Mėnesio archyvas: 2013 m. gegužės mėn.

Elektroninės cigaretės

Niekam ne paslaptis, jog šiuolaikinėje visuomenėje vis daugiau žmonių yra priklausomi nuo rūkymo. Ankščiau buvo įprasta manyti, jog tai priimtina tik vyrams, tačiau dabar situacija kitokia. Specialistai pabrėžia, jog vis daugiau ir daugiau moterų skundžiasi šia priklausomybe. Neretai įprotis rūkyti išsivysto dar paauglystėje, na o bėgant metams įsišaknija į kraują. Visa tai lemia, jog po ilgų rūkymo metų mesti darosi itin sunku. Greičiausiai esate girdėję, jog pradėjus rūkyti, žmogaus organizmas ima reikalauti nikotino, na o atsisakius šio žalingo įpročio tenka susidurti su kankinančiais šalutiniais poveikiais. Siekiant atsikratyti priklausomybės bei pagerinti savo sveikatos būklę buvo sukurta begalės skirtingų priemonių, tačiau ekspertai pripažįsta, jog elektroninės cigaretės yra pati geriausia išeitis.

Elektroninės-cigaretėsElektroninės cigaretės veikia itin paprastai, jums tereikia įsigyti komplektą, kurio sudėtyje gausite elektroninį pakelį su reikalingomis kapsulėmis, baterijomis, kaitikliais ir krovikliais. Norint pasimėgauti sveikesniu dūmu, jums tereiks sujungti bateriją su kaitikliu. Žinoma, jei visa tai darote su nauja pakuote, gali prireikti pakeisti apsauginę kaitiklio kapsulę nauja, skirta naudojimui, tad įsitikinkite, jog viską paruošėte teisingai. Na o jei jums įdomu sužinoti daugiau apie elektronines cigaretes bei jų veikimo principus, visą reikalingą informaciją adresu  http://sveikasdumas.lt/blog.

Skaityti toliau

Vestuvių fotografavimas

Kiekviena pora trokšta, jog jų vestuvės būtų ypatingos. Žinoma, šiais laikais pasiekti originalumą yra itin sudėtinga, mat begalės priemonių bei idėjų jau yra plačiai naudojamos. Vieni renkasi netradicines dekoracijas ar šventės vietą, tuo tarpu kiti siekia išsiskirti naudojamomis tradicijomis ar veikla. Visgi, tenka pripažinti, jog išskirtinės šventės kūrimas reikalauja daug pasiruošimo, paieškų ir idėjų. Taigi, jei norite, jog didžiosios šventės metu nustebintumėte aplinkinius savo išradingumu – rekomenduojame išbandyti temines fotosesijas.

vestuvių-fotografavimasDaugeliui įprasta manyti, jog teminės fotosesijos yra skirtos vakarėliams, gimtadieniams ar kitoms, neoficialioms šventėms. Visgi, tai nėra taisyklė. Vestuvių fotografavimas gali padėti sukurti neišblėstančius prisiminimus, na o jei jūsų vestuvės bus rengiamos pagal nustatytą temą,- visa tai padaryti bus dar lengviau. Taigi, štai keletas patarimų teminei vestuvių fotosesijai.

Visų pirma, išsirinkite tinkamą temą. Savaime suprantama, tai neturėtų būti pasakų ar kitų juokingų personažų įkūnijimas, juk nenorite savo vestuvių dieną atrodyti juokingai? Taigi, rinkitės subtilią temą, kuri leistų atrodyti puikiai bei išlaikyti savitą stilių. Lengviausias būdas išsirinkti tobulą temą vestuvėms ir neprašauti pro šalį – rinktis laikmetį. Tai bus proga ne tik sukurti išskirtines nuotraukas teminės fotosesijos metu, tačiau taip pat atrodyti stulbinamai. Tad kibkite į paieškas ir išsirinkite jus bei jūsų antrąją pusę geriausiai įkūnijantį laikmetį.

