Mėnesio archyvas: 2015 m. vasario mėn.

Prezervatyvai: kodėl verta rinktis būtent juos?

Prezervatyvai – viena populiariausių kontracepcijos priemonių, kurią pasirenka įvairaus amžiaus žmonės. Juos gali naudoti bet kokio amžiaus vyrai, nesukeldami jokios rizikos savo sveikatai. Nors jų patikimumas apsaugoti nuo nepageidaujamo nėštumo yra kiek mažesnis nei hormoninės kontracepcijos, tačiau jie nedaro jokio poveikio vaisingumui ir sveikatai. Taigi, juos naudoti visiškai nekenksminga. Hormoninės kontracepcijos negali naudoti rūkančios moterys, o taip pat ir sergančios širdies ar kraujagyslių ligomis. Prezervatyvai gali būti naudojami visų. Labai retais atvejais vyrai ar moterys būna alergiški lateksiniams prezervatyvams, tačiau galima naudoti ir kitų medžiagų sargius.

PrezervatyvaiKai kurie vyrai skundžiasi, kad lytinio akto metu naudojami prezervatyvai sumažina malonumą, tačiau šiandien tikrai galima pasirinkti tokius prezervatyvus, kurie plonesni, ir neslopina malonių pojūčių sekso metu.

Prezervatyvų galiojimo laikas – net iki dvejų metų, jeigu jie teisingai laikomi. Gana dažnai vyrai nešiojasi prezervatyvus tiesiog piniginėje, bandydami apsidrausti, kad galbūt prireiks. Gana dažnai nutinka taip, kad prezervatyvų taip ir neprireikia, o tuomet, kai jis galų gale būna atplėštas, jis jau būna nebetinkamas naudoti. Taip paprastai nutinka, nes piniginėje nešiojami sargiai būna veikiami trinties, taigi, jie gali lengviau suplyšti. Prezervatyvus derėtų laikyti namuose, kur jų nepasiekti tiesioginiai saulės spinduliai.

Sargiai gali būti ir reguliariai besimylinčių porų, ir tų žmonių, kurie mylisi gana retai. Prezervatyvu reikia pasirūpinti tik prieš pat lytinį aktą, taigi, jį pamiršti praktiškai neįmanoma. Teisingai naudojant prezervatyvą, jo patikimumas gali būti toks pat didelis kaip ir hormoninės kontracepcijos, tačiau skirtumas tas, kad jis visiškai neturi jokio poveikio vaisingumui. Moterys, geriančios kontraceptines tabletes, norėdamos pastoti paprastai turi palaukti bent pusę metų, kad susiderintų menstruacijų ciklas ir nebūtų jokios rizikos. Norint pastoti, paprasčiausiai nereikia naudoti prezervatyvų, ir laukti neteks, kol galėsite pradėti planuoti kūdikį.

Prezervatyvams nereikia jokio recepto, o jie gali būti perkami praktiškai bet kur: vaistinėje, degalinėje, maisto prekių parduotuvėje arba internetu internetinėje parduotuvėje sargiai.lt. Svarbu tik užtikrinti, kad perkami prezervatyvai būtų aukščiausios kokybės, o tai gali parodyti pažymėtos raidės CE. Prezervatyvų kaina nėra labai didelė, taigi, jų gali sau leisti įsigyti kiekvienas. Sargiai – vienintelė kontracepcijos priemonė, turinti dvigubą poveikį – jie padeda apsisaugoti nuo neplanuojamo nėštumo, o taip pat ir nuo lytiškai plintančių ligų, taigi, nereikia nė sakyti, kodėl būtent prezervatyvai yra pati populiariausia kontracepcijos priemonė.