Mėnesio archyvas: 2014 m. lapkričio mėn.

Automobilinės kėdutės kūdikiams

Kūdikiams tinkančios kėdutės paprastai būna dviejų tipų. Pirmas tipas – nugara į važiavimo pusę ir konvertuojamas tipas, kuomet kėdutę galima dėti ir važiavimo kryptimi ir priešingai. Pirko tipo auto kėdutė paprastai tinkama naudoti iki metų laiko, tuo tarpu konvertuojama, priklausomai nuo gamintojo, tarnaus ilgiau.

automobilines kedutesJeigu konvertuojamos kėdutės naudojamos ilgesnį laiką, tuomet kam reikalingas pirmasis tipas? Pagrindinė priežastis yra saugumas. Nors dauguma kūdikių gali naudotis konvertuojama kėdute, tačiau naujagimiams saugiau naudotis mažesnio dydžio kėdute, kurioje visos atramos padarytos būtent pačių mažiausiųjų saugumui užtikrinti.

Antras svarbus kriterijus yra patogumas. Kūdikiams skirtos kėdutės yra mažesnės už konvertuojamas ir dažniausiai turi rankeną, kurios pagalba galima nešti kūdikių be papildomų pastangų ir perkelti iš automobilio ant vežimėlio nežadinant kūdikio. Antro tipo kėdutės yra didesnės ir sunkesnės bei sudėtingiau tvirtinamos automobilyje. Atvykus į numatytą vieną turite atsegti diržus, ištraukti kūdikį iš kėdutės ir perkelti į vežimėlį ar kitą vietą. Pagrindinis kūdikiams skirtų kėdučių trūkumas yra finansai, kadangi kūdikiui paaugus tikriausiai pirksite konvertuojamo tipo kėdutę. Kūdikiams skirtos kėdutės paprastai naudojamos iki metų, tačiau labai priklauso nuo pačio kūdikio ūgio ir svorio.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis?

Paprastumas ir lengvas naudojimas. Pasitaiko, kai pačio kūdikio pasodinimas ir pritvirtinamas saugos diržais ir įvairiais susegimais tampa varginantis užsiėmimas.

Kėdutės pagrindas. Dauguma kūdikiams skirtų kėdučių turi pagrindus, kurie iš anksto pritvirtinami automobiliuose. Tuomet pačią kėdutę belieka tik sujungti su pagrindu ir galima važiuoti. Nuvykus į vietą taip pat lengvai atjungiama. Šeimos turinčios daugiau nei vieną automobilį įsigyja ir daugiau pagrindo platformų.

Penki saugos taškai. Saugiausias variantas, kai kėdutė turi diržus per kiekvieną petį, koją ir tarp kojų.

Lengvas valdymas. Vaikui augant reikės reguliuoti ir diržus, todėl venkite diržų su komplikuotu valdymu. Ieškokite variantų, kur reguliavimas įmanomas ir priekinės kėdutės pusės. Kai kuriose kėdutėse yra galimybė su viena ranka reguliuoti diržų ilgį.

Lengvas valymas. Kaip žinia mažyliai sugeba greitai išdirbti bet ką, prie ko jie prisiliečia, todėl nuimamos ir plaunamos sėdynės padės išspręsti šią problemą.

Patogumas. Teisingai išdėstytos atramos suteiks kūdikiui patogumą ir malonų važiavimą, o kai važiavimas malonus, mažyliai paprastai ilsisi.

Saugumo reikalavimai

Instaliavimas. Pasitaiko labai daug atvejų, kai dėl pačio paprasčiausio nesugebėjimo teisingai integruoti kėdutę nukenčia saugumas, todėl reikėtų nepatingėti pasidomėti, kaip teisingai atliekamas tvirtinimas. Šiais laikas tikrai galima surasti daug informacijos internete.

Kur tvirtinti? Geriausias tvirtinimas saugumo atžvilgiu yra ant galinės sėdynės. Kiek įmanoma ilgiau rekomenduojama kėdutę tvirtinti nugara į važiavimo kryptį.

