Mėnesio archyvas: 2017 m. balandžio mėn.

Parketo produktų apžvalga

Gražiems namams reikia ir gražių apdailos medžiagų. Europarketas gali būti ta statybinė ir apdailos medžiaga, kuri suteiks namams reikiamą stilių ir jaukumą.

Trisluoksnės parketlentės

EuroparketasTokias parketo grindis esate matę ne viename bute. Jas patogu turėti didesniuose kambariuose, tarkime, svetainėje arba svetainėje, sujungtoje su virtuve. Medis, naudojamas šio parketo gamybai, gali būti įvairų atspalvių: geltonas, šviesesnis, beveik baltas, tamsus. Tiesa, medis bus gana panašus, bet daugiau čia įtakos padarys jo apdaila. Kadangi parketas galės būti lakuojamas blizgiu ar matiniu laku, bespalviu ar spalvotu. Toks parketas puikiai tiks net ir stilingų kavinių, barų interjerui, nors geriausia jį turėti ten, kur vaikščiojama ne su batais, o su minkštesne avalyne. Trisluoksnis europarketas dabar yra viena populiariausių alternatyvų žmonėms, norintiems turėti medines grindis. Taigi, tiek jūs, tiek bet kas kitas, galite džiaugtis šiomis grindimis ir jomis vaikščioti su malonumu, jeigu tik jums patinka tokio tipo interjeras, kada jame yra natūralumo. Trisluoksnio parketo žavesys atsiranda iš neįprasto lentučiųdėliojimo būdo.

Masyvo grindys

Skaityti toliau

Saugokimės pirkdami internetu

Saugumo klaidos, perkantiems internetePrieš keletą metų atsiradusi internetine parduotuve daug kam galėjo atrodyti kaip pati keisčiausia naujovė, verčianti mąstyti apie tai, ar saugu pirkti tokiais būdais. Tačiau dabar interneto vartotojai, esantys pakankamai IT raštingi, mielai nuolat naudojasi internetinėmis parduotuvėmis, jose perka daug dalykų. Aišku, rizika apsigauti ir kažką nusipirkti vis tiek visada gali būti, ypatingai, jeigu tai darote pirmą kartą ir neturite pakankamai žinių, kaip naudotis tokia prekyba. Jeigu bijote, verta sekti veiksmų rekomendacijomis, kaip apsisaugoti nuo bet kokių grėsmių, perkantiems internetu. Štai kokias saugumo klaidas kartais daro perkantieji internetu ir vėliau nukenčiantys.

Naudojasi neapsaugotu ryšiu

Interneto parduotuvėNet jeigu jūsų pasirinkta internetine parduotuve yra puikiai žinoma, pasižyminti sąžiningumu, gerais prekybos principais, aukšta kokybė prekių ir greitu pristatymu, grėsmių vis tiek išlieka, jeigu pasirenkate nesaugų ryšį. Kai žmonės ką nors perka, būdami viešbučiuose, kavinėse, bibliotekose, vietose, kur prisijungia prie viešo neapsaugoto interneto ryšio, jie patenka į tą rizikos grupę, kada visgi kas nors gali matyti jūsų duomenis. Tad ypatingai nukentėti galima tada perkant su kreditine kortele. Mat ja naudojantis nereikia įvedinėti vis kito kodo. Įvedama vardas, pavardė, kortelės numeris, adresas, vienas trijų skaitmenų saugumo kodas. Ši informacija tinka ir visiems kitiems kartams, kada atsiskaitinėjama su kreditine. Tad naudojantis nesaugiu ryšiu ir patekus į kažkokių sukčių stebėjimo zoną, jūsų duomenys gali būti panaudojami vėliau kažkieno kito, išleidžiant pinigus iš kreditinės.

Nesaugo kreditinės kortelės duomenų

Skaityti toliau

Kodėl verta mokytis investuoti?

Vienas iš būdų uždirbti neinant iš namų – investavimas, finansų rinkos. Gal dar mažai esate apie tai girdėję, tačiau pažintis su šiais dalykais galimai pakeistų ateitį, leistų rinktis iš kitokių karjeros perspektyvų. Kodėl verta mokytis investavimo jau dabar?

Jūsų dabartinės karjeros perspektyvos

Apie darbą su finansaisPasakykite sąžiningai, ar esate patenkintas savo darbu ir už jį gaunamu atlyginimu. Ar įsivaizduojate visą gyvenimą tai dirbant, kylant karjeros laiptais, uždirbant pakankamai? Jeigu esate chirurgas, programuotojas ar kunigas, veikiausiai kitos profesijos nesirinksite. Tačiau, jeigu esate mokytojas, pardavėjas, miškininkas ar kitos profesijos, kuri nėra paklausi ir už kurią mažai mokama, atstovas, galbūt nuolat keikiate likimą, kad niekas negerėja. Humanitarinių specialybių atstovams yra taip pat sunku įsilieti į darbo rinką. Mokslininkai būna neprisitaikę dirbti „juodai kaip jaučiai“, taip pat menininkai. Daug šviesuomenės dabartinėje santvarkoje neturi galimybių normaliai užsidirbti. Ar didelė yra perspektyva, kad jūsų rinka savaime pagerės? Uždavus šiuos klausimus, galbūt teks pažvelgti skaudžiai tiesai į akis: metas ieškoti naujų karjeros galimybių.

