Mėnesio archyvas: 2016 m. gruodžio mėn.

Svajonė – nuosavas šiltnamis

Vedrana siūlomi gaminiaiAr pagalvojate, kad kol vieni svajoja apie nuosavą automobilį, kiti apie keliones, tretiems svajonė gali atrodyti nuosavi šiltnamiai? Veganai ir ekologijos mėgėjai, porelė iš Vilniaus, dabar džiaugiasi, kad šiltnamiai kaina perkami nedidele, jeigu tik turi savo žemės. Dabar ši pora jau yra įgyvendinusi savo svajonę – ji turi savo šiltnamius, kur augina daržoves. Bet kaip iki tokios svajonės prieita?

Augo nuosavame name

Kaip sako mergina, ji visada augo nuosavame name. „Tada, kai augome name, pykdavome su broliais, jog turime tvarkyti teritoriją, sodą. Reikėdavo ir daržus ravėti, ir šiltnamius lieti, ir lapus grėbti, ir obuolius skinti. To darbo tikrai visada būdavo, o teritorija tokia didelė, kad kartais net per visą vasarą taip ir nenueidavau į kitą sodo galą. Tada vaikai, kurie gyveno daugiabučiuose, atrodydavo kažkokie laimingesni. Jie visi žaisdavo kieme, mėtydavo kamuolį. Tačiau taip pat mėgdavo ir pas mus į kiemą ateiti. Ko mes tada neįvertinome“, – sako ji.

Bute trūko žalumos

Skaityti toliau

Jums kainuos ne tik marketingo specialistas, bet ir jo idėjų įgyvendinimas

Jeigu jums reikalingas profesionalius marketingo specialistas, tai dar nereiškia, kad turite kreiptis į mažiausias kainas siūlančius specialistus. Fatmarketing.lt pabrėžia, kad klientai, kurie renkasi neaiškių specialistų paslaugas už itin mažą kainą, dažniausiai moka du kartus. Taip yra dėl to, kad dėl vieno specialisto netinkamo darbo kitiems tenka taisyti klaidas. Klientui tai kainuoja papildomai. Dėl šios priežasties kiekvieną marketingo specialistą reikėtų rinktis itin atidžiai, nes nuo to priklausys ar patirsite nuostolių ar ne. Visiems ketinantiems kreiptis į marketingo specialistus, pirmiausia reikėtų kruopščiai įvertinti visą būsimą strategiją ir reikalingiausius darbus. Pagal tokius kriterijus bus galima lengviau surasti tokius specialistus, kurie galėtų padėti jus dominančiais konkrečiais klausimais.

Marketingo specialistas turi būti ieškomas atsakingai

Fatmarketing.ltNevalia kreiptis į nežinomus specialistus, kurie klientams siūlo be galo mažas kainas. Kaip pradžioje minėjome, kiekvienas turėtų šiuos meistrus rinktis pagal gebėjimus. Dauguma specialistų internete turi savo tinklapius. Jums reikia juos tinkamai peržiūrėti. Atsižvelkite į tinklapiuose pateikiamą informaciją. Tokiu būdu sužinosite kokiose srityse dirba pasirinktas specialistas. Jūs tiesiog matysite kokį paslaugų sąrašą jis siūlo. Jeigu tame sąraše yra paslaugos, kurios jums reikalingos, tada jau derėtų domėtis specialisto gebėjimais.

Norint sužinoti ar specialistas turi kompetencijos atlikti tam tikrus darbus, tiesiog žiūrėkite ar nėra kokių nors atsiliepimų internete. Žinodami kokios kokybės paslaugas siūlo pasirinktas specialistas, žinosite ar verta į jį kreiptis ar ne. Fatmarketing.lt pataria labiausiai vengti tų, apie kuriuos internete galima surasti be galo daug prastų atsiliepimų. Logiška, kad jeigu toks marketingo specialistas jau kažkam suteikė prastos kokybės paslaugas, tai ir jums bus tas pats – nieko gero laukti neturėtumėte.

Skaityti toliau

Vidaus baseinai – kada ir kodėl verta?

Baseinas – išskirtinė poilsio erdvė, formuojanti namų stilių. Tai prabangos prekė, pasižyminti praktine nauda. Vandens pramogos – puikus būdas pailsėti po sunkių dienos darbų, pasimėgauti ramybe ir laisvalaikiu su draugais ar šeimos nariais. Nepriklausomai nuo to, ar jus domina vidaus baseinai plaukimui ar hidromasažiniai baseinėliai, vanduo sustiprins sveikatą ir leis užmiršti rūpesčius. Tiesa, jei norite džiaugtis patikimu, kokybišku ir ilgaamžiu baseinu, kreipkitės į šios srities profesionalus.

Baseinas namuosePlaukimo baseinai stiprina raumenis, gerina kraujotaką, suteikia daugiau jėgų ir ištvermės. Tai puikus būdas, padedantis kovoti su antsvoriu ir stiprinti fizinį pasirengimą. Hidromasažiniai SPA baseinai atpalaiduoja ir masažuoja įtemptus kūno taškus. Vandens masažas gerina savijautą, stiprina imunitetą, mažina nervinę įtampą.

Lauko ir vidaus baseinų skirtumai

Visi baseinai skirstomi į dvi atskiras kategorijas: lauko ir vidaus baseinus. Lauko baseinai yra sezoniniai, paprastai naudojami tik vasaros metu. Tiesa, specialios uždangos ir vandens šildymo įranga prailgina maudynių trukmę iki 9–10 mėnesių. Vidaus baseinai naudojami visus metus, nepriklausomai nuo oro sąlygų. Iš kitos pusės, minėtoji įranga reikalauja gana daug erdvės ir nuolatinės priežiūros. Žinoma, SPA baseinėliai yra nedideli ir kompaktiški, todėl pritaikomi net ir mažos erdvės patalpoje.

Skaityti toliau

Staliaus gyvenimas

Modernūs virtuvės baldaiDidelių firmų virtuvės baldų gamyba vyksta masiškai. Patogūs baldai gaminami arba konvejerio būdu, arba užsakant juos iš kitų mažesnių firmelių. O kaip baldus gamina žmonės, kurie viską nuo A iki Z daro patys? Kaip gyvena staliai? Apie tai kalbamės su baldų gamintoju Petru.

Kaip tapote staliumi?

Nuo vaikystės prisimenu, kaip eidavau laisvu metu į garažą pas senelį. Mano tėtis pats garaže mėgdavo tik motociklą pakrapštyti, o man būdavo įdomiau, kaip yra pagaminami kokie nors baldai. Taigi, staliumi tapau labiausiai senelio dėka, kuris mane ant tokio kelio ir užvedė. Tikrai visada norėjau būti staliumi, nes man patiko tai, ką senelis daro. Pats geriausias kvapas būdavo skiedrų, medienos kvapas, kuris apimdavo visą garažą po to, kai baigdavo senelis darbus. Tada dar nežinojau, kad turi būti patogūs baldai, patvarūs. Pats irgi konstruodavau kažkokius žaislinius. Buvau sesei padaręs lėlių namelį, ji labai jį mėgo. Aišku, žaislinių virtuvės baldų gamyba neprilygsta tikrų, kai dabar pagalvoju. Vėliau ėjau mokytis į profesinę mokyklą, bet mokslus netgi mečiau, nes ten negavau tiek žinių, kiek norėjau, ir teko eiti iškart dirbti, nes labai to norėjau.

Skaityti toliau