Mėnesio archyvas: 2017 m. birželio mėn.

IELTS kursai: ką turėtumėte žinoti?

IELTS kursai – tai tarptautinė anglų kalbos testavimo sistema, kuri reikalinga norint patikrinti anglų kalbos žinias. Kiekvienais metais yra organizuojami šios kalbos egzaminai, kurių rezultatai reikalingi abiturientams, besiruošiantiems studijuoti užsienio šalyse, tokiose kaip Didžioji Britanija, Australija, JAV ir pan. Taip pat galima ir kita egzamino versija – IELTS General Training, skirtas bendrų žinių patikrinimui. Bet kuriuo atveju, IELTS kursai yra naudingi bei reikalingi visiems, kurie savo ateitį sieja su mokslais bei darbu užsienio šalyse, ar tiesiog nori puikiai ir laisvai mokėti šią pagrindinę, visame pasaulyje pripažįstamą užsienio kalbą. Ką reikėtų žinoti apie IELTS?

IELTSVisų pirma, svarbiausias pasiruošimas. Kadangi pats IELTS egzaminas susidaro iš 4 dalių (klausymo, skaitymo, rašymo ir kalbėjimo), kiekvienai daliai reikalingas labai stiprus pasiruošimas. Tokia vertinimo sistema pasirinkta tam, kad būtų galima įvertinti ne tik bendrą kalbos žinių lygį, bet ir sugebėjimus skirtingose kalbos vartojimo sferose.

Skaityti toliau

Keisti klausimai apie paskolas ir atsakymai į juos

Tai, kad mums vis dar šiek tiek trūksta finansinio raštingumo, parodo ir dažni užduodami keisti klausimai apie paskolas, juos pateikiame žemiau.

Kreditai visiems, kur suteikiamos paskolos visiems? Deja, šis klausimas rodo arba tai, kad žmonės iš tiesų nesugeba suprasti informacijos, arba tai, kad reklama paskleidė neteisingą informaciją apie paskolas. Mat tikrai taip nėra, kad kažkas kažkur visiems suteikinėtų greitas paskolas. Yra kitaip – jos suteikiamos tik tam tikrais atvejais, tam tikriems žmonėms, kai yra numatoma, kad žmogus tikrai galės paskolą grąžinti, neįvarydamas nei bendrovės į bankrotą, nei sau gyvenimo labai neapsisunkindamas. Šiuos dalykus reglamentuoja įstatymai, siekiant visuotinės gerovės. Tad toks dalykas kaip paskolos visiems – neegzistuoja.

Ar studentui suteikiami greitieji kreditai?

Kreditai tau ir manPaprastai studentai, kurie neturi darbo ir oficialių pajamų (tėvų parama – nesiskaito), negali gauti greitų paskolų, jie laikomi tiesiog ta pačia bedarbių grupe. Tačiau studentai turi kitokių skolinimosi galimybių, jiems gali būti suteikiamos studentų paskolos, kada reikia susimokėti už savo studijas arba gauti studentui reikalingą vartojimo kreditą. Kaip bebūtų, šie dalykai dabar taip pat jau yra griežtinami, atsižvelgiama į keletą faktorių, siekiant išsiaiškinti, ar tikrai verta studentui teikti tokias paskolas, ar tikrai jis ateityje galės jas grąžinti.

Skaityti toliau

Mobiliuosius telefonus nukonkuravo išmanieji

Šiandien apie žmogų jau galima pasakyti taip: „Parodyk, koks tavo telefonas, ir aš pasakysiu, kas tu esi“. Tame slypi ir humoro, tačiau ir nemažai tiesos. Pavyzdžiui, telefonas tikrai gali parodyti žmogaus statusą. Brangus, naujausio modelio „iPhone“ ar kitas prabangus išmanusis gali tikrai nemažai pasakyti apie žmogaus materialinę padėtį. Taip pat telefonas gali rodyti žmogaus skonį, vertybes, pomėgius, lytį. Pavyzdžiui, svarovski kristalais puoštas mobilusis telefonas rodo, kad prietaisas priklauso moteriai, mėgstančiai prabangą. Jei telefonas apsitrynęs, seno modelio, tikėtina, kad žmogus yra konservatyvus ir nemėgstantis naujovių. Taigi mobilieji telefonai apie mus gali atskleisti daug daugiau nei manėme.