Pasaulinės darbo perspektyvos

Skaityti toliau

Kelias į sėkmę – su verslo valdymo sistemomis

Jeigu kuriate net ir mažą verslą, siekiant sėkmės, jums reikia patikimos verslo valdymo sistemos. Jos rūšis gali būti pritaikyta pagal jūsų veiklos specifiką, tačiau šis įrankis vienintelis leis taip gerai garantuoti, ką jums reikia padaryti, norint gauti tinkamus atsakymus dėl verslo valdymo. Kvailiausia yra tiesiog pildyti savo svajonę ir kurti mylimos srities verslą nieko neišanalizavus.

Minimalizuotos išlaidos

Kad ir kokį verslą kursite, labai atsakingai turėsite vesti savo išlaidų suvestinę. Gal visą gyvenimą žadėjote pagaliau pradėti skaičiuoti, kiek išleidžiate pragyvenimui, bet niekaip to vis nepadarydavote. Bet galiausiai tą daryti reikės darbe, ir gera verslo valdymo sistema padės tai suskaičiuoti. Jeigu matysite, kad išlaidos per didelės, reikės analizuoti, kaip jas sumažinti.

Didesnis darbo našumas

Verslo administravimasTurėsite darbuotojų, todėl jums reikės tam tikrų sistemų, kurios padėtų su jais normaliai dirbti, padaryti taip, kad šie galėtų dirbti tikrai efektyviai ir našiai. Tam irgi reikės sistemos, kuri viską analizuotų. Aišku, jeigu dirbate tik dviese, tai sistemos nereikės, tačiau įmonėse, kuriose yra nuo keliolikos iki kelių šimtų ar tūkstančių darbuotojų, labai svarbu stengtis užtikrinti darbo našumą, nes tai lemia ir įmonės pelną.

Daug ir didelių projektų valdymas

Skaityti toliau

Pokalbis su meistru: apie pomėgį ardyti ir taisyti

Kai sugenda buitinė technika, arba ją taisome, arba išmetame ir perkame naują. Taisome arba patys, arba ieškome meistro, kuriam buitinės technikos remontas yra profesija. Kai kurie žmonės mėgsta patys pasikrapštyti ir bandyti sutaisyti. Tikėtina, kad meistrai taip pat yra tos pačios kategorijos žmonės, kurie kadaise tiesiog turėjo pomėgį ardyti ir sumontuoti atgal įvairią techniką. Kalbamės su meistru Tomu ir klausiame jo, kaip jis tapo šios specialybės atstovu.

Dirbi meistru, kaip gimė meilė technikos remontui?

Remonto paslaugosMan atrodo, šita meilė atsirado vaikystėje. Atsimenu tokius laikus, kai visi gyvenome labai didelėje šeimoje ir didelėje erdvėje troboje. Tada kambarys būdavo perskirtas spintomis ir baldais, bet ne sienomis. Tėvai vakarais žiūrėdavo kažkokią pokalbių laidą, kurios pavadinimo neatsimenu, o man duodavo kokius nors daiktus, kuriuos aš ardydavau ir konstruodavau atgal. Man tai būdavo didžiausias džiaugsmas, kad man duoda kažkokią techniką, aš ją ardau, žiūriu, kaip padaryta, kaip čia viskas veikia, ir tada vėl atgal sutveriu. O tėvai tuo irgi naudodavosi. Jiems juk labai naudinga, kai vaikas nelipa ant galvos, o tiesiog gražiai sau konstruoja viską ir tvarkosi. Manau, ir man patiktų tokie vaikai. Bet manau, kad tais vakarais, tėvams žiūrint televizorių, o man už sofos sėdint ir kažką ardant, ir gimė mano pomėgis meistravimui.

Skaityti toliau

Patarimai ieškantiems nuomojamo kambario Vilniuje

InternetasJeigu jums reikia išsinuomoti kambarį ar butą, kokia bus pirma vieta, kurioje ieškosite šio objekto? Žinoma, tai bus kokie nors skelbimai, o veikiausiai tai bus skelbimų portalas. Tad jeigu jums to reikia, tuomet telieka atsispirti agentų bei klaidinančių skelbikų spąstams, ir turėsite gerą kambarį ar butą. Kaip nepatekti į pinkles ir tinkamai pasinaudoti skelbimais?

