Mėnesio archyvas: 2017 m. sausio mėn.

Prekės namams, sodui ir remontui

Artėjant pavasariui, vis labiau norisi, kad naujos prekės namams sodui ir remontui atsirastų mūsų įrankių stalčiuose, pašiūrėse, kur laikome grėblius, bei kitose tam skirtose vietose. Pažvelkime, koks gausus sodo ir kitų panašių prekių asortimentas mūsų laukia puikioje elektroninėje parduotuvėje.

Sodo ir miško technika

NamaiNors paprastai žmonės neturi savo miško, turi tik sodą, tačiau kai kurios prekės gali būti iš tiesų labai universalios. Kita vertus, kartais žmonės turi savo miško dalį, kurią nori prižiūrėti, o kartais ir sodas būna panašus į mišką ar bent laukinę girią. Aukšto slėgio pjovimo įranga padėtų tinkamai apgenėti medžius ar netgi nupjauti medį, tą padaryti padėtų ir kokybiški priedai aukšto slėgio pjovimo įrangai. Žiemą labai aktualios tampa sniego valymo mašinos, kurios padeda užtikrinti tinkamai atrodančią aplinką. Iš vaikystės visi prisimename tą garsą, kai, kol dar miegame, kažkas lauke kasa sniegą. Tai sunkus darbas, jeigu kasama su paprastu kastuvu, tačiau motorinės priemonės gali padėti tai padaryti be didelių pastangų. Kaip ir orapūtės, skirtos lapų nupūtimui, gali padėti sutvarkyti kiemą rudens metu, nenaudojant jokių grėblių ir fizinės jėgos. Vejapjovės arba žoliapjovės – tai klasikinė tvarkingo sodo prižiūrėtoja. Su šiais daiktais galime išgauti tikrai švarią ir gražią veją, jeigu tik to norime. Pasirinkus skirtingo galingumo, galima tikėtis, kad žoliapjovė nupjaus net ir sunkiausiai pjaunamus augalus, aukštą žolę.

Rankiniai sodo įrankiai

Skaityti toliau

Spygliuočių mediena: charakteristika

Lietuvoje kiekvienas medžio centras gali pasigirti, kad turi pakankamai spygliuočių medienos gaminių. Nenuostabu, kad ir ne vienas medžio centras ar bent jau jo sandėliai yra įkuriami tokiose šalies vietovėse, kur plyti miškai. Mūsų miškuose auga daug pušų ir eglių, o šios suteikia puikius medienos išteklius.

Apie spygliuočių medieną

Apskritai spygliuočių mediena yra laikoma puikiai tinkama gamybai, nes ją lengva apdirbti. Ji yra gana minkšta ir turbūt minkščiausia, lyginant su kitomis medienos rūšimis. Todėl kartu ji yra ir lengva, tad visai nesunku ją naudoti rąstinių namų statybai ar staliaus darbams. Deja, dėl to, kad ji tokia puri, ji nėra tokia ilgaamžė kaip kietų lapuočių mediena. Tačiau yra puiku žinoti, kad esant skirtingoms medienos rūšims, galima išsirinkti tokią, kokios ir reikia. Juk ne visi medienos dirbiniai ir turi būti amžini.

Apie lietuviškų spygliuočių rūšis

Medžio gaminiaiPirmiausiai turbūt norėtumėte sužinoti, kokios yra lietuviškų spygliuočių medienos savybės. Pas mus auga europinis maumedis. Tai gana neįprastas ir retas medis, todėl mes jo į lentpjūves nevežame. Tačiau, jeigu vežtume, susidurtume su jo medienos savybėmis. Pamatytume, kad jis pasižymi sakinga, šviesios ir blyškios spalvos balana bei rausvu branduoliu, taigi, gali suteikti spalvotą medieną. Tokia mediena yra truputį kietesnė, primenanti lapuočių medieną, tačiau kartu ją ir sunkiau apdirbti. Dar mūsų miškuose dažnai galima sutikti paprastąją pušį. Tai turbūt populiariausia į lentpjūves ir medžio centrus atkeliaujanti medienos rūšis. Mums pasisekė, nes nors pušis ir yra sakinga, ji visgi pasižymi puikiomis apdirbimo savybėmis, iš jos nesunku išgauti norimas formas. Taip pat ji turi rausvų branduolį ir ryškias prieauglio rieves, taigi, sukuria tikrai ryškų ornamentą. Na ir žinoma, mūsų miškuose auga ir paprastosios eglės. Jų problematiškumas toks, kad gali turėti sakines bei šakas, o tai yra kaip ir medienos defektai arba papildomos komplikacijos, apdirbant medį. Be to, jų balana, branduolys ir prieauglis gana panašios spalvos, todėl lentos kone vienspalvės, ornamentas neryškus.

Kiti spygliuočiai

Skaityti toliau