Mėnesio archyvas: 2013 m. rugsėjo mėn.

Vėdinimo sistemos elementų įvairovė

Jei norite gyventi gražiuose, jaukiuose, kokybiškuose bei patogiuose namuose, neišsiversite be vėdinimo sistemos. Įrenginėjant vėdinimo sistemą dažnai kyla klausimų, kuriuos gaminius pasirinkti, kuo vėdinimo sistemos elementai skiriasi vienas nuo kito, kokios yra jų paskirtys. Vėdinimo sistemos elementų yra daug, tad su jų įvairove ir siūlome susipažinti.

Oro kondicionieriai

Oro kondicionieriaiSunku būtų įsivaizduoti vėdinimo sistemą be oro kondicionieriaus. Reikia pabrėžti, jog oro kondicionieriai gali būti įvairių rūšių: sieniniai, langiniai, palubiniai, pastatomi. Verta pasakyti, kad kiekvienos rūšies kondicionieriai turi jiems būdingus privalumus bei trūkumus, tad prieš renkantis oro kondicionierių, būtina išsiaiškinti privalumus ir trūkumus. Apie oro kondicionierius galima kalbėti labai daug, tačiau trumpai paminėsime keletą svarbiausių bruožų: jei norite, kad kondicionierius būtų lengvai perstatomas iš vienos vietos į kitą – rinkitės mobilų oro kondicionierių, jei norite, kad vėsus oras būtų paskirstomas tolygiai po visą patalpą – jums pravers palubiniai oro kondicionieriai. Rinkdamiesi oro kondicionierių, nepraleiskite progos pasitarti ir pardavėjais – konsultantais – jie, įvertinę jūsų poreikius, pasiūlys geriausią variantą.

Skaityti toliau

Kodėl verta naudotis transporto priemonių nuomos paslauga?

Pastaruoju metu netrūksta įmonių, kurios siūlo pasinaudoti pačiomis įvairiausiomis paslaugomis. Ne išimtis ir įvairių transporto priemonių nuoma. Reikia pabrėžti, tai yra išties dėmesio verta paslauga, na, o priežasčių, kodėl verta ja pasinaudoti  – labai daug. Kokios tos priežastys? Būtent jas ir aptarsime šiame straipsnelyje.

Savivarčių nuoma

Savivarčių nuomaJei ruošiatės vykdyti didelio masto statybas, tikrai neišsiversite be savivarčio. Jei automobilį ar dviratį galime rasti beveik kiekvienuose namuose, tai savivartį turi retas asmuo. Ką daryti tokiu atveju, juk savivartis statybų metu yra puikus pagalbininkas? Tokiu atveju jums pravers savivarčių nuoma, juo labiau, kad šiandien yra daug įmonių, galinčių suteikti šią paslaugą.

Automobilių nuoma

Automobiliai – bene pati populiariausia transporto priemonė. Nieko keista, kodėl įmonių, siūlančių išsinuomoti automobilį, yra labai daug. Kokiais atvejais yra verta pasinaudoti automobilių nuomos paslauga? Bene vienas dažniausiai pasitaikančių scenarijų, kuomet prireikia šios paslaugos yra išvykimas tam tikram laikotarpiui į kitą miestą ar netgi šalį – jei tenka vienu ar kitu tikslu lankytis kitame mieste ar šalyje ir neturite galimybės naudotis savo automobiliu, nuomotas automobilis – puikus pasirinkimas. Išsinuomavę automobilį svečiame mieste ar šalyje, galėsite lengvai bei greitai pasiekti bet kurią vietovę. Dar vienas variantas, kuomet nuomoti automobiliai tampa puiku sprendimu, yra šventės. Natūralu, kad rengiant didelę šventę yra reikalinga nemažas skaičius automobilių. Puiku, jei yra galimybė visu šventės dalyvius aprūpinti transportu (arba šventės dalyviai turi savo transportą), tačiau ką daryti, jei tokios galimybės nėra? Tokiu atveju verta pagalvoti apie nuomojamus automobilius, juo labiau, kad ši paslauga šioje situacijoje turi daug puikių privalumų: visų pirma, galite išsinuomoti prabangių, puikiai atrodančių automobilių, kurie papuoš jūsų šventę; antra – yra galimybė išsinuomoti reikiamą skaičių vienodų automobilių; trečia – galite išsinuomoti ne tik automobilį, bet ir vairuotoją.

