Mėnesio archyvas: 2016 m. spalio mėn.

Ieškome buto Vilniuje

Butai VilniujeKai parduodami nauji butai Vilniuje, pretendentų į juos atsiranda. Tačiau tam reikia turėti pakankamą biudžetą. Dabar itin paklausūs butai Naujamiestyje, taip pat Olimpiečių gatvėje esančiuose daugiaaukščiuose. Tad, jeigu norite gyventi Vilniuje – tikrai galite. Deja, kiekvienas turi savo ribas, ir reikia stengtis jų neperžengti. Mes taip pat ieškome buto. Kokios problemos dažniausiai kyla Vilniuje ieškant buto? O kas labiausiai įkvepia? Paskaitykite.

Naujų rajonų atsigavimas

Turbūt labiausiai įkvepiantis dalykas yra nuostabus naujų rajonų atsigavimas. Smagu žiūrėti, kaip atsigauna vis kiti gražūs seni, dabar perspektyviais tapę rajonai. Puiku stebėti, kaip atsigauna Naujamiestis, kuris staiga tapo visų geidžiamiausiu rajonu. Ne ką mažiau stebina ir Stoties rajonas, kuriame taip verda gyvenimas ir multikultūrinissusisiekimo centras tampa pripažintu rajonu, kuriame irgi brangsta butai. Žinoma, labai smagu ir dėl Naujininkų, kurie kol kas dar labai pigūs, bet jau greitu metu taip pat bus prabangus rajonas. Tai lengva pastebėti, ieškant buto. Kadangi jo ieškome jau keletą metų, tai ir pastebime, kaip greitai keičiasi šios visos tendencijos.

Kuo toliau – tuo brangiau

Skaityti toliau

Apsaugokite medinius namus

MedienaKai reikia įvardinti, kiek kainuoja jūsų medinės namo sienos, kalba eina ne tik apie tai, kokia mediena kaina. Juk tai jūsų namų sienų mediena kaina, taigi, ji kur kas brangesnė jums negu bet kokia kita mediena, ir turbūt kur kas mažiau verta kitiems, negu bet kokia nauja lenta. Kas yra didžiausias medienos priešas? Ugnis. Bet ne tik ugnis – nes dar ir vanduo.

Vanduo

Dažniausiai vanduo sugadina rūsio lubas – pirmo aukšto grindis, taip pat rūsyje esančias sijas. Seniems namams atlupus grindis, randamas grybas. Ne toks gražus baravykas, kuris miške auga ir kas ryta yra nuskinamas grybautojo, bet baisus parazitas, naikinantis namą nuo pat pamatų. Sakoma, kad jeigu į namą įsimetė grybas, ir tas namas medinis, tai jau jis ilgai nestovės. Tokia mediena kaina prilygsta šiukšlių kainai. Grybas labai greitai supūdo medį ir iš jo nieko nelieka. Taigi, drėgmė yra tai, nuo ko reikia labai saugoti medieną. Tam tikrose vietose, namo konstrukcijose, apskritai neverta dėti medieną, nes ji ten nori ar nenori supus. Kitur, kur dedama medinė apdaila ir įvairios medinės detalės, ten būtinai medis turi būti padengiamas nuo drėgmės apsaugančiais lakais.

Ugnis

Skaityti toliau

Google reklama – vienas efektyviausių pasirinkimų

Įvairių reklamos formų pasirinkimas šiandien tikrai nėra siauras, tad nieko nuostabaus, kad dažnai kyla klausimas, koks sprendimas galėtų geriausiai pasiteisinti. Vienas efektyviausių pasirinkimų – tai Google reklama internete, kuri šiandien yra tikrai labai populiari. Šią reklamą renkasi ir nedidelės įmonės, ir stambios bendrovės – visada yra galima nuspręsti, kokią pinigų sumą vertėtų skirti reklamai, tad visais atvejais bus galima atrasti pačius palankiausius pasirinkimus.

Nuo ko priklauso reklamos kaina?

