Mėnesio archyvas: 2016 m. birželio mėn.

Nepamirškite pakrovėjo!

Varicom veiklaKą tik paskambino brolis ir pasakė, kad gal iš http://www.varicom.lt jam reikėtų užsisakyti naują baterijų pakrovėją. Paklausiau, kas atsitiko – paaiškėjo, kad paliko pas mamą namuose.

Visą dieną buvo įjungtas

Pati mačiau, kad kompiuteris visą dieną buvo įjungtas į elektros lizdą, o brolis kartais pakrovėją ir ištraukdavo iš kompiuterio ir tiesiog jį naudodavo vieną. Paprastai tokių kompiuterių baterijų įkrovikliai yra labai brangūs. Be to, kadangi tai naujos kartos kompiuteris, jam netinka kiti įkrovikliai. Taip veikia kapitalizmas, kai visi daiktai daromi skirtingi, nors galėtų būti daugiafunkciniai ir tikti kitos firmos gaminiams. Kodėl gi baterijų įkrovikliai tie patys negalėtų tikti ir Apple, ir Hp, ir Lenovo, ir kitiems kompiuteriams? Žinoma, todėl, kad pakrovėjus yra norima daryti ne universalius, o brangius vardinius, tinkančius tik tos firmos, ir tik to modelio, kompiuteriui. Taip vartotojui sudaromas nepatogumas bei poreikis mokėti antrą kartą už tą patį daiktą, jeigu jo prireiktų.

Skaityti toliau

Kelionė po Lietuvą su mokyklos kolektyvu

Kiekviena įstaiga laukia vasaros, nes žino, kad tada darbų sumažės ir prasidės išvykos, kelionės su darbuotojų kolektyvais. Iš CaRent jau seniai buvo užsakytas mikroautobusas, kuris mums turėjo padaryti išvyką po kai kurias Lietuvos apylinkes. Be to, kad buvo užsakyta ilgalaikė mikroautobusų nuoma, taip pat buvo nupirkti bilietai į lankomus objektus, galiausiai ir užsakytas skanus vaišių stalas.

Dubingių piliakalnis

Keliauju LietuvojePirmiausiai visas kolektyvas, sulipęs į mikroautobusą, patraukėme link Dubingių. Žinojau, kad ten yra kažkoks ežeras ir kažkoks piliakalnis, bet nesitikėjau, kad ten bus taip gražu. Ačiū CaRent už tikrai patogią kelionę su šiuo autobusiuku, mums pakako ir oro, ir greičio, ir patogumo. O kai atvažiavome – tiesiog apšalo akys. Užlipus ant piliakalnio tu patenki ne tik šiaip ant kažkokio kalniuko, o ant nuostabaus plokščiakalnio, kuris apsuptas ežeru. Įsivaizduoju, kadaise tai buvo tikrai patogi vieta pasistatyti kaimui. Tikrai žmonės galėjo gerai gyventi ir apsisaugoti, apsupti vandens ir būdami ant kalno. Kuo ypatingas tas kraštovaizdis? Tuo, kad ežeras yra ne upė, taigi, jis nejuda ir turi kitokią spalvą. Kažkokią melsvą, kristalinę, lyg egzotiškose jūrose. Taigi, ten užlipus galėtum pasijusti akimirką kaip ne Lietuvoje, jeigu ne linksma žalmargė karvė, šalia rupšnojanti ant piliakalnio dobilus.

Ežerų kraštas

Skaityti toliau

Atliekų rūšiavimas – svarbi pareiga

Įvairios pavojingų atliekų surinkimo aikštelės ir metalo laužo savininkai gali teigti, kad superkame akumuliatorius, tačiau tai nereikš, kad akumuliatorių reikia atvežti ir išmesti bet kur metalo laužo stirtoje. Visas metalo laužo ir atliekų supirkimas Lietuvoje turi būti gerai apgalvotas ir negali būti metalas ar pavojingos atliekos mėtomi bet kur.

