Mėnesio archyvas: 2013 m. rugpjūčio mėn.

Atrakcionai ir kitos pramogos šventėms

Turbūt kiekvienam iš mūsų yra tekę dalyvauti šventėje kuri buvo ganėtinai nyki ir nuobodi. Viena yra dalyvauti nuobodžioje šventėje kaip svečiui, tačiau visai kas kita yra būti tokios šventės šeimininku. Tad kaip parengti įspūdingą renginį, kurio metu būtų linksmą tiek jums tiek jūsų svečiams?

atrakcionų nuomaPirmiausia reikia pasirūpinti, kad šventėje būtų veiklos. Dažniausiai siekiant užimti svečius yra pasirenkama muzika ir šokiai, tačiau daugeliui tai yra itin pabodę. Juk rengiant šventę norisi, kad ji išsiskirtų iš kitų ir būtų įsimintina. Viena geriausių priemonių šiam tikslui pasiekti yra įvairūs komandiniai žaidimai. Šiuo metų pati populiariausia renginių naujovė yra vadinamieji atrakcionai šventėms. Šiuos atrakcionus nuomoja įvairios šventinius reikmenis pardavinėjančios įmonės. Rinkoje egzistuoja įvairių atrakcionų nuoma, tačiau šiame straipsnyje norėčiau trumpai aprašyti pačius naujausius švenčių žaidimus.

Pirmasis atrakcionas, kurį aprašysiu yra labirintas. Žaidimo esmė yra kvadrato formos labirinto laikymas už kraštų ir jo sukiojimas taip, kad jame esatis kamuoliukas pasiektų labirinto pabaigą. Paprastai vienu metu žaidžia 4 žaidėjai.

Skaityti toliau

Dviratis kaip transporto priemonė

Dviratis yra dviratė bemotorė transporto priemonė. Pastebima, kad ši transporto priemonė tampa vis populiaresnė. Turbūt tam įtakos turėjo pablogėjusi šalies ekonominė situacija, kuomet norint sutaupyti imta rinktis tokias transporto priemones, kuriomis nuvykti į norimą vietą nieko nekainuoja. Tačiau ko gero dviračiai išpopuliarėjo ne tik dėl to. Manoma, kad daugeliui pasinikti tokią transporto priemonę paskatino, vis labiau populiarėjantis sveikas gyvenimo būdas ir ekologija. Šiuo metu kiekvienas nori būti sveikas ir sportiškas, todėl važiavimas dviračiu tampa vis labiau vertinamas nei automobiliu ar viešuoju transportu. O ką jau kalbėti apie tai, kad daugelis atkarpų yra lengvai įveikiamos važiuojant dviračiu, todėl kam eikvoti pinigus ir kurą be reikalo? Juk geriau rinktis ekologišką ir neteršiančią aplinkos transporto priemonę – dviratį.

dviračiaiPasirinkę šią transporto priemonę nepamirškite ja važiuoti saugiai. Svarbu ne tik, tinkamai sureguliuoti dviratį ir jį pritaikyti sau, bet ir laikytis eismo taisyklių.

Skaityti toliau

Vestuviniai žiedai: kokius rinktis?

Anksčiau niekas per daug nesuko galvos, kokius vestuvinius žiedus rinktis – visi paprasčiausiai mūvėjo geltono aukso žiedus. Šiandien vestuviniai žiedai tikrai stebina įvairove: jaunieji renkasi ne tik aukso, bet ir sidabro, volframo ar titano žiedus, tačiau kuriuos jų geriausia rinktis?

vestuviniai žiedaiŽinoma, viskas priklauso nuo asmeninių poreikių. Vieniems norisi ilgaamžiškumo, kitiems svarbi tik išvaizda, dar kitiems – svarbi kaina.

Taigi, kokie įvairių medžiagų žiedų privalumai ir trūkumai? Žinoma, ne tik vestuvinis, bet ir sužadėtuvių žiedas turi tokius pat pliusus bei minusus.

Aukso žiedai pasižymi ilgaamžiškumu, jie gali būti perduodami iš kartos į kartą, be to, auksas buvo ir bus vertingas visais laikais, taigi, jis turi išliekamąją vertę. Pasikeitus piršto formai, žiedo formą paprasta pakisti – žiedą galima padidinti arba pamažinti. Visais laikais vestuviniai žiedai buvo gaminami iš aukso, tačiau šiandien juos pasirenkama vis rečiau, dažniau jaunieji renkasi balto aukso žiedus. Be visų aukso pliusų, reikėtų paminėti ir pagrindinį minusą – laikui bėgant aukso žiedai apsibraižo, todėl jo išvaizda nebebūna tokia pat kaip ir vestuvių dieną.

