Mėnesio archyvas: 2016 m. lapkričio mėn.

Kada keisti telefoną?

Kartais tikrai kyla klausimas, ar mūsų turimi telefonai dar geri, ar juos jau reikėtų keisti naujais. Dilema, kada keisti telefoną, dažniausiai kankina tuomet, kai telefonas dar nėra visiškai nusidėvėjęs ar sugadintas. Vienok, jeigu jums pavyko taip ilgai išturėti telefoną, tai yra labai geras ženklas, vadinasi, jūs tikrai atsargus žmogus, jums į rankas galima patikėti bet ką, nes jūs tikrai tą daiktą išsaugosite ilgai. Tačiau visgi pamąstyti, kada daiktą keisti nauju, vis tiek verta.

Dėl telefono gedimų

Telefonai pigiauKartais mes sakome „ai, kad dar veikia“, nors iš tiesų neatsižvegiame į aibę įvairių gedimų. Tie gedimai kartais ne tokie akivaizdūs mums, bet labai nervina kitus. Pavyzdžiui, jeigu streikuoja telefono garsiakalbis, jūs puikiai girdite pašnekovus, tačiau jus girdi su trukdžiais ir triukšmu, tai jūsų pašnekovams yra tikrai nemalonu kalbėtis būtent taip.Taigi, reikėtų atkreipti dėmesį ir pasistengti, kad jūsų turimi įrenginiai būtų malonūs ne tik jums patiems, bet ir tiems, kas su jumis bendrauja. Juk tai visgi yra visų pirma ryšio, komunikacijos įrenginys, taigi, reikalingas ir jums, ir tam, kas yra kitame gale.

Skaityti toliau

Refliuksas ir kaip jį gydyti?

Refliuksas dažnai vadinamas šiandieninės civilizacijos rykšte. Tai labai paplitęs susirgimas ir jos atvejų daugėja. Negydoma liga gali baigtis vėžiu, tačiau kaip ją gydyti, jeigu ilgą laiką ji neduoda jokių simptomų.

Kas yra refliuksas?

Refliuksas gydytojų įtariamas, kuomet pacientas skundžiasi kąsnio pojūčiu gerklėje, dėl kurio jis negali valgyti ir ryti, gerti. Lietuvoje kas trečias žmogus jaučia šiuos pojūčius. Kas yra refliuksas – gydytojai dažnai nusako kaip streso sukelta liga, kuri pasireiškia kosuliu, rijimo sutrikimu, dažnu krenkšėjimu, lyg deginimu už krūtinkaulio. Refliukso sukeltas kosulys gali pradžioje atrodyti kitos ligos priežastimi ir tik gydymo procese pastebima, kad kosulį kelia refliuksas. Negydomi refliuksai gali sukelti komplikacijas – opas, vėžį.

Gydymas

Problemos su refliuksuYra net kelių rūšių refliuksai, t.y. rūgštinis, tulžinis, mišrus ir dujinis. Pirma pagalba yra refliukso gydymas liaudies medicina ir reguliuojama mityba. Pacientai dažnai klausia – refliuksas ka valgyti? Medikai sako, kad svarbu ne tik ką, tačiau ir kada. Refliuksai yra streso palydovai, todėl pacientams būtina valgyti bent tris kartus į dieną reguliariai: Pusryčiai, pietūs ir vakarienė. Vakarienę valgyti reiktų bent tris ar daugiau nei tris valandas iki miego. Atsisakyti aštraus ir riebaus maisto. Vengti gazuotų gėrimų, alkoholio, citrusinių vaisių. Kuomet refliuksas vaikams nustatomas, dažnai, tėveliai daro klaidą ir pereina prie košės rėžimo. Tačiau to daryti nereikėtų. Vis dėlto, geriausia pasikonsultuoti su gydytoju.

Skaityti toliau

Idėja Naujųjų šventimui: kubilas

Ką veiksite per Naujus Metus? Ar kas nors jau klausė jūsų šio klausimo, kuris kiekvienais metais jus tiesiog pagauna ir tampa pagrindiniu? Jeigu dar nežinote, kaip sutikti naujus metus, tai žinokite, kad kubilai yra toks dalykas, kuriame karšta kaip tropikuose, nors aplink žiema – Sausio 1 – osios ar Gruodžio 31 – osios. Taigi, žiema žiemai, o kubilai gali puikiai paįvairinti kiekvienos poilsio sodybos aplinką, nesvarbu, ar tai bus vasarą, ar žiemą.

Kuo tokie patrauklūs kubilai?

