Mėnesio archyvas: 2018 m. spalio mėn.

Kada verta dokumentus atsispausdinti, o kada turėti skaitmenines versijas?

Augant žmonių sąmoningumui ekologijos ir suvartojimo klausimais, vis mažiau žmonių perka naujas kaskart spausdintuvo kasetes. Dažniau pasirenkama kaseciu pildymas, taip suteikiant daiktams „antrą gyvenimą“. Tačiau augant sąmoningumui, taip pat ir atsiranda dažniau kitų alternatyvų, ne tik spausdinimas. Kada verta dalykus spausdinti, o kada galima palikti elektroninius? Apžvelkime keletą atvejų.

Bilietai į renginius – tiks ir telefone

Jeigu dabar kaip tik vyksta spausdintuvu remontas, o jūs norite eiti į kiną ar į renginį, nesigraužkite, kad negalite atsispausdinti bilieto. Paprastai į tokias vietas galima eiti bilieto nespausdinus, o jį tiesiog turint savo telefone. Tai tikrai labai patogu ir nereikia dėl nieko nerimauti. Aišku, reikia, kad telefonas veiktų, būtų pakrautas ir nebūtų taip suskilęs ekranėlis, kad net nesimatytų jokių bar kodų. Tačiau visgi tai iš tiesų ir geras būdas išlikti ekologiškais ir mažiau spausdinti.

Kelionės bilietai – geriau atsispausdinti

Kasetės spausdintuvamsTačiau, kas pasakytina apie renginio netoli namų bilietus, tas nebūtinai galioja kelionės bilietams. Ir gali būti, kad kaseciu pildymas jums bus naudingas, planuojant ilgesnę kelionę. Gal reikės atsispausdinti bilietus, gal reikės atsispausdinti viešbučio rezervacijas, kažkokį žemėlapį ir net aprašymus, kokias vietas aplankyti. Sakysite, kam to reikia, jeigu viską galite turėti telefone, ir reikėtų mažiau pasiimti daiktų (popierių)? Atsakome: tikrai verta visa tai turėti, kadangi tokie bilietai gali leisti būti užtikrintiems, kad nenutiks netikėtumų, kad vis tiek galėsite keliauti. Įsivaizduokite, kaip būtų blogai, jeigu paskutinę akimirką prie vartų įlaipinimo į lėktuvą jūsų telefonas su bilietu viduje išsikrautų. Arba imtų kažkas neveikti. Gal numestumėte ant žemės ir suskiltų ekranas. Visko būna. Todėl keliaujant reikėtų nerizikuoti ir atsispausdinti bilietus.

Kelionės ir vietų aprašymai, žemėlapiai: spausdinti

Skaityti toliau