Mėnesio archyvas: 2017 m. gegužės mėn.

Sveikiausi žmonės – aplinkos tvarkytojai

Tvarkome kiemusNors daugumai miesto biuruose dirbančių piliečių toks darbas kaip kiemų tvarkymas atrodo žemesnio lygio ir nesinorėtų jo dirbti, o gal net atrodytų ne garbė, iš tikrųjų šį archajinį darbą dirbantys žmonės – gyvena madingiausią sveikuolio gyvenimą.

Keliasi anksti

Pažvelkime į manoaplinka.eu ar kitos tvarkymosi firmos darbuotojus – jie keliasi anksti, kai mes dar miegame ir tik sapnuojame savo antrąjį sapną. Anksti keltis – tai sveikatos požymis. Anksti prasideda diena, daugiau visko per ją patiri, tau pakyla nuotaika. Pripranti prie tokio ritmo, paskui ir miegoti anksčiau nueini, tai tikrai nieko gyvenime nepablogina. Tik pagerina. Taip pat atsikėlus anksti susitapatini su biologiniais ciklais ir žinai, kad tikrai eini gera linkme.

Darbe juda

Pagrindinė priežastis, kodėl kiemų tvarkymas garantuos ilgesnį gyvenimą negu boso kėdė, tai tas dalykas, kad tvarkytojai dirba judėdami, ir dirba gana dinamišką darbą. Cechuose dirbantys fabrikų darbuotojai gal kartais ir jaučiasi ne kaip, dėl to, kad labai dažnai fasuoja tam tikrus gaminius darydami visada tą patį judesį. Tada jų judėjimas tampa žalingu: nors jie ir juda, tačiau kažkiek kenkia sau. Gal visą laiką vargina tik nugarą, gal tik kojas, o gal tik rankas ar sprandą. O štai tvarkytojai: lenkiasi, eina, šluoja, kelia, neša. Ar gali būti geresnė ryto mankšta? Jie puikiai aktyvina savo medžiagų apykaitą, dėl to jiems iš karto dingsta tingumas, atsiranda geresnė nuotaika. Be to, rytą pradėjus taip judriai, ir visą dieną esi judresnis. Galima sakyti, kiemo tvarkymas 6 ryto – štai koks iš tikrųjų turėtų būti kiekvieno miestiečio, dirbančio sėdimą darbą, ryto sporto klubas.

O kaip gyvena šiuolaikiniai miesto žmonės?

Skaityti toliau

Sprendimas karštoms dienoms: kondicionieriai ir jų kaina

KondicionieriaiJeigu namuose prireikia naujų vėdinimo, šildymo, vėsinimo sistemų, parduotuvėje Industek.lt galima rasti tai, ko jums iš tiesų reikia, arba bent jau pasidomėti, kokių variantų šiose srityse būna. Nors mūsų vėsioje Lietuvoje daugiau sukama galva dėl patalpų šildymo, kadangi būna didžiąją metų dalį vėsu, tačiau taip pat verta pagalvoti ir apie tai, kaip kondicionuoti ir vėsinti orą karštuoju metų laiku. Juk taip, kaip žiemą mums trukdo kaustantis šaltis, taip vasarą visą komfortą bei galimybę pailsėti, atsikvėpti, gali sugadinti karščiai.

Pagerins darbo našumą biure

Kodėl jums turėtų rūpėti kondicionieriai ir jų kaina, jeigu dirbate biure arba esate biuro vadovas? Todėl, kad dirbti karštame, tvankiame biure, kai per veidą ir per formalius drabužius varva prakaitas – tikrai nemalonu ir labai sunku. Juk jūsų darbo biure misija yra atlikti tam tikras užduotis, o ne sėdėti ten dėl vaizdo. Tam, kad galėtumėte dirbti, reikia labai pasistengti ir turėti geras sąlygas darbui, ypač, jeigu tai sunkus intelektualinis darbas. Štai kodėl modernūs biurai turi kavos ir arbatos aparatus, užkandžių stalelius, netgi poilsio kambarius su stalo futbolu, patogias terasas ir kitus dalykus. O jums turbūt tektų pagerinti darbo našumą biure tiesiog įmontuojant kondicionierius, jeigu jų dar nebuvo. Tai viena svarbiausių žmogaus komforto ir netgi higienos sąlygų, panašiai kaip ir tualeto buvimas, kuriuo galėtų naudotis biuro darbuotojai. Tik užtikrinus geras oro sąlygas viduje, galėsite tikėtis, kad darbuotojai dirbs kokybiškai.

Leis kokybiškai ilsėtis poilsio zonose

Skaityti toliau