Mėnesio archyvas: 2016 m. sausio mėn.

Didelis kinų virtuvės valgių pasirinkimas kiekvieno skoniui

Pekino antisKai lankausi kinų virtuvės restorane, visada tikiuosi atrasti kažką naujo, ko dar nėra tekę ragauti. Deja, Lietuvoje esantys kiniškos virtuvės restoranai labai supanašėjo, ir vis rečiau galiu atrasti kažką naujo, kas tikrai maloniai nustebintų. Taigi, buvau jau primirštanti kiniškų patiekalų skonį, tačiau apsilankiau restorane Pekino antis, kuriame atradau daug nebandytų skonių, kurie mane tiesiog pakerėjo. Susitariau šiame restorane susitikti su draugėmis, ir pasirūpinau išankstine staliuko rezervacija keturiems žmonėms. Man nėra tekę šiame restorane lankytis anksčiau, tačiau pasiskaičiusi atsiliepimus supratau, kad tai – gana populiarus kinų virtuvės restoranas, ir nusprendžiau nerizikuoti – rezervuoti staliuką visada yra saugiau.

Skaityti toliau

Greita paskola – daugiau galimybių jūsų vaikams

Greita paskolaKo gero, kiekvienas žmogus, net ir tas, kuris dar nei karto nesiskolino pinigų, vis tiek gebėtų įvardinti bent kelias priežastis, kaip gali praversti greita paskola. Tačiau dėmesį verta atkreipti ir į tai, jog greitos paskolos yra neatsiejamos ir nuo jūsų atžalų, drąsiai galima teigti, kad kiekviena greita paskola reiškia kur kas daugiau galimybių jūsų vaikams. Kokios tos galimybės? Pats metas tai sužinoti.

Skaityti toliau

Plastikiniai ar mediniai langų rėmai?

Langai tampa aktualiu pirkiniu norintiems šilto pastato, todėl ieškomas pats geriausias sprendimas. Dabar populiarūs du pasirinkimai. Galima domėtis plastikinių arba mediniu langu gamyba. Kiekvienas pasirinkimas turi savo privalumų ir skirtumų, bet įvertinus tai, ko tikimasi iš prekės ir pastato galima pasirinkti labiausiai tinkančius gaminius.

Šilumos sulaikymas labai svarbus kriterijus. Dažnai manoma, kad tik plastikinis langas gali sulaikyti šilumą pastato viduje itin gerai. Tai nėra tiesa, nes ir medinis lango rėmas taip pat puikiai atliks tokią funkciją. Be to, medis yra natūrali medžiaga, kuri puikiai izoliuoja šilumą ir pagerina šilumos laidumo rodiklius. Pasak specialistų, tokia nuomonė apie blogai šilumą sulaikančius medinius langus atėjusi iš senų laikų. Dabar langų gamybos technologijos sparčiai pažengusios į priekį, todėl sandarumas tikrai aukštas. Neverta lyginti prieš pora dešimtmečių pagamintų medinių langų rėmų su šiuolaikiniais.

LangaiGarso sulaikymas taip pat svarbus kriterijus renkantis langus. Tiek plastikiniai, tiek ir mediniai sulaikys garsą tinkamai, jei bus pagaminti iš kokybiškų medžiagų ir tinkamai sumontuoti. Kaip privalumą mediniams langams galima paminėti tai, kad medis natūrali kvėpuojanti medžiaga. Tokie rėmai padės tinkamai palaikyti drėgmės balansą pastate.

Skaityti toliau

Vasarą praošė renginiai, skirti Čiurlioniui atminti

Čiurlionio atminimo renginiaiJei vasarą buvote iškišę nosį iš namų Kaune, turbūt pastebėjote, kad Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus nuolat organizavo įvairias parodas, renginius, koncertus, komiksų dirbtuves ir kitokį veiksmą muziejuje. Negaliu tvirtinti, kad už tai buvo atsakingas Ciurlionio fondas, bet, kad ir kas organizavo visus tuos renginius, buvo tikrai puiku. Tikiuosi, Ciurlionio fondas ir muziejai, taip pat kitos organizacijos, dirbančios po šio menininko vardu, nekonkuruoja tarpusavyje, o palaiko vieni kitų iniciatyvas ir kartu, bendrai puoselėja menininko kūrybą, neleidžia žmonėms jo pamiršti, suteikia šansą tai vis atrasti naujai.