Raskite patikimą skelbimų portalą

Nenaudinga yra eiti į portalą, kuriame pateikiami tik vienos nekilnojamojo turto agentūros skelbimai, kadangi tai tiesiog nepraktiška. Jūs sumokėsite už tai, kad tarpininkai „tarpininkaus“, nors nieko realaus nepadarys. Rinkitės kompleksinį skelbimų portalą, kur savo informaciją įdėti gali ir atskiri žmonės, ir agentūros, o tada turėsite tikrai gausią pasirinkimų paletę ir galėsite rinktis jums labiausiai tinkančius variantus. Galima rinktis tokį portalą, kur yra ne tik NT skelbimai, bet ir įvairų kitų rūšių – darbo, paslaugų, parduodamų daiktų.

Ieškokite be tarpininkų

Įdėti skelbimą internete yra labai paprasta, tačiau būsto nuomos tarpininkai Lietuvoje geba įtikinti būsto savininkus, jog šie patys nesugebės susirasti nuomininkų. Todėl labai dažnai, vos tik atsiranda skelbimas, prie jo bando prisisiurbti ir NT agentas, siekiantis prikabinti savo nereikalingas paslaugas. Jis paprastai jokios naudos nesuteikia, tik jam reikia sumokėti dar ir tarpininkavimo sumą. Kitaip tariant, tai tarsi apiplėšimas vidury baltos dienos. Tad ieškant tinkamo būsto nuomos skelbimo, verta iškart dairytis į tokį, kuriame nėra prisiklijavusio būsto nuomos agento. Žinoma, tą padaryti ne visada pavyks, todėl vertėtų nuolat tikrinti skelbimų portalus, kad galėtumėte pamatyti tinkamą skelbimą pirmiau, nei jį pamatys agentas. Paprastai agentai žvalgosi visą dieną, todėl vos tik įdėsite skelbimą, tuojau, tiesiog po keliolikos minučių ar valandos senasis skelbimas jau gali išnykti, o vietoje jo atsiras papildomas skelbimas. Kol dar yra galimybė, skambinkite iškart nuomotojui tiesiogiai. Paslaugos bus tos pačios, o jums neteks mokėti už netikrą tarpininkavimą.

Įžvelkite, kas nepasakyta

Skaityti toliau

Užtikrinkite savo teritorijos saugumą

Stebėjimo galimybėsNeretai tenka pasvarstyti, kaip būtų galima garantuoti didesnį namų, darbovietės ar kitų teritorijų saugumą. Gana dažnais atvejais čia gali praversti stebėjimo paslauga, kuri padės jums užtikrinti ne vien tik turto, bet ir asmenų apsaugą. Šiandien galima rasti įvairių galimybių, kurios padėtų garantuoti saugumą, tad tikrai verta pagalvoti apie tokį galimą pasirinkimą, kuris užtikrintų įvairių nusikaltimų prevenciją ir leistų jums jaustis kur kas saugiau.

Kameromis gali būti stebimi gyvenamųjų namų kiemai, vaikų žaidimų aikštelės, požeminės stovėjimo aikštelės, ir tai visada gali garantuoti kur kas didesnį saugumą. Stebėjimas kameromis gali būti naudingas tuo, kad tai padeda išvengti įvairių nusikaltimų, leisti stebėti vaizdą realiu laiku, jei bus poreikis, bus skubiai nusiųstas ekipažas, pagalbos ir policijos tarnybos bus informuojamos apie pažeidimus.

Nors gana dažnai manoma, kad teritorijos stebėjimas kameromis gali pareikalauti didelių išlaidų, tačiau tai nėra tiesa, ir tuo galėsite įsitikinti patys. Kiekvienu atveju tikrai bus galima atrasti tokius pasiūlymus, kurie leistų pasinaudoti paslauga pačia geriausia kaina, ir tam neprireiks itin didelių išlaidų. Šiandien saugos bendrovės siūlo įvairias apsaugos paslaugas, tad kiekvienu atveju galima pasirinkti tokias, kurios geriausiai atitiktų jūsų poreikius. Galimybių yra ne taip ir mažai – gali būti pasirenkama objektų apsauga ir signalizacija, stebėjimo kameros, renginių apsauga, apsaugos ekipažo patruliavimas, apsaugos sistemų montavimas, slaptos kameros, ir t.t. Kiekvienu atveju yra galimybė pasirinkti tokį variantą, kuris geriausiai atitiktų poreikius, ir įsitikinsite, kad visais atvejais kainos yra tikrai labai palankios. Neverta nerimauti, kad tam tikro pasirinkimo kaina gali būti gana didelė, nes numatytas kainas galite rasti tiesiog paslaugos tiekėjų internetinėse svetainėse, ir bus galima palyginti, ką gali pasiūlyti įvairios skirtingos bendrovės. Palyginę, kas siūlo pačias palankiausias kainas, tikrai greitai galėsite priimti tam tikrą sprendimą, ir tai garantuos dar didesnį jūsų saugumą.

Skaityti toliau