Skaityti toliau

Dantų balinimas

Visi žinome, kad šypsena – tai didžiausia žmogaus puošmena, net didžiausio paniurėlio veidą paverčianti simpatišku. Jei žmogus šypsosi, jis jau savaime tampa gražus ir mielas. Taigi norint, kad šypsena būtų graži, kartais nepakanka vien dantų priežiūros. Rūkant, geriant daug kavos, arbatos, raudonojo vyno ir kitų dažomųjų medžiagų turinčių gėrimų, dantys ima gelsti, gesti, todėl būtina susirūpinti jų būkle. Ant dantų emalio kartais atsiranda ir skirtingų spalvų, ne tik gelsvų dėmelių, tad vienintelė galima išeitis – dantų balinimas. Internete gausu reklamų, kviečiančių įsigyti tam tikrus preparatus ir dantis balintis patiems. Tai įvairios balinimo lemputės, dantų balinimo juostelės, balinimo pieštukai, specialios kapos su želė, tačiau odontologai įspėja, kad daugelis šių prekių nėra sertifikuotos ir netinka dantims balinti, nes nėra saugios.

dantų-balinimasNaudojant netinkamas priemones, vėliau galima prisidaryti rimtų problemų: ištrupės dantų emalis, taigi procedūros kainuos kur kas brangiau, o padaryta dantims žala gali būti neatitaisoma. Dantų balinimas – tai procedūra, kuria reikėtų nepiktnaudžiauti ir ją atlikti kartą ar daugiausiai du per metus. Tik tuomet balinimas yra saugus dantų emaliui. Balinant dantis su odontologo pagalba, pasiekiama geresnių rezultatų, kadangi specialiai pritaikomos kapos dantims, o balinti dantis reikia namuose, laikant specialią želė ant dantų kasdien po 2 valandas. Dantis galima balinti ir lazeriu kabinete, tačiau taip dantys patiria daugiau streso, gali pasidaryti itin jautrūs, tad geriau juos balinti po truputį. Kai vyksta dantų balinimas, nereikėtų valgyti maisto ir gerti gėrimų, kurie turi įtakos dantų spalvai, pavyzdžiui, mėlynių, raudonojo vyno, kavos, juodosios arbatos, reikėtų ir nerūkyti.

Skaityti toliau

Klaviatūrų keitimas

Klaviatūros bei pelės svarba lyginant nešiojamuosius kompiuterius su stacionariaisiais.

Klaviatūrų keitimasKo gero kiekvienas sutiktumėte, jog pagrindinis kompiuterio išorinis komponentas-įrenginys darbui vis dėl to yra kompiuterio klaviatūra. Pasinaudojant ja, patogu spausdinti tekstą, o ši „mada“ praktiškai atėjo iš spausdinimo mašinėlių, todėl vos atsiradus kompiuteriams ir jų klaviatūroms mašinėlės tapo nebepopuliarios.  Norint išsirinkti kokybišką klaviatūrą, tenka atsižvelgti į daugelį aspektų. Šiuo metu ganėtinai populiarios guma padengtos klaviatūros, kadangi jos yra atsparios vandeniui. Taip pat populiari ir garso nesukelianti kompiuterio klaviatūra, jos kuriamos nervingiems žmonėms. Kalbant apie klaviatūros pasirinkimą, reikėtų paminėti jog perkant nešiojamąjį kompiuterį kompiuterio klaviatūra negali būti laisvai pasirenkama, todėl daugelis žmonių turi vėliau problemų su jos keitimu, kai atsiranda brokas ir panašiai.

Kitas nemažiau svarbus įrenginys be menkiausios abejonės yra pelė. Jeigu tarkime, atsiranda problema dėl kompiuterio klaviatūros ir prisireikia jos staigaus pakaitalo, jeigu naudojate Windows operacinę sistemą, pakaitalu be didesnės problemos gali būti vaizdinė klaviatūra, valdoma pele. Kitu atveju, jeigu neturėtumėte išoriniu būdu prijungiamos pelės, kompiuteriu naudotis gali būti praktiškai neįmanoma.

Skaityti toliau

Prekyba vertybiniais popieriais: istorija ir dabartis

Žmonės, turintys papildomų lėšų, dažnai investuoja. Žinoma, tam reikia tam tikrų žinių ir patirties, kitaip rizikuojama prarasti visas turimas lėšas ir nieko nepešti. Taigi reikia pasverti kiekvieną savo žingsnį, konsultuotis su finansų ekspertais ir domėtis finansų rinkos naujovėmis. Vienas iš investavimo būdų – tai prekyba vertybiniais popieriais. Tai yra viena finansų rinkos sudėtinių dalių. Investicijų laikas čia svyruoja nuo trumpalaikių iki vidutinės trukmės bei ilgalaikių investicijų.