Akumuliatorius ir taršos rizika

Superkame akumuliatoriusVerta žinoti, kodėl superkame akumuliatorius atskirai – tą patvirtintų kiekvienos pavojingų atliekų supirkimo aikštelės darbuotojas. Akumuliatoriuje yra sunkiųjų metalų, kurių patekimas į gamtą yra didelė žala. Jeigu darytume ilgai filmuotą video, būtų galima pamatyti, kaip ta žala atrodo realybėje. Tarkime, padėtumėte akumuliatorių gamtoje, ir per keletą metų toje vietoje aplink jį išplistų nuodai. Todėl ten neaugtų jokia augmenija, nebūtų visiškai nieko derlingo, neskraidytų joks vabzdys. Akumuliatorius turi labai stiprius teršalus, kurie gali itin pakenkti aplinkai. Štai dėl ko visi yra suinteresuoti akumuliatorius supirkti, o ne išmesti į gamtą ar konteinerį.

Metalų supirkimo svarba

Skaityti toliau

Stogo dengėjo amatas reikalauja specialios įrangos

Kad ir kaip modernėtų mūsų laikai, tačiau stogo dengėjo profesija visada išlieka. Autobokštelis, kopėčios, plaktukas, skarda, grąžtas – tai įprasti skardininko įrankiai, kurie leidžia pasistatyti ir pasidaryti namą tokį, kokio nori. Kviečiame susipažinti su stogo dengėjo įrankiais ir kvalifikacijomis. Pažinkime skardininką.

Įrankiai darbui aukštybėse

AutobokštelisKaip pasakytų ne vienas skardininkas – stogas stogui nelygu. Kartais jie būna ant dviaukščio namo, kartais ant triaukščio. Pastaruosius dengti šiek tiek baisiau, nes ir nukritus pavojus būtų didesnis. Tais atvejais, kai stogas dengiamas ant žemesnio pastato – vieno ar dviejų aukštų, tada pakanka kartais ir kopėčių. Tais atvejais, kada reikia lipti ant aukštesnio stogo, arba jeigu jis yra pavojingesnis, labai status, praverčia autobokštelis. Vieni meistrai turi savo, kitiems, tomis retomis progomis, tinka autobokštelio nuoma. Tam, kad būtų galima dirbti saugiai, dauguma skardininkų turi specialias aprangas, labai gerus batus su šiurkščiu padu, taip pat apsaugas, kad nenukristų nuo stogo. Nepaisant to, darbas pavojingas ir visokių incidentų būna.

Įrankiai darbui su skarda

Skaityti toliau

Profesionalus dokumentų vertimas

Vertimų paslaugaVerčiant svarbius dokumentus iš vienos kalbos į kitą reikia ne tik pakankamai patirties, bet ir žinių. Vertėjai turėtų žinoti reikiamus terminus ir frazes, priešingu atveju darbas gali būti atliktas nekokybiškai ir ne tik būti nenaudingas, o ir pridaryti žalos. Kiekvienas dokumentas yra svarbus, nepatariama vertimų atlikti savarankiškai, ypač jei nesate garantuoti, kad viską atliksite tiksliai ir taip, kaip reikia. Partneriai ar klientai, kurie gali būti labai svarbūs, gali ne taip suprasti. Galite sugadinti ne tik savo kompanijos reputaciją, bet ir santykius. Daugeliui verslininkų užsienio partneriai ir klientai yra labai svarbūs. Profesionalus dokumentų vertimas yra neatsiejama sėkmingo verslo dalis. Nereikėtų taupyti, investuokite į naudingą bendradarbiavimą.

Vertimo paslaugas gali pasiūlyti ne vienas biuras. Pasirinkite geriausią ir ilgalaikį partnerį, kuris galėtų pasiūlyti profesionalią pagalbą tada, kada jos prireiks. baltictranslations.lt populiari įmonė, kuri siūlo ne tik profesionalius dokumentų vertimas, bet ir vertimus žodžius. Čia dirba profesionalūs darbuotojai, kurie ne tik gali garantuoti kokybiškas paslaugas, bet ir pasididžiuoti sukaupta patirtimi ir žinių bagažu. Vertėjai parenkami pagal sritis, kompanija stengiasi suteikti nepriekaištingas paslaugas kiekvienam klientui. Daugelis kreipiasi ne kartą, kadangi lieka patenkinti profesionaliais vertimais. Nėra jokio poreikio ieškoti kitų biurų. Baltic Translations dirba jau ne vienerius metus, gali garantuoti tikslumą ir vertimus be klaidų.

