Mėnesio archyvas: 2017 m. vasario mėn.

Jeigu užsikimšo vamzdžiai – ką daryti ?

Svarbiausia santechninė sistema jūsų namuose yra vamzdziai. Jie atlieka skirtingas funkcijas, o tie, kuriais teka mūsų komunalinės nuotekos, kartais užsikemša. Šilumos ar dujotiekio vamzdziai turi kitų savo bruožų, o mes šiandien kalbame tik apie vamzdžius, kurių turinys keliauja į kanalizaciją.

Ką daryti, kad neužsikimštų?

VamzdžiaiGeriausias būdas prižiūrėti savo vamzdžius, žinoti, kaip nemalonu, kai jie užsikemša, todėl tiesiog visada imtis prevencijos, kad tai nepasikartotų. Ką tada daryti? Pirmiausia reikėtų stengtis nemesti jokių stambių atliekų į kanalizaciją. Ant kiekvienos angos reikėtų specialaus sietelio ir niekada negalima kažką pilti ten be jo. Sietelis yra reikalingas visada. Antras dalykas – apskritai turėti omenyje, kad į kanalizaciją gali patekti tik vanduo. Jeigu kalba eina apie tualeto vamzdžius, tai ten gali nutekėti tik tai, kas iš jūsų, ir tirpus tualetinis popierius. Ne vienas žmogus yra užkimšęs savo klozetą ir iš jo išeinančius vamzdžius vien dėl to, kad ten metė virtuvinius vienkartinius rankšluosčius, atrodančius kaip tualetinis popierius, tačiau jie, pasirodo, yra netirpūs.

Užsikimšus – pompa

Skaityti toliau

Ką švesti laive?

Ir vėl artėja įmonės gimtadienis, net nenorite apie tai pagalvoti, nes pernai jis buvo toks pats kaip ir visada – nuobodus pasėdėjimas prie stalo. O ką, jeigu šiais metais įmonės šventė laive būtų? Dar apie tai nepagalvojote? O jūs pagalvokite ir pasiūlykite kitiems darbe būtent tokią pramogą. Tegul visiems būna smagu. Laivas – puiki idėja. Ką apskritai galima ir vertėtų švęsti laive?

Įmonės šventė

Įmonės visada randa progų, ką atšvęsti. Ar tai bus kažkelintas įmonės gimtadienis, ar svarbaus sandorio pasirašymas, ar Kalėdos, ar kokia kita šventė. Tereikia fantazijos toms šventėms suorganizuoti, ir visi galės atsipalaiduoti. Švęsti šventes su bendradarbiais laive – labai šviežia idėja. To veikiausiai dar nebandėte. Tai atnaujins požiūrį vieni į kitus, nes laive vienas kito gal dar nematėte. Kartu ir neliks to nuobodulio, kai atvažiuojate į kaimo sodybą ir žinote, kad vėl laukia viskas tas pats.

Gimtadienis

ŠventėsTas pats per tą patį gali nutikti ir gimtadienių metu. Tačiau kodėl jūs ir vėl turėtumėte nuobodžiauti bei daryti tokį patį gimtadienį? Nes jis 36, o ne 40, arba 29, o ne 30? Jums visai nereikia laukti apvalaus jubiliejaus ar ypatingos progos. Galite surengti nuostabų gimtadienį laive jau dabar. Juk smagiau tą savo apvalią progą bus švęsti, kai žinosite, kad iki pasiekėte tokį amžių, jau daug nuveikėte ir suorganizavote tikrai įsimintinų švenčių, o ne tenkinotės tik nuobodžia rutina. Šventė laive – neabejotinai įsimintinas pasirinkimas.

Kalėdos

Skaityti toliau

Kaip išsirinkti statybininkus namo statybai

Namų statybaArtėjančia namo statyba reikia rūpintis iš anksto. Vienas iš tų rūpesčių bus rasti tinkamus statybininkus. Jeigu dar tokių neradote, susirūpinkite kuo greičiau, jau sausio mėnesį dauguma gerų statybininkų būna išgraibstyti. Na gerai, gal dar ne visi, bet… Kas pirmesnis, tas greitesnis. Kaip gi ieškoti tų auksarankių?

Klauskite pažįstamų

Pirmas ir pats paprasčiausias būdas bus tiesiog klausti pažįstamų, kas yra pas juos dirbę ir gerai atlikę darbą. Iš esmės, jeigu labai pasitikite tais žmonėmis, kurie rekomenduoja, tuomet daugiau nieko daryti ir nereikės. Jeigu rasite, kas parekomenduos iš pirmų lūpų gerus statybininkus, o šie dar bus nerezervuoti pasirinktam laikotarpiui – viskas bus gerai, galėsite pradėti kitus etapus. Jeigu radote statybininkus per pažįstamus, sekantį punktą praleiskite.

Ieškokite internete

Na o jeigu, kaip greičiausiai ir bus, pažįstami nieko padoraus nepasiūlys – eisite į internetą. Ten juk galiausiai nuveda visi keliai, taigi, ir jūs atsidursite internete ir ieškosite patikimo žmogaus namo statyboms. Juk namo statyba turės būti atlikta labai tiksliai ir gerai, taigi, ir jūs norėsite, kad jums dirbtų tk tikrai patikimi, puikūs žmonės. Suradę internete informaciją, įvertinkite ją. Ar tai panašu į gerus žmones, ar jų skelbimas arba puslapis atrodo normaliai? Vertinkite viską kruopščiai, nes juk renkatės savo namų statytojus.

