Mėnesio archyvas: 2014 m. balandžio mėn.

Namų projektas: kaip padidinti namų erdvę?

Kiekvienas yra girdėjęs gana juokingą posakį „Namai – pragarai, be namų – negerai“. Paprasčiausiai nuolatinis būvimas vienoje patalpoje daugeliui asocijuojasi su energijos išgaravimu. Tačiau taip tikrai nenutiks, jei namai kuriuose gyvensite bus patrauklus tiek jūsų akiai, tiek širdžiai. Namų projektai kuriami tiek pagal žmogaus norą, tiek pagal kompanijos siekius. Paprasčiausiai, kokių namų nori nusprendžia pats žmogus. O kokie yra jūsų svajonių namai? Galbūt laikas juos įgyvendinti?

Namų projektasJei kiekvienas gyventume tokiuose namuose, kokių norime, paprasčiausiai tam neužtektų vietos. Dauguma jok nori labai erdvių namų, kurių sienos tarpusavyje nesiliestų. Tačiau net ir gana minimalius namus galima įkurti labai patraukliai. Namų projektai būtent tam ir yra. Profesionalai atsižvelgdami į visas aplinkybes stengiasi sukurti tokį gyvenamąjį plotą, kuris būtų kuo kokybiškiau išnaudotas.

  1. Kuo mažiau baldų – tuo daugiau erdvės. Šiuolaikiniai žmonės yra linkę apsikrauti nereikalingais daiktais, kurie stovi metų metus paprasčiausiai nejudinami iš vietos. Kam tuomet tokių daiktų reikia? Nežino ir patys šeimininkai.
  2. Veidrodžiai optiškai didina mažą patalpą, tad kuo jų daugiau, tuo kambariai atrodys didesni. Tačiau ir jais nepiknaudžiaukite, kadangi per didelis skaičius gali vesti iš kantrybės.
  3. Namų projektai neatsiejami nuo konkretaus stiliaus, dizaino. Taigi dar prieš puolant pirkti įvairias smulkmenas sugalvokite, koks konkrečiai jūsų namo ar buto dizainas bus. Taip neapsikrausite nereikalingais daiktais.

Namų projektai gali padėti susikurti savo svajonių namus. Paprasčiausiai rengti juos vienam be profesionalų nerekomenduojama. Iš didelio noro labai dažnai išeinama iš krašto. Tačiau, aišku, kiek tik galite tiek prisidėkite prie idėjų realizacijos. Juk galiausiai tai bus jūsų gyvenamoji vieta, o kas geriau gali žioti, kokia ji turi būti jei ne jūs.

Keltai: mitai ir realybė

Keltai – vis labiau populiarėjanti transporto priemonė, kurią pasirenka tikrai nemažai keleivių, vykstančių į užsienio šalis. Nieko nuostabaus – juk ši transporto priemonė turi tikrai nemažai privalumų bei tikrai išsiskiria iš kitų transporto priemonių. Vis dėlto, kartais laikomasi klaidingų nuostatų, susijusių su tokiu keliavimo būdu, taigi, kaip viskas yra iš tiesų?

keltaiKartais manoma, kad toks keliavimo būdas yra pernelyg varginantis ir užtrunka pernelyg ilgai. Žinoma, niekas kelionių greičiu neprilygsta skrydžiams lėktuvu, tačiau keliaujant keltu patiriama kur kas mažiau streso bei galima pasiimti tiek daiktų, kiek jų gali prireikti kelionės metu. Bagažo svoris čia nėra ribojamas, todėl galite pasiimti ir stalo žaidimų, knygų ar žurnalų – visa tai tikrai užtikrins, jog kelionė neprailgs. Keliaujant keltu taip pat kur kas palankesnės sąlygos su savimi pasiimti augintinį, kurio jums neteks palikti namuose.

Viena dažniausiai pasitaikančių klaidingų nuostatų yra tai, jog manoma, kad keltai – tai tas pats, kas ir kruiziniai laivai, kurie yra tarsi plaukiantys pramogų viešbučiai, tačiau tai nėra tiesa. Keltai yra labiau patogi transporto priemonė nei laivas, kuriame atsiveria daug galimybių įvairioms linksmybėms. Gana dažnai manoma priešingai, taigi, nieko nuostabaus, kad tenka nusivilti – juk puoselėjami lūkesčiai tikrai skiriasi nuo realybės. Taigi, vertėtų žinoti, kad kruiziniai laivai yra visai kas kita.

Kai kurie žmonės mano, kad kelionės keltu yra pernelyg brangios, todėl tokios transporto priemonės rinktis neverta. Tai taip pat nėra tiesa – galite rasti tikrai pigių kelto bilietų bei specialių pasiūlymų šeimai ar kelionei su lengvuoju automobiliu. Pastarasis variantas itin palankus, nes nuvykus į užsienio šalis jums neteks rūpintis dėl transporto, ir visur galėsite nuvažiuoti savo automobiliu. Tai leidžia sutaupyti tikrai nemažai pinigų, nes kai kuriose šalyse automobilių nuomos kainos yra tiesiog milžiniškos.

Taigi, kelionės keltu gali pasiteisinti tikrai dažnais atvejais, ir kai kurios nuostatos yra paprasčiausiai nepagrįstos. Galite įsigyti keltų bilietų tikrai palankiomis kainomis, o kelionė tikrai neprailgs, nes su savimi galėsite pasiimti tiek daiktų, kiek jų gali prireikti.