Skaityti toliau

Įvairių rūšių svarstyklės internetu

Šiandien interneto dėka turime galimybę apsipirkti namuose, todėl galime sutaupyti daugiau laiko. Esti įvairiausių internetinių parduotuvių – maisto, rūbų, kosmetikos ir įvairiausių daiktų, net tokių kaip svarstyklių. Anksčiau specializuotas svarstykles įsigyti būdavo ne taip jau paprasta net fizinėse parduotuvėse, tačiau šiandien svarstykles internetu galime įsigyti labai paprastai, nė neišeidami iš namų. Tai galioja ne tik buičiai reikalingoms svarstyklėms, tačiau ir kitokiems svarstyklių tipams.

Svarstyklių rūšys

Šiandien vyrauja dvi svarstyklių kategorijos – tai mechaninės ir elektroninės. Be abejo, elektroninės svarstyklės šiame amžiuje pirmauja savo populiarumu, tačiau vis dar yra žmonių, kurie naudojasi ir mechaninio tipo svarstyklėmis. Be šių dviejų kategorijų svarstyklės taip pat skirstosi į smulkesnes rūšys, kurių yra tikrai nemažai, todėl apžvelgsime geriausiai pažįstamas.

Profesionali sverimo įrangaPačios populiariausios – tai buitinės rūšies svarstyklės. Jas galima rasti beveik kiekvienuose namuose. Jos skirtos matuoti dažniausiai žmogaus svorį. Šiandieninės elektroninės svartyklės taip pat turi įvairių papildomų funkcijų, tokių kaip vartotojo atpažinimas, kaulų, raumenų masės nustatymas bei vandens ar riebalų kiekio nustatymas organizme. Tokias svarstykles internetu galima rasti labai nesunkiai ir išsirinkti tinkamiausias iš gausos alternatyvų.

Skaityti toliau

Į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis pašvietimo sprendimus

Apšvietimo sistema yra būtina, tačiau namuose ji gali funkcionuoti ne tik kaip šviesos skleidimo šaltinis, tačiau ir kurti jaukumą, estetinį vaizdą. Kad būtų galima pasiekti šį rezultatą, prieš įsigyjant apšvietimo sistemą, reikėtų apsispręsti, kaip ji turi atrodyti, kur bus montuojama, kokiomis savybėmis pasižymės vienoje ar kitoje vietoje. Taigi, keletas galimų šviestuvų montavimo vietų ir šių pasirinkimų subtilybės.

Šviestuvai lubose

Šviestuvai jūsų namamsŠviestuvai, montuojami lubose, yra vienas moderniausių sprendimų, todėl tiks tokį interjerą puoselėjančių namuose. Šviestuvai Vilniuje išsiskiria pasiūlymų gausa, todėl čia esančiose parduotuvėse tikrai galima rasti ne vieną idėjas ir galimybes atitinkantį sprendimą. Montuojant šviestuvus lubose, reikėtų nepamiršti, kad patalpą tai vizualiai didins, todėl jei ji mažai apstatyta baldais, šis variantas gali netikti. Šviestuvai, montuojami lubose, puikiai tiks tamsesnėse patalpose, kambariuose, kuriuose vyrauja rudi, pilki atspalviai, kadangi nuo pat lubų krintanti šviesa yra gana intensyvi, jis atrodys šiek tiek šviesesnis. Be to, šviesa dažniausiai krenta statmenai, todėl tokiose patalpose, kur šviestuvai montuoti lubose, apšvietimas būna gana geras. Dėl šios priežasties tokie sprendimai mėgstami vonios kambariuose, prieškambariuose, kur neretai reikia tikslumo, gero matomumo. Taip pat neretai toks sprendimas taikomas ir vaikų kambaryje, kur lubose esančiam šviestuvui kyla mažiau pavojaus. Tiesa, reikėtų nepamiršti, kad dabartiniai pažangūs sprendimai suteikia galimybę rinktis ir reguliuojamus šviestuvus. Pastarieji taip pat montuojami lubose, tačiau gali būti sukinėjami, tokiu būdu šviesos srautą pakreipiant ten, kur reikia. Žinoma, dažnai lipti ir šviestuvą reguliuoti nėra patogu, tačiau nereikėtų pamiršti, kad tokia galimybė yra ir kartais, ypač keičiant kambario baldus, gali labai praversti.

Šviestuvai ant sienų

Skaityti toliau