Renkantis tinkamiausią reklamos formą kaina neretai yra vienas svarbiausių kriterijų.Galite būti užtikrinti, kad Google reklama jums nekainuos daugiau nei esate numatę: paprastai yra nustatomas dienos limitas, kuris yra skirtas šiai reklamai, ir reklaminis skelbimas yra rodomas tol, kol baigiasi reklamai skirti pinigai. Google reklamos kaina priklausys nuo to, koks bus pasirinktų raktinių žodžių konkurencingumas, kiek raktažodžių pasirinksite, ir, žinoma, kokią pinigų sumą tam galėsite paskirti. Be jokios abejonės, tikrai visais atvejais galėsite užsisakyti šią reklamą, nes jos kaina priklausys tik nuo jūsų pačių finansinių galimybių.

Skaityti toliau

Žaliuzės Vilniuje – sostinių elektroninės parduotuvės pasižymi optimalia pasiūla: tiesa, ar vis dėlto tai yra mitas?

Žaliuzės internetuNuo seno visuomenėje yra nusistovėjusi mintis, jeigu būtų galima taip teigti, kad visuomet didesniuose miestuose yra įmanoma pasinaudoti optimalesniais, universaliais sprendimais, kadangi pasiūla yra ženkliai didesnė. Vis dėlto, net ir tuo atveju, jeigu būtų galima sutikti su šia mintimi, daugelis užmiršta elementarų dalyką, kad sostinėje, pavyzdžiui, tuo pačiu yra ir aukštesnis gyvenimo lygis, tad pragyvenimas gali pareikalauti ir didesnių finansinių išteklių – nejaugi dėl šių padarinių rinkoje įkainiai neišsilygina? Nejaugi vis tiek būtų galima įžvelgti įvairiausių nesutapimų, kurie tikrai, kad pastarosios minties kardinaliai nepaneigtų?

Norėtume pastebėti tai, kad šiandienos turinyje naudosime specifinį pavyzdį – žaliuzės Vilniuje – siekdami ne vien tik, kad pasigilinti į anksčiau pateiktą mintį, tačiau taip pat ir norėdami pilnavertiškai pasiaiškinti, kokia gi yra tikroji situacija ir kaip gi būtų galima ją sėkmingai interpretuoti. Turinyje norėtume ne vien tik, kad apžvelgti konkrečiai žaliuzių pasiūlą sostinėje, tačiau taip pat pasigilinsime ir į elektroninių parduotuvių atliekamus darbus, į tai, kaip gi pastarosios bendrovės skirsto atitinkamus pasiūlymos rinkos vartotojams ir kokios gi potencialios naudos iš šių padarinių jie tikisi. Manome, kad galiausiai šiandienos turinys galėtų būti traktuojamas teigiamai, mat bet kuriuo atveju įgysite pravarčias žinias apie rinkos pasiūlą, judėjimus ir kainų skirtumus, jeigu jie tokie egzistuoja, ir tuo atveju, jeigu konkrečiai žaliuzės Vilniuje, kaip pasiūlymas, jūsų visiškai nedomina.

Skaityti toliau

Aulinukų priežiūros taisyklės

Aulinukai rudeniui yra lyg privaloma detalė – svarbus moters, vaiko ir vyro aprangos akcentas. Jie patogūs, puošnūs, dera ir prie kelnių, suknelės, ir išeigai ar į darbą. Moteriski aulinukai internetu – kokybiški ir nebrangūs. Nusipirkus nereikia net kelis metus sugrįžti prie šio klausimo. Tačiau, kaip juos tinkamai prižiūrėti?

Kaip greičiau nunešioti avalynę?

AulinukaiŠių taisyklių reiktų laikytis, norint nunešioti avalynę kaip įmanoma greičiau. Tačiau taip pat pravartu jas žinoti, norint kuo ilgiau išsaugoti avalynę:

  • Nepritaikyta klimato sąlygoms (sportiniais bateliais kulniuojame sau per rudens darganas, ir pan.).
  • Jais avima nuolat. Jeigu aulinukai su kulnu nėra džiovinami, valomi ir nespėja atgauti buvusios formos.
  • Netinkamas batų dydis. Aulinukai moterims, aulinukai vyrams ir ypatingai aulinukai vaikams turi būti nešiojami tik pagal kojos dydį. Spaudžiantys, nepatogūs batai deformuojasi, atsiklijuoja kulniukai. Nekalbant jau apie žalą, kurią tokie batai daro juos nešiojusiai kojai.
  • Nesilaikoma bendrų avalynės priežiūros taisyklių.