Skaityti toliau

Jūsų šventės transportas

Organizuojant vestuves ar kitus masinius renginius, transportas yra vienas iš tų aspektų, kurie kelia begales klausimų. Žinoma, visada galima leisti svečiams atvykti ir išvykti savo automobiliais, tačiau tiesa ta, jog tai nėra itin patogu. Švenčių metu neretai vartojamas alkoholis, tai savaime suprantama, tad jei kiekviena pora turės galvoti apie tai, jog netrukus teks vairuoti, šventė gali pakrypti nenumatyta linkme. Svečiai dažniausiai tikisi, jog šventės organizatoriai pasirūpins reikalingomis transporto priemonėmis ir išspręs šią problemą, tad visa tai lieka ant jūsų pečių. Šiomis dienomis galima rinktis iš įvairių idėjų bei sprendimų, tačiau mikroautobuso nuoma yra vienas geriausių pasirinkimų. Žinant tai, jog begalės švenčių vyksta šalies pajūryje, pateiksime keletą argumentų, kodėl mikroautobusu nuoma Klaipedoje yra geras pasirinkimas.

mikroautobusu nuoma klaipedojeVisų pirma derėtų pagalvoti apie svečių patogumą. Jei kiekvienas iš jų varžys save ir negalės atsipalaiduoti dėl to, jog netrukus gali tekti sėsti už automobilio vairo, šventė nebus minima gerais atsiliepimais. Rengiant įvairius susibūrimus tikimasi, jog šventė leis puikiai praleisti laiką bei pamiršti visus rūpesčius, būtent dėl šios priežasties mikroautobusu nuoma Klaipedoje yra itin palankus pasirinkimas. Jums nereikės galvoti, kaip suburti visus svečius, ar laukti kol pasirodys vėluojantys. Tais atvejais, kai svečiai renkasi su savomis transporto priemonėmis, neretai atsiranda tų, kurie atvyksta gerokai per anksti, ir tų, kurie šiek tiek pavėluoja. Tokios situacijos gali sukelti nesklandumus ir jūsų numatytos idėjos ar užsakymai gali lengvai prarasti prasmę. Mikroautobuso nuoma nėra itin brangi, tad jei nenorite vargintis bei susidurti su nemaloniomis situacijomis, rinkitės būtent tokį šventės transportą.

Skaityti toliau

Suknelės – viena didžiausių moterų aistrų

Suknelės – turbūt kiekvienos moters aistra. Sunku pasakyti, kiek jų reikia turėti moteriai, kad jų būtų pakankamai. greičiausiai, tokio skaičiaus net nėra. Vienokios suknelės reikia į darbą, kitokios – į klubą, dar kitokios – išleistuvėms, vestuvėms, krikštynoms ir t.t… Taigi, kokių suknelių reikia turėti kiekvienai moteriai, kad… visada būtų, ką apsirengti?

suknelėsNe visos moterys turi laiko vaikščioti po parduotuves, kad išsirinktų sau patinkančių ir tinkančių drabužių. Šiandien siūloma parduotuvių alternatyva – drabužiai internetu. Tokiu būdu apsipirkti ne tik greičiau, patogiau, bet kartais ir pigiau. Beje, apsiperkant internetu, dažnai gali rasti įdomesnių drabužių nei parduotuvėse ar turguje, kartais – ir vienetinių.

Suknelės, kurias būtų galima apsirengti į darbą, turėtų būti klasikinių spalvų: žiemą pilkos, mėlynos ar juodos spalvos, vasarą – kreminės ar baltos. Svarbu, kad suknelė nebūtų iššaukianti, turėtų būti dekoruota minimaliomis detalėmis ar vienspalvė, be to, neturėtų būti trumpesnė nei 15 centimetrų virš kelių.

Skaityti toliau

ASUS X55VD – puikus pasirinkimas

ASUS X55VD puikus pasirinkimas kiekvienam. ASUS kompiuteriai padeda jums dirbti suteiktadamas, efektyvumą, patogumą, ir suteikia komforto jausmą.

Kas būtų pagalvojęs, kad muzika yra mūsų gyvenimas, todėl Asus X55VDserijos nešiojamas kompiuteris turi ASUS SonicMaster Lite technologija, skleisdama galingą bosinį garsą. Tai vienas iš geriausių vyraujančių nešiojamų kompiuteriųgarso technologijų.

Asus X55VD aukštos raiškos nešiojamieji kompiuteriai. Su15,6 plačiaekraniu LED apšvietimu,FullHD“ raiška, jie teikianepaprastai aiškų ir ryškų vaizdąirpuikųkontrastą. Taigi jūsųnuotraukos, filmai ir žaidimai atrodys kaip virtuali erdvė.