Galima teigti, kad telefonai rinkoje, lyginant su kitomis elektronikos-komunikacijos priemonėmis, perkami bene gausiausiai. Į ką verta atkreipti dėmesį renkantis telefoną ir kokie kriterijai perkant telefonus svarbiausi lietuviams?

Telefonai tau ir manŠiandien patys populiariausi yra išmanieji telefonai. Galime teigti, kad tradicinę mygtukų klaviatūrą turinčių telefonų mada jau praėjo, o mobiliuosius telefonus vis dažniau pakeičia išmanieji. Tačiau ir senieji telefonai su klaviatūra turi savo gerbėjų ratą – juos kur kas lengviau perprato senoji karta. Daugelis vyresnio amžiaus žmonių tiesiog nemoka naudotis išmaniaisiais telefonais. Išmanieji mobilieji telefonai labiausiai domina ir juos mielai įsigyja 15-45 metų amžiaus grupei priklausantys asmenys.

Kurie kriterijai nurodomi kaip svarbiausi renkantis išmaniuosius telefonus?

Skaityti toliau

Buhalterinė apskaita Vilniuje – atostogos kaime gali tapti jūsų rutina ataskaitinių laikotarpių metu!

Buhalterine apskaita VilniujeIndividualios kompanijos turėjimas – didžiulė laimė, laisvė, tačiau tuo pačiu ir didis suvaržymas žmogui. Žinoma, esame linkę manyti, kad mūsų teiginys skamba neįtikėtinai paradoksaliai. Bet kuriuo atveju, situacija yra tokia, kad itin didelė visuomenė žmonių mano, kad verslininkai, kurie turi asmenines kompanijas, gali visiškai dėl nieko nesirūpinti ir tai jiems nekelia nei pačių menkiausių problemų – vis dėlto, darbas sau, darbas asmeninėje įmonėje niekuomet nesibaigia, niekada nėra atitinkamos pamainos. Verslus pilietis yra atsakingas už viską individualioje kompanijoje, todėl yra natūralu, kad asmeniui tenka skirti kur kas daugiau laiko – dažnu atveju, išleidžiamas laikas nėra net apmokestinamas, o tai, be jokių abejonių, sukelia pačių įvairiausių minčių asmeniui. Jums gali pagelbėti – auditas.lt.

Šiandieną norėtume pašnekėti apie paslaugą buhalterine apskaita Vilniuje, kuri tikrai, kad sugeba nuimti, kad ir nedidelę, dalį naštos nuo verslininkų pečių. Teigiant kitais žodžiais, omenyje turime tai, kad piliečiams nereikia nei kiek jaudintis dėl įvairiausių finansinių ataskaitų, kadangi jos būna įgyvendinamos atsakingų asmenų – asmeniniai bendrovių buhalteriai tuo privalo pasirūpinti, jiems tenka didžiulė kompanijos atsakomybė, tačiau, bet kuriuo atveju, tai yra atlyginama didžiulėmis algomis. Blogiausia yra tai, kad didžioji dauguma verslo savininkų mūsų šalyje nesuvokia, kad būtent buhalteriai yra puiki investicija, o ne vien tik atitinkama prievolė, jeigu būtų galima taip traktuoti, kurią būtina turėti, norint sėkmingai vykdyti kompanijos apskaitą – būtų galima išskirti daugybę įvairiausių priežasčių, kodėl gi būtent individualūs įmonių apskaitininkai atlieka didžiulius darbus ir sukuria neįtikėtinai didelę naudą asmenims.

Skaityti toliau