Skaityti toliau

Wizzair: Malonumo jausmas planuojant ar komfortas?

Vieni žmonės, planuodami atostogas, svajoja apie prabangą ir galimybę viską gauti „patiektą ant lėkštelės“. Tuo tarpu kitų požiūris ir svajonės visiškai priešingi – galimybę pailsėti ir atsipalaiduoti suteikia tik ekstremalios atostogos. Kelionės „kryptis“ išryškėja jau tuo metu, kai žmogus renkasi atostogų planavimo būdus. Trokštantieji patogumo varsto turizmo agentūrų duris, o kiti…atsisėda prie kompiuterio, nes patys savarankiškai pasiryžta planuoti kelionę nuo…iki.

Kelionę planuoju pats!

Wizzair - malonumo jausmas planuojant ar komfortasDažnai žmonės, atsisakę minties kreiptis pagalbos į tos srities specialistus, nusprendžia pasitenkinti ne vien malonumo jausmu planuojant, bet iš to kiek įmanoma sutaupyti. Pradėti galima jau nuo lėktuvų bilietų – pasidomėkite, ką siūlo tokios pigių skrydžių bendrovės kaip Wizzair . Tikėtina, jog liksite maloniais nustebinti patrauklia kaina ir tikrai rasite, kur išleisti sutaupytus pinigus. O kad santaupų liktų dar daugiau – nesusikraukite pusės spintos turinio į lagaminą. Bagažo gabenimas, o ypač kelionių sezono laikotarpiu, kainuoja gana brangiai. Tačiau jums suteikiama galimybė vežtis tam tikrą kiekį nemokamo rankinio bagažo (Wizzair savo taisyklėse nurodo leistinus bagažo gabaritus).

Nepamirškite pasirūpinti ir kitais svarbiais reikalais, susijusiais su kelione. Vienas iš tokių – kur gyvensite atostogų metu. „Panaršykite“ internete ieškodami gyvenamosios vietos, palankios kainos ir komforto prasme. Šią paiešką jums palengvinti gali ir Wizzair – pastarosios internetinėje svetainėje prieinama viešbučių, su kuriais bendrauja šios avialinijos, rezervacijos sistema.

O kas, jei neturiu noro būti savo atostogų planuotoju?

Ne problema – jums pagalbą siūlo įvairios kelionių agentūros. Čia galite ne tik įsigyti kelionės bilietus, bet taip pat ir pasirūpinti viešbučio rezervacija, užsisakyti ekskursijas ir kitas kelionėje siūlomas paslaugas. Iš tiesų patogu. Tačiau yra keletas neigiamų aspektų. Visų pirma – kaina. Mokate už agentūros paslaugas. Be to jūsų pasirinktos avialinijos gali nebendrauti su tomis avialinijomis, kurių bilietų kaina pati žemiausia, tarkime, Wizzair. Taigi, jūs ir vėl permokėsite. Negana to, rinkdamiesi tokio pobūdžio komfortą jūs rizikuojate prarasti galimybę pažinti tikrąją šalį, kadangi gyvenate, valgote ir vaikštote ten, kur ir visi kiti turistai. 

Autodiagnostika – viena svarbiausių autoservisų teikiamų paslaugų

Autodiagnostika – svarbi autoserviso teikiama paslauga, kurios prireikia kiekvienam vairuotojui. Kadangi Lietuvoje retas kuris gali sau leisti įsigyti visiškai naują automobilį, 10 metų automobilis tikrai karts nuo karto sugenda, todėl tenka pasinaudoti autoserviso teikiamomis paslaugomis. Šiandien autodiagnostika yra modernizuota, todėl atliekama kompiuteriu, o tai garantuoja diagnostikos tikslumą. Kadangi automobilio gedimai nustatomi greitai, todėl gali būti greitai ir pašalinami. Nors kai kurie vairuotojai laikosi nuostatos, kad automobilį reikia remontuotis pačiam, tačiau tai gali užtrukti nemažai laiko, nes galite netiksliai nustatyti gedimą. Autodiagnostika daugumoje autoservisų yra moderni, tačiau tikrai dar ne visuose.

