Mėnesio archyvas: 2013 m. gruodžio mėn.

Šiltnamiai ir tai, ko apie juos galbūt dar nežinote

Atrodytų, ką naujo šiltnamiai mums galėtų „papasakoti“: ne itin išvaizdūs, reikalaujantys daug darbo, bet leidžiantys džiaugtis ankstyvu daržovių derliumi. Tačiau yra keletas smulkmenų, kurios neretam tikriausiai gali būti negirdėtos.

Šiltnamiai ir tai, ko apie juos galbūt dar nežinoteNežinai, ar tau tikrai jo reikia…išbandyk!

Dažnai nutinka taip, jog mus pagauna akimirkos užsidegimas, kuris taip pat netikėtai ir išgaruoja. Tikėtina, jog taip gali nutikti ir su šiltnamiais. Galbūt manėte, jog darbo investicijos į šią veiklą yra mažesnės nei pasirodė iš tikrųjų, galbūt pats darbas pasirodė nepriimtinas, o gal paprasčiausiai nuvylė kuklus derlius, neproporcingas įdėtų pastangų kiekiui. Dėl tokių priežasčių šiltnamiai po vieno sezono ir lieka stovėti nebenaudojami bei savo buvimu tik gadinantys aplinkos vaizdą. Tačiau jūs turite galimybę apsidrausti nuo tokių pasekmių – išbandykite šiltnamių nuomos paslaugą. Skamba neįprastai, ar ne? Bet juk pasiūla atsiranda tik tokiu atveju, jei „užuodžiama“ paklausa. Vadinasi, kažkam to reikia. Siūloma galimybė išsirinkti norimą šiltnamį reikiamam laikotarpiui – nuo to ir priklauso nuomos kaina. Beje, ši paslauga leidžia įvertinti ir naujas šiltnamių statybose naudojamas medžiagas – dažniausiai tai yra polikarbonatas. Negana to, galite išbandyti ir papildomą šiltnamių įrangą, kurią pristatysime plačiau.  

Nesukite galvos dėl laistymo ir vėdinimo

Koks pagrindinis augalų auginimo receptas? Tinkamas drėgmės, saulės ir šilumos santykis. Į šiltnamį drėgmė natūraliu būdu patekti negali. Tuo tarpu saulės ir šilumos kiekis – dažnai galimai net ir mirtinas augalams. Vadinasi, čia reikalinga kontrolė, atliekama mūsų rankomis. Todėl turime rūpintis, jog augalams užtektų drėgmės, o šilumos kiekis būtų pakankamas, tačiau nepasiektų pirties lygio. Tas pasiekiama laistymu ir vėdinimu. Reguliariu. Jei manote, jog neturėsite tam laiko, galite pasinaudoti galimybę paversti savo šiltnamį „išmaniuoju“. Kitaip tariant, galite įsigyti priedus, vienas iš kurių reaguoja į drėgmės, o kitas – temperatūros kaitą. Galite būti tikri, jog šių išradimų dėka nebereikės jaudintis, jog augalams pritruks rūpesčio.

Taigi, dabar jau turėsite keletą svarių argumentų „atsikirsti“ skeptikams, kurie sakys kažką panašaus į  „ar tau tikrai užteks tam laiko“ ir „ar ilgam tokia veikla.“ 

Suknelės internetu – bet kokiai progai

Kas gali būti gražiau už moterį su suknele? Iš tiesų, kiekvienas vyras pasakytų, kad moteris dėvinti suknelę atrodo išskirtinai moteriškai ir patraukliai. O ar dažnai moterys dėvi sukneles? Tikriausiai kas antra moteris pasakytų, kad suknelę dėvi tik ypatingomis progomis. Per vestuves, jubiliejus ar kitas išskirtines šventes. O be reikalo. Juk vyrams tai taip patinka! O ir kiekviena moteris pripažįsta, kad daili ir tinkanti suknelė suteikia ypatingo žavesio. O kodėl moterys taip retai dėvi sukneles? Pagrindinė priežastis – nepatogumas. Tačiau tai visiška neteisybė. Pasirinkę tinkamą suknelės audinį ir modelį atrodysite tikrai gražiai ir jausitės patogiai. Taip pat nerimaujama dėl kainos, tačiau suknelės internetu kainuoja visai nedaug. Suknelė – puikus drabužis bet kokiai progai ar net kasdienai. Pasirinkę tinkamą suknelės modelį galėsite tinkamai pasipuošti bet kokia proga. Dažniausiai moterys atsisako suknelių, nes suknelę mato kaip tik tam tikro modelio konkretų drabužį, tačiau į suknelę reikia žvelgti visai kitaip. Suknelės gali būti be galo skirtingos. Skirtingi modeliai, audiniai, pasiuvimai ir spalvos leis atrodyti vis kitaip. Be to, suknelė naudinga tuo, kad tai labai universalus rūbas, prie kurio galima derinti skirtingus aksesuarus ir kaskart atrodyti vis kitaip.

Skaityti toliau