Mėnesio archyvas: 2015 m. lapkričio mėn.

Mano namai – mano tvirtovė

Naujuose namuose įrengta moderni šildymo sistema, tai – šilumos siurbliai. Ilgai su vyru svarstėme, kaip viską sutvarkyti, kad šiluma kainuotų kuo pigiau, o namuose būtų šilčiau.

Du efektyvūs sprendimai

Namo įrengimasTaigi, pasitarę su draugais, kurie dirba statybose bei su šilumos tinklais, išsiaiškinome du dalykus. Visų pirma, namas turi būti tinkamai apšiltintas. Ne tik dėl to, kad čia yra dabar patvirtinta ir pakeista energinio sertifikavimo nuostatai, bet ir todėl, kad apskritai reikia saugoti tą temperatūrą, kokią pavyksta tau pasidaryti. Jeigu pavyksta namuose išgauti norimą šilumą, tai reikia ją ten užlaikyti. Dėl to mes sutikome investuoti į stogo ir sienų apšiltinimą, taip pat į langų pakeitimą. Tam tikras remontas būtų buvęs daromas bet kuriuo atveju, bet dabar mes supratome, kad reikia būtinai negailėti investicijų būtent šioje srityje. Kitas aktualus klausimas ir labai svarbi investicija buvo tinkamai parengta šildymo sistema. Mums buvo akivaizdu, kad reikia surasti tokį šildymo sprendimą, kuris mūsų nevargintų ir padėtų sutapyti. Abu esame iš kaimo kilę, pusę gyvenimo kūrenę pečius. Aš jau negaliu pakęsti to jausmo, kai iki alkūnių suodinomis rankomis beviltiškai sėdi prie krosnies, o ten kažkodėl viskas vis tiek neužsidega. Taip pat ir rūpintis kuru kasmet, tąsyt jį per šalčius ir vasarą – ne mums. Tad norime tokio modernaus šildymo, kur nereikėtų daug vargti. Tačiau tikrai – ne iš miesto atvestų šildymo sistemų. Juk tai reikštų bankrotą, kai negali pasireguliuoti, kokios šilumos tau realiai reikia. Taip mąstant, diskutuojant, tariantis su specialistais ir priėjome išvados, kad šilumos siurbliai turbūt bus efektyviausias sprendimas.

Tinkamai paskirstyta šiluma namuose

Skaityti toliau

Psichologo konsultacijos

Dažnai mūsų gyvenime nutinka įvairų situacijų, kurios mums sukelia įvairų jausmų, tarp kurių yra ne tik gražūs, bet ir ne itin malonūs. Tokiu atveju mums gali praversti psichologo konsultacija internetu ar paprastuoju būdu, kuomet kreipiamasi į gydymo įstaigoje dirbantį gydytoją.

Trys dažniausi būdai, kuriais galima sulaukti pagalbos dėl psichologinių problemų: kreiptis į gydymo įstaigą, kreiptis į privačiai dirbantį psichologą arba konsultuotis internetu. Pirmieji du būdai atims daugiau laiko, nes reikės registruotis ir laukti paskirto apsilankymo. Be to, jums reikės važiuoti ar eiti iki vietos, kurioje psichologas dirba. Trečiuoju atveju, kuomet kreipiamasi pagalbos nuotoliniu būdu t.y. internetu, taupomas laikas, nes galima tai atlikti patogiu jums laiku bei nereikia niekur skubėti važiuoti ar eiti. Kuris būdas jums priimtinesnis – spręsti jums.

Psichologo patarimaiDažnai klausiama, kokiu atveju reikia kreiptis pas psichologą? Deja, daugelis vis dar galvoja, kad tam būtina itin rimta problema, kuomet reikalingas medikamentinis gydymas, tačiau tai nėra teisinga. Sudėtingais atvejais, kuomet sergama rimtomis psichikos ligomis reikalinga ne psichologo, o psichiatro konsultacija ir gydymas. Psichologas padeda tais atvejais, kai jaučiamės prislėgti, liūdni, mums nesiseka susikalbėti su savo artimiausiais žmonėmis ar turime neišspręstų praeities problemų.