Skaityti toliau

Automobiliai ir jų dalys

Pasenę automobiliai sukelia milžiniškus atliekų srautus. Kiekvienas žino, kad išmesti automobilio negalima. Tačiau dažnai tenka matyti kaip nevažiuojantys automobiliai tiesiog stovi kiemuose bei garažuose. Taip elgdamiesi jų savininkai ne tik teršia aplinką, bet ir praleidžia proga užsidirbti papildomų pinigų. Ar leisite, kad laikui bėgant jūsų automobilis surūdytų bei prarastų vertę? Geriau parduokite jį automobilių supirkimu užsiimančioms įmonėms. Net jei automobilis nevažiuoja, jis bus išrinktas ir pardavinėjamas dalimis. Todėl pasinaudoti paslauga auto supirkimas išties verta.

auto supirkimasKaip bebūtų gaila, vis dar atsiranda žmonių, kurie automobilius tiesiog išmeta. Tačiau taip elgdamiesi rizikuoja gauti net kelių tūkstančių dydžio baudą.  Juk kiekvienas automobilis privalo būti išregistruotas. O geriausia tai padaryti parduoti auto supirkimu užsiimančioms įmonėms, kur automobilis bus ne tik išregistruojamas, bet ir perdirbamas. Paprastai tokiuose įmonėse automobilis išardomas į dalis, vėliau atrenkamos veikiančios automobilio detalės, o tinkamos naudoti dalys naudojamos pakartotinai.

Skaityti toliau

Pamergių suknelės – kai laiko lieka nedaug

Kiekvienai nuotakai prieš vestuves tenka pasirūpinti daugybe dalykų: pradedant savo apranga, šukuosena, makiažu, ir baigiant pamergių suknelėmis ir įvairiausiomis dekoracijomis. Pamergių suknelės gali būti tikras galvos skausmas – ką daryti, jei visos pamergės tokios skirtingos ? Vienai patinka vienokio stiliaus drabužiai, kitai – dar kitokio, o ką jau kalbėti apie jų figūrų skirtumus. Gali būti tikras iššūkis išrinkti tokias pamergių sukneles, kurios ne tik patiktų nuotakai, bet ir pamergėms – kartais svarbu patenkinti ir savo artimų žmonių poreikius, norint, kad asmeninė šventė būtų pati nuostabiausia – kaip kažkada dainuota, "kas man iš tos laimės, kas iš tos garbės, jei aš vienas džiaugsiuos, o šimtai liūdės".

pamergių suknelėsŽinoma, gal šiek tiek ir persūdėme, tačiau visi žinoma, kaip moterims svarbu joms tinkančios, ir, žinoma, patinkančios suknelės. taigi, kaip elgtis nuotakai, jei pamergės skiriasi ne tik kūno sudėjimu, bet ir jų skonis, švelniai tariant, kaip diena ir naktis? Į ką atsižvelgti, pamergėms parenkant sukneles, kad visos būtų patenkintos.

Skaityti toliau

Nuotraukos internetu: turėkite apčiuopiamų prisiminimų

Kasdien patiriame tokių akimirkų, kurios vertos būti įamžintos, tačiau dažniausiai nuotraukas kaupiame kompiuteryje, ir jos užima tikrai nemažai kompiuterio atminties. Kadangi jų skaičius tikrai nemažas, jas žiūrime tikrai retai, o dar rečiau rodome kitiems. Kai kurie net juokauja, kad nuotraukų rodymas svečiams – tai ženklas, kad jiems jau metas skirstytis. O kaip kitaip, niekam neįdomu žiūrėti begalę, dažnai labai panašių ir besikartojančių nuotraukų. Visai kas kita – atspausdintos nuotraukos. Dažniausiai spausdinti atsirenkame pačias pačias gražiausias, todėl į jas žiūrėti tikrai nenuobodu. Vis dėlto, į fotosaloną kartais tikrai sudėtinga prisiruošti, todėl geriausias pasirinkimas – nuotraukos internetu.