Skaityti toliau

Kur negalima neštis peiliuko

Oro uosto darbuotojai neretai savo draugus ir gimines apdovanoja konfiskuotais daiktais: metalinės skardinės su maistu, sulčių pakeliai, metaliniai daiktai, kartais netgi prabangūs šveicariški peiliai. Ko tik žmonės neprisideda į kuprines, o paskui oro uoste mato, kaip peiliai ir visi neleistini dalykai konfiskuojami. Dar gerai, jeigu tai niekam nesukelia įtarimų ir galima keliauti toliau. Taigi, yra vietų, kur reikėtų pasistengti, kad jūsų šveicariški peiliai neatsidurtų. Kaip saugotis, kad peiliai nebūtų konfiskuoti, ir kur jų geriau nesinešti?

Lėktuvai

PeiliaiSu patikromis prieš skrydį susiduria kiekvienas žmogus. Tai niekam nėra malonu, bet kiekvienam saugiau skristi bent jau žinant, kad buvo padaryta rimta patikra ir tikrai niekas į lėktuvą neįsinešė ko nors, su kuo būtų galima užgrobti jį. Tokios apžiūros kartu yra ir pagrindinė priežastis, dėl kurios tenka į lėktuvą atbėgti kuo greičiau, kai artėja jūsų skrydis. Turite atvykti dažnai kone 2 valandomis iš anksto, jog spėtumėte pereiti visas tokias apžiūras. Jums tenka eiti per metalo detektorių, atskirai supakuoti vandenį, riboti skysčius, negalima neštis smulkių ir aštrių metalinių dalykų. Jokių peilių, peiliukų, plaktukų ar virbalų. Jeigu nešitės ką nors, ko negalima, bus nemalonu, dėl jūsų aukgs eilė.

Naktiniai klubai ir barai

Skaityti toliau

Archeologų kasinėjimuose – senus laikus menančios lėkštės

LėkštėsNaujausių archeologinių kasinėjimo metu šalia piliakalnio buvo rasta dar daugiau anksčiau nematytų indų nuolaužų. Panašu, kad iš daugumos šukių gali susidėti lekstes. Jas senovės žmonės itin mėgo, kai kurios lėkštės turi tokių dekoroelementų, kurie išduoda ir apie senovės civilizacijų simbolinį mąstymą.

Apie lėkščių šukių radimą

Archeologai, kurie atkasė šiuos radinius, labai džiaugiasi, jog kasinėjimų ekspedicija buvo pavykusi. „Seniai buvo prašoma leidimų kasinėti čia prie piliakalnio, nes buvo akivaizdu, kad čia bus daug visko rasta – juk beveik niekada čia niekas nekasinėjo. Tačiau nebūdavo niekaip gaunama tų leidimų, kadangi reikėjo saugoti patį piliakalnį. Mumspaveldosauga taip pat labai svarbi. Arba tu renkiesi piliakalnį, arba radinius. Galiausiai apsibrėžėme tam tikrą būtent plotą ksinėjimams, kur turėjo būti mažiausiai pakenkta pačiam piliakalniui ir jo struktūrai, taigi, iš ten ir traukėme visus tuos lobius. Panašu, kad čia įsikūrusi gyvenvietė yra kur kas senesnė, negu mes įsivaizdavome. Buvo didžiulis atradimas iš karto atkasti tas lėkščių ir puodų šukes. Paprastai per kasinėjimo ekspedicijas būna sunkiau – kelias dienas kasi, nieko nerangi, kartais kažką randi. O čia buvo tas pats, kas žvejui į karpių tvenkinį patekti, tikrai buvo daug visko, ką galima rasti“, – susijaudinęs pasakoja archeologas.