Prekyba vertybiniais popieriaisPagrindinis rinkos segmentas – tai investavimas į finansinę galią turinčius popierius, kitaip vadinamas įmonių akcijas ir panašiai. Ši rinka yra jautri ekonominiam šalies gyvenimui ir atsitiktiniams reiškiniams. Pavyzdžiui, jei kokia nors įmonė arti bankroto ribos, jos akcijų vertė krenta net kelis kartus. Jei įmonė patiria didžiulių finansinių nuostolių – atsitinka analogiškai. Taigi reikia turėti gerą nuojautą. Sėkmingą prekybą vertybiniais popieriais lemia ir asmeniniai dalykai, kaip sėkmė, žinios ir patirtis. Žinoma, pasikliauti savo žiniomis nereikėtų, ypač jei esate pradedantysis finansų rinkoje. Čia padės patyrę biržų makleriai ir investuotojai.

Skaityti toliau

Apie rankų darbo papuošalus ir žiedus

Moterys mėgo puoštis nuo seno. Kai kurie papuošalai, pavyzdžiui, žiedai parodė ir jų statusą: ar moteris yra ištekėjusi, ar ne. Papuošalams nuo seno skiriama ypatinga reikšmė ir prasmė: puoštasi ne tik norint atrodyti gražiau, bet ir siekiant apsisaugoti  nuo nelaimių, piktųjų dvasių, užkerėjimų, užkeikimų ir kitų piktadarybių. Šiandien papuošalai daugiausia atlieka jau tik tiesioginę savo funkciją – jais dabinamasi kaip aksesuarais prie rūbų. Pastebima, kad vis populiaresni tampa rankų darbo papuošalai. Pirma dėl to, kad galima išsakyti savo norus, lūkesčius ir fantazijas. Pavyzdžiui, prireikus vestuvinių papuošalų, imama dairytis po parduotuves, tačiau pastebima, kad visur gaminami papuošalai yra daugiau vienodi, nestilingi, visiškai nedera prie vestuvinės aprangos, vestuvių stiliaus ir panašių dalykų, taigi bene vienintelė išeitis – susirasti žmogų, kuris pagamins papuošalus pagal specialų užsakymą.

ranku-darbo-papuosalaiDažnai nerandama papuošalų, kurie pagaminti derinat tam tikra spalvas, tam tikras medžiagas, taigi šiuo atveju gelbsti rankų darbo papuošalai. Jie gaminami ir iš neįprastų medžiagų, pavyzdžiui, iš audinių, kailio, medžio, stiklo, odos ir panašiai. Dažniausiai pagal užsakymus gaminami auskarai, tačiau pasitaiko atvejų, kad užsakomi ir žiedai, karoliai, pakabučiai, kiti gaminiai. Dažnai šie papuošalai tiesiog suveriami iš turimų karoliukų: galima pasirinkti medžiagas, tai yra natūralius arba dirbtinius akmenis, karoliukus, gėlytes, širdutes ir pan. Galima rinktis ir detalių spalvą, auskarų užsegimus ir kabliukus. Kabliukai gali būti tiek paprasti, tiek ir sidabriniai, taigi gaminamų papuošalų galimybės yra tiesiog neribotos. Kartais rankų darbo papuošalai padabinami kaspinėliais, kitokiais nei patys auskarai akcentais, netikėtomis metalinėmis detalėmis – svarbiausia čia išskirtinumas ir unikalumas, nes juk dėl to rankų darbo papuošalus žmonės ir perka, kad jie yra kitokie, stilingesni ir dailesni, nei tie, kurie puikuojasi parduotuvėse ir prekybos centruose.

Skaityti toliau

Mikroautobuso nuoma

Jeigu norite kažkur pakeliauti, tačiau neturite patogaus transporto, tuomet dabar turite galimybę išsinuomoti labai patogų transportą – mikroautobusiukus. Mikroautobusai yra labai patogus transportas, kadangi jame telpa kur kas daugiau daiktų bei žmonių nei lengvoje mašinoje, tačiau taip pat galima keliauti labai greitai, pats mikroautobusas yra labai lengvai valdomas.