Nuotraukos internetuNuotraukos internetu užsakomos vos per kelias minutes ir gali būti pristatomos į Jūsų pasirinktą vietą, pavyzdžiui, į namus ar darbo vietą. Jums nereikia stoviniuoti prie fotosalono, laukiant, kada bus nuotraukos pagamintos, be to, nereikia į fotosaloną važiuoti du kartus, jei nuspręsite nelaukti, kol nuotraukos bus pagamintos. Žinoma, nuotraukų, užsakomų internetu, Jums nepagamins per valandą, kaip įprasta fotosalone, tačiau argi tai skubu? Dažniausiai atsispausdinti nuotraukas neprisiruošiame metus ar dar ilgiau, todėl ar tikrai yra svarbu, per kiek dienų jos  bus pagamintos?

Skaityti toliau

Kaip išsirinkti slides kalnų slidinėjimui?

Daugeliui nepatyrusių slidininkų kyla klausimas, kaip gi išsirinkti tinkamas kalnų slides,  kokie turėtų būti kalnų slidinėjimo batai? Kokios jos turėtų būti, kad kalnais šliuožtumėte ne tik greitai, bet ir saugiai ir kad slidinėjimas suteiktų gausybę teigiamų emocijų, o ne atvirkščiai. Taigi skaitykite pagrindinius patarimus, kuriuos pateikia slidinėjimo inventoriaus ekspertai.

kalnų-slidėsFirma. Tiek pradedantieji besidomintys, tiek ir jau pažengę slidininkai žino kelias garsiausias firmas, tačiau vien prekių ženklais vadovautis nevertėtų. Ne visuomet brangiausios slidės yra pačios kokybiškiausios, taigi rinkitės atsargiai. Pirmam kartui nepirkite pačių brangiausių kalnų slidžių parduotuvėje. Pirma dėl to, kad dar nesate gerai įvaldęs slidinėjimo technikos ir toks pirkinys gali nepasiteisinti – slides galite sulaužyti, nubrozdinti ir taip toliau. Antra, brangiausios kalnų slidės dažnai būna skirtos profesionalams, tad mėgėjams jų pirkti netikslinga. Taigi į kokius parametrus svarbu atkreipti dėmesį?

Skaityti toliau

Vaistinė internete: dar patogesnis būdas apsipirkti

Vaistinė internete užtikrina, kad nusipirkti reikiamų vaistų, maisto papildų, medicinos įrangos ar optikos prekių bus daug paprasčiau. Jums tereikia išsirinkti norimą prekę, įsidėti į „krepšelį“, ir apmokėti atsiimant (vaistinėje ar pašte) arba laukti, kol prekė bus pristatyta į namus. Tai – itin patogus būdas tiems, kurie taupo laiką ir pinigus. Kai kurie žmonės klausia: o kam užsisakinėti internetu, jei galima pasirinkti atsiėmimą tiesiog vaistinėje? Atsakymas labai paprastas – todėl, kad perkant internetu, tai kainuoja pigiau. Beje, jei nuspręsite prekes atsiimti vaistinėje, tai papildomai nieko nekainuos.

Vaistinė interneteKontaktiniai lęšiai šiandien parduodami jau ir vaistinėse, ir tai yra daug patogiau tiems, kurie įpratę didžiąją laiko dalį nešioti kontaktinius lęšius: specializuotos optikos parduotuvės paprastai dirba trumpiau nei vaistinės, todėl, esant reikalui (pavyzdžiui, pametus kontaktinį lęšį), kontaktinius lęšius galite nusipirkti tiesiog vaistinėje. Nereikia kažkur toli važiuoti, ar derintis prie specializuotų optikos parduotuvių darbo laiko.

Skaityti toliau

Kokybiško garso nešiojamasis Packard Bell kompiuteris

Packard Bell yra Acer dukterinė įmonė, kuri įsikūrusi Olandijoje. Packard Bell Ente tai 15,6 colių įstrižainės nešiojamasis kompiuteris, kuris nevargina vartotojams akių. Packard Bell Ente vaizdo plokštė yra Intel, tad vaizdo kokybė tikrai bus neprasta. Šiame Packard Bell Ente kompiuteryje įrašyta Windows 8 operacinė sistema.

Packard Bell Ente centrinis procesorius palaiko 2,4 GHz greitį, kietojo disko atmintis yra 500Gb. Šis nešiojamasis kompiuteris turi geros kokybės garso palaikymo sistema, taip pat integruoti mikrofonai, kurio pagalba paprastai ir greitai galėsite bendrauti su bet kuriame pasaulio kampe esančiais draugais ar pažystamais, naudodamiesi Skype bendravimo programa.

Skaityti toliau