Lėkščių gaminimo technika

Skaityti toliau

Kaip nesugadinti monitoriaus

Tik tada, kai sugadini, sudaužai savo kompiuterio ekraną ar monitorių, imi domėtis, kokios yra monitorių kainos. Iš tiesų, jeigu geriau žinotum, tai gal nekiltų noro taip aplaidžiai naudotis savo kompiuteriu. Priklausomai nuo kompiuterio ir monitoriaus modelio, monitorių kainos, žinoma, gali būti labai įvairios. Tačiau mes šį kartą kalbamės apie tai, ką daryti, kad net neprireiktų tiksliai aiškintis tų kainų, ir būtų galima iš karto protingai ir sveikai pradėti savo dieną su tinkamais įgūdžiais naudotis kompiuteriu, ir jo nesulaužyti.

Kompiuteris lovoje

Monitoriai pigiauVienas iš dažnų kelių, kuriuo yra sudaužomi nešiojamų kompiuterių monitoriai, tai kompiuterio naudojimas lovoje. Mes lengvai atpažįstame priklausomybę alkoholiui ir apie ją daug kalbame. Kaip ir yra visiškai aišku, kodėl priklausomybė alkoholiui, riebiam maistui ar narkotikams yra blogai. Tačiau tai, kodėl blogai yra priklausomybė kompiuteriui, niekas nekalba. Taigi, kyla klausimas, kodėl kompiuteris vis dar nepaminimas kaip baisią priklausomybę suteikiantis daiktas? Juk taip tikrai ir yra. Juk kompiuteris iš tiesų neturėtų būti visada šalia – ir darbo, ir laisvalaikio metu. Pavyzdžiui, daug žmonių kompiuterį mielai įsikelia netgi sau į lovą. Ten atsidūręs kompiuteris kuo puikiausiai būna kiekvieną vakarą. Kol vieną kartą jis krenta, dūžta. Arba, uždarant monitorių, per neapdairumą viduje prispaudžiamas koks nors daiktas. Irgi ne pati geriausia patirtis, ar ne. Tad, jeigu norite, kad kompiuteris ir monitorius ilgiau išliktų sveikas, tai, visų pirma, pasistenkite, kad jis be priežasties neatsirastų lovoje.

Kompiuteris be dėklo

Skaityti toliau

Kaip apsimoka parduoti seną mašiną?

DalysSenas automobilis, kurio niekas daugiau nenaudoja – tikras galvos skausmas, laiko neturintiems šeimininkams. Viena vertus, autodalys atskiros yra gana brangios, kita vertus, pardavinėti tą mašiną nėra laiko. Visgi, kaip yra efektyviausia parduoti tikrai labai seną ir pigią mašiną? Aptarkime kelis būdus.

Paruošti važiavimui ir parduoti

Vienas iš būdų, kaip sulaukti už mašiną kuo didesnės pinigų sumos, būtų paruošti mašiną kitam žmogui ir ją taip parduoti. Jeigu reikia, galima pakeisti kosmetiškai negerai atrodančias kai kurias dalis. Padažyti sparną, patvarkyti lempas. Tai tikrai nekainuos daug, o mašina iškart atrodys daug geriau. Tačiau svarbiausia – sutvarkyti technikinę dar 2 metams, padaryti, kad automobilis įeitų į registrą, ir padaryti taip, kad mašina tikrai normaliai važiuotų. Sutvarkymas mašinos jums kainuos kelis šimtus eurų, po dėl to sumokės jums pirkėjai galbūt dvigubai daugiau negu investavote. Aišku, daug kas tikrai bijo pirkti tokias senas, atseit veikiančias mašinas. Juk vis tiek nežinai, kiek laiko iš tiesų ji gerai veiks, ir ką reikės kada vėl keisti, kai suges. Tačiau, jeigu sąžiningai sutvarkysite, padarysite, kad visosautodalys laikytų dar bent porą metų, turėtumėte parduodami labai neišeiti į nuostolį.

Pardavinėti dalimis

Skaityti toliau