Ieškokite rekomendacijų

Skaityti toliau

Ištinkite dovaną vaikui interneto parduotuvėje

Jeigu artėjančio krikšto sūnėno ar dukterėčios gimtadieniui norite padovanoti kažką, kas pradžiugintų ir vaiką, ir jo tėvelius, ieškoti gerų pasirinkimų galite interneto parduotuvėje https://www.b-a.eu/. Išties dažnai iškyla interesų konfliktas: arba daiktas patinka tėvams, arba vaikams. Tačiau pakankamai pasistengus, Jums pavyks surasti stilingus, naudingus ir abiem pusėms patinkančias dovanas vaikams. Štai keletas dovanų idėjų iš šios interneto parduotuvės.

Djeco dėlionės

Šios klasikinio dizaino dėlionės buvo pradėtos kurti Prancūzijoje praėjusio šimtmečio viduryje. Taigi, tai ilgalaikes tradicijas puoselėjanti prekė. Prancūzai tikrai moka sukurti stilingus produktus, dėl to vaikams galėsite suteikti žaislus, kurie patiks ir jų stilingiems tėveliams, ir niekam nereikės nuodytis kiču. Dėlionė skirta labai mažiems vaikams, ji padės lavinti mąstymo įgūdžius. Galite rinktis tokias dėliones kaip „Vištytė“, „Voverytė“ ar kitas.

Vaikiškas paspirtukas

DovanosTai – klasikinis žaislas, kuris dažnai tiesiog simbolizuoja vaikystę. Nors pastaruoju metu jis tapo populiarus ir miesto kultūroje. Visgi, nepadovanoti vaikui paspirtuko – tai nesuteikti jo vaikystei to nuostabaus malonumo lėkti pasispiriant. Tokios išskirtinės prekės kaip paspirtukas „Worker Tomason“ su dideliu vintažiniu priekiniu ratu ir mažu galiniu primena pačius pirmuosius klasikinius dviračius, kurių mes gyvai nematėme, tačiau ne kartą juos regėjome senoviniuose atvirukuose. Padovanokite tokį paspirtuką, ir juo, kaip ir bet kuriuo kitu paspirtuku, džiaugsis vaikas, o tėvams tai taip pat patiks.

Vėjo malūnėlis

Skaityti toliau

Plastinė chirurgija padės labiau pasitikėti savimi

Savimi pasitikintys žmonės nebijo rizikuoti, ir neretais atvejais tai gali garantuoti sėkmę. Vis dėlto, ne visi žmonės pasitiki savo jėgomis, ir kartais tam kliudo, atrodytų, gana nereikšmingi dalykai, tokie kaip išvaizdos trūkumai. Kartais galima susigyventi su savo išvaizda, tačiau tikrai ne visada pavyksta tai padaryti. Tam tikrais atvejais plastine chirurgija gali būti pačia geriausia išeitimi, ir tai padės labiau pasitikėti savimi.

Chirurgijos paslaugosTam tikrų kompleksų galima atsikratyti paprasčiausiai keičiant mąstymą, tačiau tą padaryti ne visada yra paprasta. Ta tikri išvaizdos trūkumai kartais būna tikrai pastebimi, ir tai trukdo kasdien. Jei svarstote apie galimybę pakoreguoti ta tikras kūno dalis, visada verta pasidomėti, kaip yra atliekama jus dominanti plastinė operacija, kokia yra jos rizika, ir t.t. Tai įvertinę galėsite paprasčiau nuspręsti, ar tikrai verta ryžtis tam tikrai operacijai. Taip pat visada yra svarbu pasikonsultuoti specialistais, kurie galės atsakyti į įvairius jums rūpimus klausimus, ir tai galės padėti paprasčiau priimti tam tikrą sprendimą.

Skaityti toliau

Dailylentės ir dailumas

CedralKodėl Cedral dailylentes ar bet kurios kitos vadinamos dailylentėmis? Žodis sudarytas iš kitų dviejų – dailu ir lenta. Tačiau tam, kad galutinis rezultatas iš tiesų džiugintų akį ir būtų tikrai dailu, reikia mokėti dirbti su dailylentėmis, tinkamai jas pasirinkti ir paruošti. Štai keletas idėjų, kaip padaryti, kad interjere ar eksterjere dailylentės iš tiesų kurtų dailumą, o ne atvirkščią efektą.

Lauko dailylentės

Dažniausiai žmonės, kai neišgali pasistatyti rąstinio medinio, o tokio visgi nori, bando pasistatyti kuo ekonomiškesnį, tada bando pasistatyti kuo ekonomiškesnį, pavyzdžiui blokelių. Tada jie dailylentes lauke deda rąstinio medžio imitacija. Tokiu būdu sukuriamas medinio, jaukaus namo įvaizdis. Tokio tipo dailylentės dažniausiai būna 6 metrų ilgio, kadangi jas sudurstant per ilgį gaunasi tam tikra siūlė, kuri nelabai gražiai atrodo, tai paprastai tiekėjas stengiasi gaminti kuo ilgesnes dailylentes. Labai patogu tokiomis apkalti aplink langus, nes būna tam tikrų medinių kampų, kurie uždengia ir paslepia medines siūles. Medinės dailylentės labai dažnai naudojamos postoginiams pakalimams, kadangi tai populiari ir gal net populiariausia maskuojanti medžiaga, su ja patogu apkalti. Rąsto imitacijos yra maždaug per sprindį aukščio, o jų storis nėra toks ir didelis, jos netgi yra išgaubtos, taigi, kad būtų kuo lengviau.

Dailylenčių spalvos

Skaityti toliau