Kubilas pramogomsMums, gyvenantiems šalyje, kurioje termometras užkyla daugiau kaip 20 laipsnių tik 3 mėnesius per metus, norisi šilumos. Šiauriečiai išrado pirtis, kuriose galima sušilti, taip pat ir mes puikiai įsisaviname šį jų išradimą. Be viso to, taip pat norime ir pasimėgauti burbuliavimu šiltame vandenyje. Kaip? Tiesiog statant koją į kubilą, kuriame šiltas vanduo. Taigi, kubilai atsirado pas mus ne pastaraisiais metais. Seni žmonės gali papasakoti, kad tai iš tiesų gana senas atradimas, ir su juo galima puikiai leisti laiką jau labai seniai. Jau senovėje lietuviškuose kaimuose žmonės turėdavo tikra kaimišką malonumą – kubilą. Jame vykdavo kiekvieną savaitę maudynės, kur nusiprausdavo visa šeima. Tai buvo funkcionalus dalykas. O dabar jis jau naudojamas realiai pramogai. Dabartiniai kubilai gali būti ne tik tradiciniai su krosnimi, bet ir kitokie, su elektriniais įvairiais įrenginiais.

Skaityti toliau

Kelioninės kuprinės planavimas: kaip susidėti daiktus?

Jei ruošiatės į kelionę, neišsiversite be patogios ir praktiškos kuprinės. Be to, privalote racionaliai planuoti bagažo turinį. Kuprinės keliaujantiems skiriasi savo dydžiu ir skyrių padėtimi. Dažna keliautojų klaida – pirkti didžiausios konstrukcijos gaminį. Primename, kad ne visais atvejais tai praktiškas pasirinkimas. Svarbiausia – mokėti tvarkingai ir talpiai supakuoti turimą inventorių.

Daiktų sąrašo sudarymas

Nauja kuprinėVisų pirma reikia pagalvoti, kokių daiktų jums tikrai reikia (ir kokių nereikia). Praktika rodo, kad daugelis keliautojų į kelioninį bagažą įtraukia ir mažai naudos teikiančių daiktų, užimančių daug nereikalingos vietos. Pvz., itin daug klausimų kelia drabužiai. Jei ketinate keliauti vos vieną savaitę, jums tikrai nereikės 3 porų kelnių. Nepamirškite rūbų pakavimo taisyklės. Siūlome drabužius vynioti – taip jie užims mažiau vietos ir nesusilankstys. Kelis drabužius galima kombinuoti tarpusavyje, pvz., kojines dėti į batus. Planuodami kelionės inventorių, nepamirškite, kad tuo atveju, jei nakvosite viešbučiuose, greičiausiai neturėsite sukti galvos dėl feno, šampūno, muilo ar kitų smulkmenų.

Sunkesni daiktai – apačioje

Skaityti toliau

Apie energinį pastatų sertifikavimą (II dalis)

Beveik kiekvienam naujam pastatui šiais laikais yra būtinas energinio naudingumo sertifikatas. Jis nurodo, kaip namas praleidžia šilumą, ir namą ar pastatą priskiria tam tikrai klasei (jų yra devynios). Prieš įvykdant namo pridavimą ir padarant šį oficialų sertifikavimą, galimas savanoriškas termovizijos tyrimas, kuris leistų greičiau ir efektyviau sužinoti, kokiai energiniai klasei iš tiesų priklauso pastatas, tačiau tai būtų padaroma daugiau mažiau iš akies. Mat tai, ką pirmiausia atskleidžia termovizinis tyrimas – tai temperatūrų nuotrauką, kuri rodo, pro kurias namo vietas praeina šiluma ir šaltis. Turint šią nuotrauką galima vadovautis ja kaip kritika ir užsandarinti tas vietas namo, kuriose laisvai vaikšto šiluma.

Tyrimų įvairovė

KSKPaprastai įmonės, kurios užsiima termoviziniais tyrimais, siūlo ir kitas paslaugas, kurias taip pat galima atlikti, tiriant savo namo būklę. Net jeigu neplanuojate tame name gyventi, tai gali būti puikūs, naudingi dokumentai prieš tą namą parduodant – turėsite įrodymus pirkėjui, kad namas yra labai geros būklės. Kokie tie papildomi tyrimai? Tai gali būti ir jau minėtieji termoviziniai matavimai, ir specialūs sandarumo testai bei jų rezultatai, ir akustiniai tyrimai, parodantys, ar pastatas sandarus garsui.

Kaip sertifikuojami pastatai

Skaityti toliau