ASUS X55VD nešiojamame kompiuteryje yra nauji Intel procesoriai. Galite pasirinkti dviejų branduolių Intel Celeron procesorių. Norintiems ypač greito kompiuterio veikimo galite rinktis Intel Pentium procesorių.

Asus kūrėjai tai pat pagalvojo apie klasikinį dizainą, su originalia klaviatūra. Todėl jis yra matinio paviršiaus, ir itin stipraus korpuso.ASUS X55VD Serijos nešiojamas kompiuteris tiks ir studentui, ir puikiai derės biure.

Remiantis daugiau nei 20 metųpatirtimi, Asus sukūrėnaują serijąsu unikaliadvipuseplokšte, kuri apima IceCooltechnologija. Tai mažinatemperatūros svyravimą, puikiai aušina procesorių.

Skaityti toliau

Rūbai moterims

bukstilingas.lt – tai internetinė parduotuvė, kurioje parduodami rūbai internetu. Nepriklausomai nuo to ar jums reikalingi rūbai moterims ar vyrams, greičiausiai rasite ko ieškote. Čia galite rasti puikių suknelių, žavingų palaidinių, kelnių bei sijonų. Svarbu žinoti, kad užsisakius prekes šioje elektroninėje parduotuvėje turite priimti prekes, už kurias sumokėjote. Pardavėjas nori apsidrausti, kad pirkėjas atsakingas, kad nenutiktų taip, kad pristačius prekes pirkėjui jų nebereikia. Nurodžius klaidingą adresą pardavėjas gali paprašyti padengti transporto išlaidas. Pristatymo adresą nurodykite tikslų. Prekės paprastai pristatomos per penkias dienas ar netgi greičiau, jas paimti galite ir patys. Apie tai reikėtų informuoti pardavėją.  Prekės, kurios perkamos internetu apmokamos pagal išankstinį apmokėjimą. Pirmiausia sumokama, o tik po to prekė pristatoma. Pristatymo išlaidos dažniausiai nebūna įtrauktos į kainą. Atvežimas gali būti tiesiog nemokamas. Kai kurios įmonės, vykdydamos tokias akcijas bando privilioti daugiau pirkėjų. Tokiu atveju pačių prekių kaina gali būti nežymiai aukštesnė, taip už pristatymą mokėsite, tačiau tai jau bus įtraukta į kainą. Žmonės paprastai nepastebi tokių dalykų, kadangi užrašas „pristatymas nemokamas“ skamba įspūdingai. Gavus nekokybišką drabužį ar kitą prekę visada kreipkitės į pardavėją. Ji turi būti pakeista į kokybišką, o jei daugiau tokių pat nėra, galėsite pasirinkti analogišką arba galėsite tartis dėl pinigų grąžinimo. Svarbu, kad nebūtų pažeista pakuotė ar pats daiktas.

Skaityti toliau

Europos krepšinio čempionato istorija iki 1950 metų

Europos krepšinio čempionatas – vienas laukiamiausių krepšinio gerbėjų renginių. Ir nors šis renginys organizuojamas jau daug metų, būtina pasidomėti jo istorija.

Europos krepšinio čempionatasDalyvauti Europos krepšinio čempionato turi teisę stipriausios šio žemyno vyrų krepšinio rinktinės. Vyresni krepšinio gerbėjai tikriausiai dar pamena, kuomet pirmą kartą buvo suorganizuotas šis čempionatas, tuo tarpu šios kartos atstovams informacija apie tai, kuomet pirmą kartą buvo surengtas Europos krepšinio čempionatas, gali būti nežinoma. Pasirodo, Europos krepšinio čempionatas pirmą kartą buvo surengtas 1932 metais, Ženevoje. Dar 1932 metais buvo įkurta Tarptautinė krepšinio federacija. Būtent šiais metais krepšinis buvo įtraukta į olimpinių sporto šakų sąrašą. Europos krepšinio čempionatas yra organizuojamas kartą per dvejus metus. Pirmajame Europos krepšinio čempionate dalyvavo tik 10 rinktinių. 1932 metais vykusio Europos krepšinio čempionato metu čempionais tapo mūsų kaimynai latviai, nugalėję savo varžovus ispanus. Įdomu tai, jog pasibaigus pirmajam Europos krepšinio čempionato, varžovus įveikę latviai medalių negavo, kadangi tradicija apdovanoti čempionus medaliais susiformavo šiek tiek vėliau. Ir nors Latvijos rinktinė apdovanojimų negavo, jiems buvo suteikta teisė rengti antrąjį Europos krepšinio čempionatą. Antrajame Europos krepšinio čempionate sėkmė nusišypsojo mūsų šaliai – būtent mūsų šalies atstovai iškovojo pergalę (finale jiems teko kovoti prieš Italijos rinktinę). Būtent dėl šios priežasties antrasis Europos krepšinio čempionatas 1939 metais vyko mūsų šalyje. Renginys vyko specialiai jam pastatytoje Kauno halėje. Kalbant apie šį Europos krepšinio čempionatą, būtina paminėti vieną įdomų faktą: antrajame Europos krepšinio čempionate teisę dalyvauti turėjo ir Egipto komanda. Tokia teisė Egipto rinktinei buvo suteikta todėl, kad savo žemyne ji neturėjo varžovų.