Kėdutės iš antrų rankų. Rekomenduojama įsigyti naujas kėdutes, kadangi naudotos dažniausiai neturi visų būtinų detalių, reikalingų saugumui užtikrinti. Be to ir plastikas metams bėgant praranda savo savybes ir gali sutrupėti avarijos atveju. Jeigu nusprendėte įsigyti dėvėtą kėdutę, įsitikinkite, kad jai mažiau kaip penki metai, yra pilno komplekto ir nėra patyrusi smūgių dėl avarijos.

Kur įsigyti? Automobilines kėdutes galite įsigyti specializuotose parduotuvėse prekybos vietose arba internetu, kas sutaupo pirkėjo brangų laiką ir suteikia išsamią informaciją. Nusprendėte pirkti internetu, rinkitės čia.

Pažintys suaugusiems

Šiandieną daugelis jaučiasi vieniši. Ne kiekvienam paprasta susirasti antrą pusę ar sekso partnerį. Bėgant metams susipažinti tampa vis sunkiau. Siaurėja draugų ratas, vis rečiau išeinate į tokias vietas, kur galima susipažinti. Pažintis užmegzti galima interneto pagalba. Ne vienas vienišas žmogus ieško čia antros pusės. Pabendravus internetu galima susitikti ir susipažinti, žinoma ne visada pavyksta. Žmogus gali jums patikti arba nepatikti. Antro pasimatymo gali ir nebūti. Internete ieško antrųjų pusių ar sekso partnerių ne tik paaugliai. Pažintys suaugusiems ar vyresnio amžiaus žmonėms, taip pat, aktualios. Užsukę į internetines svetaines, kuriose galima susipažinti galite rasti nuostabių žmonių, kurie gali tapti draugais ir ne tik. Nereikėtų baimintis, kad čia lankosi nedori žmones. Vieni nori tik pabendrauti, o kiti ieško sekso partnerių. Internetinių svetainių, kuriose žmonės ieško vieni kitų, yra ne viena. Ne visi, žinoma, yra geranoriškai nusiteikę. Čia reikėtų nepamiršti atsargumo ir žinoti, ko ieškote, kokie jūsų norai ir siekiai. Galbūt jūs ieškote to, su kuriuo (ar kuria) norite bendrauti tik intymiai, o gal ieškote tik draugo (ar draugės), su kuria norite maloniai pabendrauti ir daugiau nieko. Susirasti bendraminčių nėra sunku. Reikėtų ilgesnį laiką pabendrauti tiesiog internetu, o tik po to bėgti į pasimatymą. Dažniausiai šnekučiuojantis internetu galima suprasti, ko žmogus ieško pažinčių svetainėje. Daugelis pasako tiesiai šviesiai, kokie tikslai bei ką tikisi surasti, su kuo ir kaip nori bendrauti. Pažintys suaugusiems yra naudingos. Jos reikalingos ne tik paaugliams. Pažinčių internetinėse svetainėse, jums pirmiausia reikės prisiregistruoti, galėsite nurodyti savo pageidaujamus duomenis. Nebūtina rašyti savo vardą ir pavardę, galite nurodyti slapyvardį. Daugelis nenori viešumos, todėl galite parašyti tik savo vardą ar pasivadinti kitaip. Galite įdėti savo nuotraukas, kuriose jus galima atpažinti arba matotės iš toliau. Visada yra maloniau bendrauti internetu, kada matote žmogų, su kuriuo šnekate (susirašinėjate).

pažintys suaugusiemsNe paslaptis, kad kai kuriems žmonėms nepakanka aistros. Pažintys suaugusiems gali pagelbėti. Čia galite rasti puikių sekso partnerių. Jūsų erotinės fantazijos gali tapti realybe. Žmogui seksas daug ką reiškia. Svarbu, kad partneris būtų idealus, ne visada paprasta tokį surasti. Internetinių svetainių pagalba, kurio padeda susipažinti, galite rasti tą kurio (kurios) ieškote. Nedvejodami registruokitės ir nustebsite, kaip greitai galima viską išspręsti. Daugelis žmonių, kurie nėra patenkinti tuo, kad yra vieniši ar ieško pilnaverčio sekso pažinčių suaugusiems svetainėse tai suranda.