidėjo ir kabinėjimaisi prie vis kitų numerių, klausiant, o kartais tiesiog užsipuolant, kas tai per numeriai. Tai sukėlė nemažai streso vyrui, kuris tiesiog ramiai norėjo dirbti ir tiek, ir neturėjo visiškai ko slėpti. Ėmė panašėti, kad žmona tiesiog ieško priekabių, ieško kuo galėtų apkaltinti, kad pagaliau būtų tarsi jos teisybė ir ji liktų teisi dėl viso šio ilgo užsipuolinėjimų laikotarpio. Staiga vieną dieną visi įtarinėjimai pradingo ir ji nė karto nieko daugiau nebeklausė, net ir tada, kai vyras specialiai pasistengė ilgiau užtrukti ilgiau, ilgiau važinėti po darbo parduotuvėse. Tai jam ir sukėlė įtarimą. Vadinasi, žmonos strategijoje kažkas pasikeitė.

Skaityti toliau

Ką reikia žinoti apie kompresorius?

Nauji kompresoriaiKompresoriai vis dažniau tampa reikalingi atlikti įvairiems tiek sudėtingiems, tiek ir paprastiems darbams. Kompresorių centras siūlo platų pasirinkimą, todėl kiekvienas, kuriam reikalingi kompresoriai Vilniuje ras ko ieško ir galės džiaugtis greitai ir efektyviai atliekamais darbais.

Viena iš oro kompresorių rūšis – sraigtiniai kompresoriai. Dažniausiai jie naudojami nedidelėse dirbtuvėse ar net stambios pramonės įmonėse. Norint įvardinti privalumus, kuriais pasižymi šie oro kompresoriai, tai reikia paminėti itin aukštą ekonomiškumą, kuris labai svarbus pirkėjui. Kiti privalumai susiję su tuo, kad toks įrenginys ilgai tarnaus ir turės mažą gedimų riziką. Be to, jie sraigtiniai kompresoriai pasižymi ir tuo, kad jie yra itin paprastos konstrukcijos. Jie dar gali būti skirstomi į tokius, kurie pastoviai tiekia oro srautą, ir tuos, kurie turi kintamą našumą.

Stūmoklinis oro kompresorius įvardinamas kaip vienas iš profesionaliausių. Ši kompresorių rūšis tiks tik stambiuose darbo objektuose. Taigi, jei jūs mažos įmonės savininkas, tai jums tikrai nereikia profesionalios įrangos. Taip yra dėl to, kad stūmokliniai oro kompresoriai nebus efektyvus ir naudingi, kai darbų apimtys bus nedidelės ar mažos. Jie sunaudos daug energijos, taigi, jūs ne tik, kad nesutaupysite, bet ir prarasite pinigus, todėl profesionali įranga tinkama tik didelėse įmonėse.

Skaityti toliau