Mėnesio archyvas: 2018 m. rugpjūčio mėn.

Ar reikia rengti sužadėtuvių vakarėlį?

Sužadetuvių žiedaiSužadėtuvių vakarėlis – vienas iš būdų pranešti tėvams, giminėms apie laukiamas tuoktuves. Tai nėra būtina priemonė apskrieti žiniai, tačiau tokios žinios atšventimui ne reta pora pasirenka būtent šį kelią. Vieni sako, jog toks metodas yra paprastesnis – mat visiems pranešama vienu metu. Kiti mano, jog tokia vakaronė – tai tik dar viena proga pašvęsti ir išleisti daugiau pinigų. Nors nuomonės išsiskiria, būtų vertinga apžvelgti sužadėtuvių vakarėlio pliusus ir minusus.

Vienas iš privalumų – tai vieną kartą, atidžiai pademonstruojami sužadetuvių žiedai. Šiam reiškiniui reikalingas paaiškinimas: nors žmonėms nėra labai sudėtinga kiekvieną kartą rodyti sužadėtuvių žiedą kiekvienam sutiktam žmogui, tačiau yra nuomonių, jog šis procesas šiek tiek sekina ir sulaukia per daug reakcijų, kurių nebuvo tikėtasi. Parodyti sužadėtuvių žiedą minioje – vakarėlio metu – tai puikus sprendimas išvengti nenorimų replikų ir su visais pasidžiaugti šio išskirtinio papuošalo dizainu; neigiamų emocijų tikrai bus išvengta. Ne gana to, tikima, jog tokiu būdu suvienijamos abi šeimos – įtraukiamos į bendrą pokalbių ratą ir gražias emocijas.

Skaityti toliau

Vestuvių kvietimo maketas: ką pasirinksite

Klystate galvodami, kad maketavimo paslaugos reikalingos tik tada, jeigu leidžiate žurnalus, laikraščius ar kažką panašaus. Iš tiesų jų prireikia ir tuomet, kada turite kur kas paprastesnes užduotis, pavyzdžiui, norite visiems išsiųsti gražius vestuvių kvietimus. Kaip juos maketuoti ir kokius sprendimus daryti?

Rinkitės tik gerą meketuotoją

Profesionalus maketavimasVisų pirma, ar tai būtų skaitmeninės maketavimo paslaugos, ar skirtos spaudai – rinkitės tikrai labai gerą maketuotoją. Jums tai tikrai be galo pravers, pamatysite patys, kaip ir kodėl. Tik geras maketuotojas – dizaineris iš tiesų galės jums pasiūlyti tai, ko reikia. Daugybės klausimų jums net nereikės uždavinėti, nes patikimas žmogus supras ir žinos, ką ir kaip, ir dėl ko daryti. Jeigu bandysite maketą daryti patys – niekaip nepadarysite jo kokybiško, susitaikykite su tuo. Tad arba turėsite prastą maketą, arba samdysite profesonalius maketuotojus.

Kvietimo maketas: linksmas ir nerūpestingas

Skaityti toliau

Kokie didžiausi šiuolaikinio žemės ūkio sunkumai?

Net ir technologijų laikais žemės ūkis yra nepamainomas dalykas, nes visi valgome jo rezultatus. Tačiau technologijos pasitarnauja, atsiranda vis modernesnės sejamosios, kuliamosios, kombainai ir kita technika. Kokias problemas patiria žemės ūkis?

Geros technikos gauti įmanoma

SodininkystėŪkininkas Modestas sako, kad be modernios sejamosios jis neišsiverstų, kaip ir be gero kombaino. „Jeigu nori ūkininkauti, tau šiais laikais labai svarbu turėti gerą žemės ūkio techniką, kitaip nesugebėsi nei konkuruoti rinkoje, nei tu rasi, kas pas tave taip sunkiai dirbtų. Taigi, kažin ar turėdamas kelis hektarus ir neturėdamas geros technikos, taip iškart imsi ir įsiliesi lengvai į tą visą žemės ūkį… Vis tiek reikės pasinervinti ir problemų kažkokių bus, tačiau geriausia yra ieškoti paramos per visokius ES fondus ir su ta parama įsigyti techniką“, – sako vyras.

Problema dėl klimato kaitos

Visi ūkininkai labai skundžiasi, kad geram derliui nuolat maišo oras – kadangi vyksta kažkokia klimato kaita, yra sunku prognozuoti, kokie bus metai. Dėl to ir laikantis įprasto sėjos ir kitų dalykų grafiko, galiausiai atsiranda sunkumų ir būna neaišku, kaip ką daryti. Taigi, reikia visada numatyti tai, kad kažkas bus nenumatyto, ir dėl to gali atsirasti įvairių nuostolių.

Problema dėl trąšų ir neekologiškų pesticidų

Skaityti toliau

Modernūs vestuviniai žiedai: nukrypimas nuo tradicijų ar naujų tradicijų sudarymas?

Vestuviniai žiedaiPasirinkimo kelias, beieškant kiekvienam individualiai tobulų vestuvinių žiedų, yra tikrai ne rožėmis klotas. Kartais tenka pamiršti, kiek iš tiesų vestuvių šventė turėtų suteikti laimės – žmonės yra linkę apsikrauti sudėtingomis pasiruošimo ceremonijomis ir pamiršti džiaugsmingą tuoktuvių idėją. Nereikėtų šio proceso paversti kažkuo sunkiai įveikiamu – tikslinga yra ramiai pasėdėti ir pasitarti su partneriu, ko vienas iš kito tikisi ir kokie vestuviniai žiedai turėtų būti jiems abiems sukeliantys vien teigiamus prisiminimus.

Nors senosios tradicijos teigia, jog vestuviniai žiedai turėtų būti auksiniai, paprasto bei lygaus dizaino, jaunieji vis dažniau ieško naujovių ir nori dėvėti tokius žiedus, kurie turėtų daugiau simbolikos bei sukeltų įvairesnius prisiminimus, išgyventus ir iki vestuvių, o ne vien tik pačią jų šventę. Aplinkinių nuomonė dėl neįprasto dizaino žiedų išsiskiria į dvi puses: vieni mano, jog tokiu būdu kuriamos gražios, naujoviškos tradicijos, o kiti yra įsitikinę, jog pažeisti senąsias „taisykles“ ir išgalvoti naujas – prilygsta prosenelių įžeidimui.

Skaityti toliau