Mėnesio archyvas: 2018 m. gegužės mėn.

Akumuliatorių priežiūra: mitai, faktai ir tiesa, kuri slypi kažkur anapus

Reguliariai naudodami automobilį arba kitą transporto priemonę nepamainome susidursite su įvairiausiais gedimais, kurie gali reikti laiko bei dėmesio. Žinoma, akumuliatoriai yra vienas iš tų aspektų, kuris dažniausiai reikalauja nemažai laiko. Svarbiausia apsispręsti, koks akumuliatorius jums yra reikalingas ir tuo pačiu kaip tinkamai jį prižiūrėti, kad nekiltų kokių nors gedimų, kurie ateityje Jums gali kelti problemas.

Labai klaidingas ir didelis mitas yra, kad prieš kraunant akumuliatorių būtinai jį reikia iškrauti. Tai visiškai neteisinga informacija, kadangi galima krauti net ir tokiu atveju, jeigu akumuliatorius nėra pilnai išsikrovęs. Jeigu akumuliatorius siekia vos 10 V, tokiu atveju labai svarbu efektyviai jį pakrauti. Akivaizdu, kad išsikrovimas yra labai galingas. Venkite jo.

Kartais galima rasti informaciją, kad užpildus karšto vandens ant akumuliatorius šaltis dings ir jis puikai veiks. Taip labai dažnai kalbama žiemos metu, kai dažnas ryte skundžiasi, kad akumuliatoriaus užvedimas tikrai labai problematiškas. Toks bandymas nėra labai geras, kadangi galite nepataisomai sugadinti akumuliatorius. Rekomenduojame geriau akumuliatorius ir juos paprasčiausiai pašildyti namuose prie radiatoriaus. Tokiu atveju jis atšils ir tikrai nesukelsite jokių problemų dėl kurių akumuliatorius galėtų gesti arba net visiškai nustoti tarnauti.

Skaityti toliau