Skaityti toliau

Nemokami internetiniai skelbimai

Nežinote ką daryti su išaugtais bateliais ar su nebenaudojama buitine technika? Norite pakeisti televizorių, bet nežinote kur dėti senąjį? Jūsų įmonei trūksta lankytojų, o tiksliau – trūksta apie jūsų teikiamas paslaugas žinančių žmonių? Kodėl gi informacijos, apie jūsų nenaudojamą daiktą ar teikiamas paslaugas, negalėtų afišuoti patalpintas internete nemokamas skelbimas? O gal patys norite ką nors įsigyti, bet neturite laiko vartyti laikraščių su skelbimais? Norite turėti galimybę vienu metu apžvelgti ir palyginti keletą pasiūlymų nejudėdami iš vietos? Tai galite padaryti naršydami skelbimus talpinančiuose internetiniuose portaluose.

nemokamas skelbimasSkelbimų talpinimas internete yra efektyvesnis, pigesnis bei greitesnis būdas nei jų talpinimas spaudoje ar televizijoje. Laiko atžvilgiu, tai užtruks tik tiek, kiek sugaišite suvesdami skelbimo informaciją iki talpinimo mygtuko paspaudimo. Efektyvumo atžvilgiu, jūsų skelbimas bus prieinamas bet kuriam piliečiui naudojančiam interneto paslaugą, paieškos sistemoje įvedus tam tikrus raktinius žodžius. Galiausiai kainos atžvilgiu, internete talpindami skelbimą, priklausomai nuo internetinio skelbimų portalo, mokate už tai, kokį kiekį skelbimų norite patalpinti, kuriam laikui norite juos aktyvuoti, arba pasirenkate tokį skelbimus talpinantį internetinį puslapį, kuriame talpinami tik nemokami skelbimai!

Skaityti toliau

Draudimo galimybės

Bėgant metas, kuo toliau tuo labiau tobulėjame. Ne tik žmonės, tačiau ir mus supanti aplinka. Šiandien galime džiaugti begale daiktų ir paslaugų, apie kurias dar prieš kelias dešimtis metų tėvai dar net nedrįso svajoti. Tai iš ties neįtikėtina. Kaip pavyzdį panagrinėkime automobilius. Greičiausiai pamenate ar galbūt girdėjote pasakojimus, kai anksčiau vieno daugiabučio namo kieme stovėdavo vos keli automobiliai. Visa tai buvo laikoma milžiniška prabanga. Kokia situacija šiandien? Kiemuose gausu automobilių ir tenka susidurti su vietos trūkumo problema. Neretai viena šeima naudojasi net keliomis transporto priemonėmis. Žinoma, pastarųjų išlaikymas yra pakankamai brangus. Tik pagalvokite, jums reikalingas mašinų draudimas, sezoninės padangos, o ateityje ir remonto paslaugos. Tai gali pareikalauti išties didelių. Visgi, visą informaciją apie draudimo kainas ir sąlygas galite rasti internete. Jame yra plačiau pateikiami visi galimi draudimo būdai, plačiau aptariamas namo draudimas internetu, asmens draudimas ir t.t.

masinu draudimasŽinant tai, jog egzistuoja begalės skirtingų draudimo rūšių, gali būti gana sunku susirasti informaciją apie visus reikalingus aspektus. Internete gausu informacijos, tačiau visada norisi rasti tai, ko reikia, vienoje vietoje. Būtent dėl šios priežasties yra sukurtos internetinės svetainės, kuriose pateikiami visų Lietuvos draudimo bendrovių pasiūlymai. Nesvarbu ar jums reikalingas mašinų draudimas, ar tiesiog norite pasidomėti įvairiomis sąlygomis. Visa tai rasite viename internetiniame tinklalapyje. Žinoma, jei domitės savarankiškai, nepamirškite išsinagrinėti visų sąlygų. Namo draudimas internetu yra paprasta ir nesudėtinga procedūra, tačiau atlikus mokėjimą jūs būsite atsakingi už sąlygas, su kuriomis sutikote. Taigi, visada kruopščiai išnagrinėkite pateiktus duomenis ir atsirinkite tų bendrovių pasiūlymus, kurios suteikia daugiausiai garantijų bei paslaugų.

Skaityti toliau