Skaityti toliau

Paskola internetu: ką vertėtų žinoti?

Paskola internetu – tai greitas ir paprastas skolinimosi būdas, ir tuomet, kada netikėtai pristinga pinigų, tokia skolinimosi galimybė gali būti viena palankiausių, nes užpildyti paraišką galima tikrai labai greitai, ir tuomet, jei bus nuspręsta paskolinti jums pinigų, pasirinkta paskolos suma neilgai trukus bus pervedama į jūsų banko sąskaitą. Ši skolinimosi galimybė tampa vis populiaresne, ir paskolas internetu siūlo ne taip ir mažai įmonių, tačiau ne visada yra paprasta nuspręsti, kokią bendrovę vertėtų pasirinkti, ir, deja, ne visada tinkamai įvertinamos galimybės skolą grąžinti laiku, taigi, ką vertėtų žinoti apie paskolas teikiančias įmonės?

Paskola internetuPaskolas teikiančių įmonių skirtumai

  • Nors skolinimosi sąlygos paprastai yra gana panašios, tačiau skirtingos įmonės gali pasiūlyti vis kitokią minimalią ar maksimalią pinigų sumą, kurią galima pasiskolinti;
  • Taip pat skiriasi ir paskolos internetu terminas: vienos įmonės siūlo pasiskolinti gana trumpam laikotarpiui, pavyzdžiui, viena mėnesiui, o kitos siūlo paskolas ir ilgesniam terminui;
  • Skiriasi skirtingų įmonių nustatyta palūkanų norma, tad palanku pasidomėti, kokia įmonė siūlo pačias geriausias skolinimosi sąlygas;
  • Dar vienas svarbus dalykas yra tai, kam yra teikiamos paskolos: tam tikros įmonės gali paskolinti pinigų 18-60 metų žmonėms, kitos įmonės paskolas teikia 21-65 metų žmonės, ir t.t. Galite pasidomėti, kokios bendrovės teikia paskolas jūsų amžiaus grupės klientams, ir tai gali padėti apsispręsti renkantis tinkamiausią įmonę.

Skaityti toliau

Investavimas

Dideles pinigų sumas reikia įdarbinti, neverta jų tiesiog laikyti namuose grynais arba banko sąskaitoje. Investuodami padidinsite pajamas. Svarbu pasirinkti objektą, tai reikėtų daryti apdairiai. Nepamirškite, kad gali nutikti taip, jog investavimas bus nesėkmingas. Panaudoti savo turimus pinigus galite daug kur. Investuoti siūlo daugelis kompanijų. Svarbiausia pasirinkti tinkamai. Tikslingai įdarbinę pinigus galite turėti nemažai naudos. Galėsite išsaugoti kapitalo vertę. Yra galimybė ir padidinti, tai naudinga kiekvienam. Ieškote įmonės, kuri investicijas padėtų paversti pinigais? Teletrade mielai jums pagelbės, kompanija vykdo savo veiklą jau ne vienerius metus. Galite nedvejodami pasitikėti ir tikrai nepasigailėsite. Galite pasirinkti investavimo būdus, Teletrade gali pasiūlyti kelis.

Investuokite saugiai ir patikimaiNelengva drąsiai investuoti, šiandieną galima susidurti su apgavystėmis, ne paslaptis, kad yra ne vienas pinigų medžiotojas. Nemažai žmonių baiminasi, kadangi nenori prarasti pinigų. Visada rinkitės tik tai kas patikima, pasidomėkite įmone, kurią pasirinkote. Galite konsultuotis, kad neliktų klausimų be atsakymų. Teletrade svetainėje eletrade-dj.lt galite registruotis asmeninei konsultacijai. Tai padaryti nėra sudėtinga, jums tereikia suvesti duomenis. Įrašykit savo vardą ir pavardę, elektroninio pašto adresą, nepamirškite telefono numerio. Ši informacija reikalinga, kad konsultantai galėtų su jumis susisiekti. Reikia nurodyti miestą, kuriame gyvenate. Parašykite savo komentarus, tam skirtame laukelyje. Konsultuokitės asmeniškai, į visus klausimus jums atsakys profesionalūs darbuotojai.