Mikroautobuso nuomaDaugelis žmonių pastaruoju metu naudojasi mikroautobuso nuoma kuomet važiuoja atostogauti su draugais ar šeima į kaimą, taip pat įvairioms šventėms – pavyzdžiui, gimtadieniams, krikštynoms ar net vestuvėms. Autobusiukų nuoma yra patogi tuo, jog galite sudaryti gana lankstų grafiką ir važiuoti ten, kur jums reikia – niekas jūsų netrukdys ir neseks.

Skaityti toliau

Garso aparatūros nuoma

Garso aparatūros nuoma yra labai aktuali visų renginių dalis, nepaisant kokia muzika organizuojamame renginyje beskambėtų, visų pirma ji turi girdėtis nepriekaištingai.

Garso aparatūraKokybiška garso aparatūros sistema yra reikalinga įvairių švenčių proga. Tai gali būti vestuvės, madų šou, naujų produktų pristatymai, įmonių prezentacijos, sporto renginiai, muzikos grupių koncertai, parodos, mokymosi įstaigose vykstantys renginiai, DJ vakarėliai. Garso aparatūra bet kuriame iš šių renginių turėtų būti tokia pat aktuali, kaip ir patalpos, kuriose vyksta renginys, gardus maistas, kuris bus patiektas Jūsų svečiams ar renginyje naudojami įmantrūs papuošimai, kadangi kokybiška garso aparatūra tikrai paliks neišdildomą įspūdį apie Jūsų šventę ilgam tiek ir Jums, tiek ir šventėje dalyvavusiems Jūsų svečiams.

Garso aparatūros nuoma yra aktuali ne tik, didelių švenčių dalyviams, o ir pradedantiesiems DJ ar jaunoms, dar tik besikuriančioms muzikos grupėms, kurios dar nėra pakankamai apsisprendusios kokio gamintojo ir kokia būtent garso aparatūros komplektacija jiems bus reikalinga ateityje. Pabandymui jie gali  išsinuomoti tiek atskiras garso aparatūros dalis, tiek pilnai sukomplektuotus ir paruoštus garso aparatūros komplektus. Kadangi garso įranga yra nepigi, o ir pasirinkimas yra pakankamai platus, todėl garso aparatūros nuoma tokiais atvejais kainuoja mažiau nei jos įsigijimas.

Skaityti toliau

Archeologiniai kasinėjimai ir archeologiniai tyrimai mūsų eroje

Daugelis mano, kad archeologija – tai labai senas, tūkstantmečius skaičiuojantis mokslas. Tačiau taip nėra, nes kai kurie žmonės archeologiją tiesiog maišo su istorija, o šie mokslai yra kiek skirtingi. Tik XX amžiaus viduryje imta sparčiai ieškoti archeologinių objektų. Ir tik XX amžiaus devintajame dešimtmetyje pradėta žvalgyti ištisas didžiules teritorijas siekiant aptikti archeologinių radinių. Taigi archeologiniai kasinėjimai ir suklestėjo maždaug nuo 1980-1990 metų. 1992 metų pradžioje priimtas ir specialus dokumentas – tai Europos archeologinio paveldo apsaugos konvencija, nustačiusi taisykles, kaip turi būti atliekami archeologiniai tyrimai. Konvencijoje reglamentuota, kad, atlikus tyrimus, būtina juos išsamiai aprašyti.

Archeologiniai kasinėjimaiAntra, reikia įdėmiai fiksuoti, kiek radinių surasta. Kai kurių rūšių radinius archeologai privalo specialiai užkonservuoti, sutvarkyti, o vėliau su tyrimų rezultatais supažindinti ir plačiąją visuomenę. Dažnai archeologai rašo ir mokslinius darbus, pateikia išvadas. Tačiau nereikėtų galvoti, kad jie yra vien mokslininkai. Šiomis dienomis yra ir keliolika įregistruotų įmonių, kurios atlieka kasinėjimus privačiai. Tačiau, žinoma, dabar jau nebegalima kasinėti negavus specialių leidimų. Jei archeologiniai kasinėjimai atliekami neteisėtai, gali grėsti ir nemažos baudos. Tokie kasinėjimai atliekami specialių ekspedicijų metu – bet kada jų surengti pavieniams asmenims negalima, tyrimams galioja specialios taisyklės ir terminai.

Skaityti toliau