Vyko komiksų dirbtuvės

Sekti tuos renginius pradėjau tik nuo birželio pabaigos. Nežinau, kaip tiksliai vadinosi tas ciklas, gal – Čiurlionis įkvepia kurti, nežinau ir ar Ciurlionio fondas, ar kažkokie kiti vieši bei privatūs fondai tai organizavo. Tačiau žinau, kad čia buvo labai modernūs ir geri renginiai. Ir jie labai gerai dera tokioje šiuolaikiškoje aplinkoje kaip Čiurlionio muziejus. Mane labai žavi visada atmosfera tokioje vietoje. Jau seniai buvau sakiusi, kad lietuviai turi pačius nykiausius ir nuobodžiausius muziejus pasaulyje, su tiesiog už stiklo sukištomis medalionų krūvomis, panašiai kaip karinės amunicijos muziejus Briuselyje. Tačiau keli muziejau – Nacionalinė dailės galerija Vilniuje, iš dalies Šiuolaikinio Meno centras, Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus Kaune – padeda pradėti matyti tą lietuvių muziejų veidą naujai. Esu labai laiminga, kai galiu taip pasakyti. Pirmas renginys, į kurį nuėjau, tai buvo koncertas su populiariais lietuvių atlikėjais ir komiksų dirbtuvių parodos atidarymas su populiariais komiksų autoriais. Kaip supratau, darbus tada ant tvoros kabino studentai, kurie savaitę kūrė apie Čiurlionį. Buvo be galo smagu nauju žvilgsniu pamatyti tokius dalykus, aš visada džiaugiuosi, kai galiu atrasti kažką naujo, o dar ir šiek tiek juokingo, su geru humoro jausmu.

Vyko koncertai

Skaityti toliau

Žiūronai internetu – norintiems sutaupyti laiko

Profesinėje veikloje ir laisvalaikiu neretai gali praversti ziuronai, kurie leidžia aiškiai matyti nutolusius objektus. Jie gali būti pritaikomi medžioklėje, taip pat stebint įvairius renginius, ir t.t. Norintys įsigyti tokių prekių neretai nusprendžia rinktis internetines parduotuves, kuriose tikrai visada galima greičiau įsigyti reikalingos produkcijos.

Siūlomų žiūronų asortimentas šiandien yra pakankamai didelis, ir išsirinkti tinkamiausius internetinėje erdvėje galima kur kas paprasčiau. Rasite gana nemažai įvairių internetinių parduotuvių, kuriose yra siūloma tokia produkcija, ir jose paprastai yra pateikiami išsamūs prekių aprašymai, padedantys paprasčiau nuspręst, kokia pasirinkimo galimybė galėtų būti pačia palankiausia. Jei išsirinkti bus sudėtinga, galėsite pasidomėti, kaip apie bandytas prekes atsiliepia pirkėjai, ir taip pat galėsite susisiekti su pardavėjais, kurie leis dar paprasčiau išsirinkti tinkamas prekes.

Renkuosi žiūronus medžiokleiDažnai ziuronai, parduodami internetu, kainuoja pigiau, tad norintys sutaupyti pinigų neretai pasirenka internetines parduotuves. Jums tikrai neteks paskirti daug laiko, jei norėsite palyginti kainas skirtingose pardavimo vietose, taigi, tai gali padėti jums sutaupyti pinigų. Turbūt nereikia net sakyti, kad palyginti kainas fizinėse pardavimo vietose yra gana keblu, tačiau tuomet, jei pasirinksite internetines parduotuves, viskas vyks kur kas greičiau ir paprasčiau.

Skaityti toliau