Skaityti toliau

Striukės moterims internetu: pasirinkimas ir galimybės

Striukės moterims internetu reikalingos, kad kuomet vyras jų nesušildo – reikia įsigyti kuo šiltesnį drabužį. Internete egzistuoja labai daug įvairiausių pasirinkimų, tad kiekvienas geba atrasti jam labiausiai tinkamą pasirinkimą atsižvelgdamas į kainos aspektą bei kokybės tvirtumą. Visi norime, kad mūsų įsigyti rūbeliai tarnautų kuo ilgiau, tad nieko keisto, kad investuojame gana daug laiko, kol pavyksta atrasti tinkamiausią variantą. Džiugu, kai šiuo metu galima pirkti internetu, kadangi plačios galimybės atveria kur kas platesnius kelius.

Vis daugiau moterų tvirtina, kad rūbų pirkimas internetu yra labai geras ir rekomenduotinas pasirinkimas, kadangi taip galima užsitikrinti, kad gausite kokybišką drabužį mažiausiomis kainomis. Tos ir tie, kurie jau ne kartą naudojosi interneto teikiamais malonumais patvirtina, kad virtualiose prekybos vietose kai kuriais atvejais pirkti yra net kur kas geriau. Paprasčiausiai reikia išdrįsti, nes dalis žmonių vis dar stereotipiškai galvoja, kad tai prastas pasirinkimas galintis atnešti prastos striukės rezultatą.

Moteriškos striukėsPirkti internetu yra prastas pasirinkimas tokiu atveju, jeigu susirasite tokią prekybos vietą, kurioje prekiaujama abejotinos kokybės drabužiais. Atsižvelkite į šiuos kriterijus, kuomet žvalgotės po internetines parduotuves:

  1. Pirkite tik tose parduotuvėse, kur prekiaujama legaliomis prekėmis. Kaip geriausia įsitikinti, kad viskas yra gerai? Rekomenduojame paklausti, ar verslininkas gali jums išrašyti sąskaitą pirkimui. Jeigu taip – viskas legalu, mokesčiai yra mokami ir jeigu jums kas nors nepatiks – tokiu atveju galėsite atiduoti daiktą atgal.
  2. Tuo pačiu vien pažvelgus į parduotuvės dizainą galima įsivaizduoti, kokio lygio drabužiai yra parduodami. Jeigu investuojama į malonią akiai prekybos vietą, tokiu atveju galite būti tikras, kad ir parduodami drabužiai bus tikrai labai kokybiški. Jeigu aplinka skurdi ir apsiriboja tik socialinėmis erdvėmis – rekomenduojame suabejoti pasirinkimu.
  3. Būtinai pasiklauskite, ar egzistuoja pinigų atidavimo galimybė. Norisi, kad jeigu kas nors nepavyktų arba drabužis jums netiktų tikėti, kad pinigus pavyks atiduoti laiku. Striukės moterims internetu dažniausiai būna gana universalaus dydžio, tad tikrai labai retai prireikia ją grąžinti, tačiau labai malonu kai žinoma, kad tokia galimybė paprasčiausiai egzistuoja.
  4. Visada rekomenduotina internete pasiskaityti atsiliepimus apie konkrečią prekybos vietą. Aišku, negalima jais visapusiškai tikėti, kadangi kartais parašytos nuomonės labai subjektyvios ir paprasčiausiai ne visai tiksliai atspindi realią situaciją. Visgi, bent jau preliminarią nuomonę susikurti pavyks, kas tikrai labai rekomenduotina.

Skaityti toliau